...

04 december 2021

 

Bizar droge lucht

Wanneer er te droge lucht wordt ingeademd, kunnen de longen ook minder zuurstof opnemen. Er is dus minder zuurstof beschikbaar voor het lichaam. Daarbij verdampt water snel in droge lucht, ook in de keel en longen. Hierdoor droogt de keel uit, wat zorgt voor een droge hoest of keelpijn.

Al gemerkt?

Gister planten water gegeven, vandaag staan ze alweer kurkdroog…planten die normaal 1 x in de week water nodig hebben!
Binnenshuis dus!
Waterbakjes buiten voor de vogels… al snel droog…
Geef ze elke dag water, want ze kunnen blijkbaar weinig water in de buurt vinden!

-Lucht bijna recorddroog voor maart

Een oostenwind voert deze dagen vanuit Rusland zeer droge lucht naar ons land. Zo daalde de luchtvochtigheid gisteren op weerstation Arcen naar 19% en vandaag was dat zelfs 18%! In maart is slechts 1 keer een lagere luchtvochtigheid gemeten. Normaal is de luchtvochtigheid in maart in de middag gemiddeld over het land 76%. Ook helpt dit weer niet mee met de bestrijding van het coronavirus. –

Gelukkig is het weer de schuld van de Russen…maar dat was dus op 24 maart…wat is het dan nu?
Alweer de Russen?

-Op 9 maart 1964 was de luchtvochtigheid nog lager, in De Bilt slechts 8%! Zo’n droge lucht is niet goed voor het menselijk lichaam. Bij een luchtvochtigheid van 25% of minder dreigt onze huid uit te drogen. Wanneer de huid teveel uitdroogt kunnen eczeem, wondjes en soms zelfs huidinfecties ontstaan. Deze eeuw was de luchtvochtigheid alleen in 2013 en 2003 zo laag als vandaag. In 2013 stond er een straffe noordoostenwind die zeer koude en droge lucht vanuit Scandinavië aanvoerde. In Deelen daalde de luchtvochtigheid naar 18%. Bovendien was het zeer koud met een maximumtemperatuur van 2 tot 3 graden.-

Lees ook:   Mars, de waarschuwing voor ons allen

 

Gisteren in huis was het 0% luchtvochtigheid!
Dat heb ik nog nooit gezien zelfs!
Never- ever!

——Weer op dit moment bondgenoot coronavirus—–
Het coronavirus lijkt zich het best te verspreiden bij vrij droge en koude lucht. De waterdruppeltjes, waarin het virus zich bevindt, verdampen in de droge lucht namelijk gemakkelijk en worden daarbij zo klein dat ze zonder veel moeite een hele tijd in de lucht kunnen blijven rondzweven.

-Bovendien is het zeer droog, hierdoor liep het kwik snel op naar boven de 20 graden en zijn er diverse dagrecords gebroken. Ook is een record gesneuveld qua relatieve vochtigheid, nog nooit was het zo droog. 

https://www.geenstijl.nl/5152972/vitens-hogedrukreinigers-zijn-satan/

Dus blijf eens van die hogedrukspuit af mensen! 😉

Maar echt het valt me echt op en ik vind het bizar vreemd.

 

 

 

 

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten