web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Chemtrails / Geo-engineering / HAARP / CERNPolitiek-Elite

Ozon gaten onzin

The Ozone Hole Scam

Het hele doel van de praktische politiek is om de bevolking gealarmeerd te houden (en dus schreeuwend om in veiligheid te worden gebracht) door het te bedreigen met een eindeloze reeks hobgoblins, allemaal denkbeeldig.

HL Mencken

De claim was dat het ozongat huidkanker in Australië zou veroorzaken door te veel ultraviolet licht door de atmosfeer te laten.

Er zijn veel problemen met deze claim.

Het eerste probleem is dat het ozongat nooit verder reikt dan Antarctica en alleen in de winter verschijnt als er geen zonlicht is. Ozon wordt in de bovenste atmosfeer gecreëerd door zonlicht. Je kunt geen huidkanker krijgen van zonlicht in tijden dat de zon niet schijnt. Zodra de zon boven Antarctica komt, verdwijnt het ozongat. Hoe gaan mensen in Australië huidkanker krijgen uit een ozongat op duizenden kilometers afstand in de winter wanneer de zon laag aan de hemel staat?

Het tweede probleem is dat de grootte van de ozongaten van jaar tot jaar enorm varieert, ondanks de relatief constante niveaus van CFK’s in de atmosfeer. Het is vrij duidelijk dat CFC’s niet de bepalende factor zijn.

Net als de opwarming van de aarde, was de zwendel in het ozongat een andere mogelijkheid voor de overheid om te belasten en te beheersen, en een andere kans voor wetenschappers om zich voor te stellen dat ze de planeet redden.

De drang om de mensheid te redden is bijna altijd een vals front voor de drang om te regeren.

HL Mencken

https://realclimatescience.com/2018/04/the-ozone-hole-scam/

Huidkanker wordt overigens veroorzaakt door zonnebrandcremes, sinds de zonnebrandcremes modern waren ontstond 15 jaar later de welbekende huidkanker over de hele wereld.

Antarctica is de enige plek op aarde waar het betrouwbaar koud genoeg is om een ​​ozongat te vormen

Het ozongat is een jaarlijkse dunne vlek die zich midden september en oktober in de stratosferische ozonlaag boven Antarctica vormt. Als het gaat om het ozongat, is chloor de vijand. Het chloor is afkomstig van chloorfluorkoolwaterstoffen (kortweg CFK’s), die op grote schaal werden gebruikt in vroege koel- en koelsystemen. Onder de meeste atmosferische omstandigheden, wanneer CFK’s beginnen af ​​te breken, wordt het chloor dat ze eerst bevatten opgenomen in verschillende kleinere moleculen die niet direct de ozonlaag beschadigen.

4 ways the ozone hole is linked to climate, and 1 way it isn’t | NOAA Climate.gov
Stratosferische ozonconcentraties in het voorjaar van 2016 in de hemisferen van het zuiden (links, 19-26 september) en het noorden (rechts, 21-27 maart). Elk jaar dalen de hoeveelheden ozon onder 220 Dobson-eenheden – de drempel die het begin van een ozongat aangeeft – over een groot gebied van Antarctica. De waarden op het noordelijk halfrond zijn zelden zo laag. NOAA Climate.gov-afbeelding op basis van ozon-gegevens afkomstig van NOAA View.

De grootschalige transformatie van relatief onschadelijke vormen van chloor in een leger van ozonvernietigende moordenaars vindt slechts plaats in één omgeving: op het oppervlak van druppels en kristallen in een ongewoon soort wolk. Gemaakt van een mengsel van water en salpeterzuur of zwavelzuur, vormen deze polaire stratosferische wolken alleen waar de temperatuur daalt tot ten minste −78 ° C (−108 ° F).

Aan dergelijke omstandigheden wordt periodiek voldaan boven het Noordpoolgebied en andere hoge breedtegraden, maar de enige plaats waar zulke diepe kou aanhoudt over een breed gebied is in de stratosfeer boven Antarctica in de winter en het vroege voorjaar.

De lente op het zuidelijk halfrond is het ozongatseizoen

Het ozongat bestaat niet het hele jaar door: het is seizoensgebonden. Tijdens de Antarctische winter, wanneer polaire stratosferische wolken wijdverspreid worden, zetten chemische reacties minder reactieve vormen van chloor om in grote hoeveelheden zeer reactieve vormen. Deze zeer reactieve gassen hebben zo’n zwakke greep op hun chlooratomen dat ze alleen in het donker stabiel zijn.

Wanneer de zon opkomt aan het einde van de winter op het zuidelijk halfrond, degradeert zonlicht deze reactieve gassen, waarbij “vrije radicalen” van chloor vrijkomen. Een enkel chloorhoudend vrij radicaal kan de vernietiging van duizenden en duizenden ozonmoleculen katalyseren. Ozonvernietiging piekt meestal half oktober. Ozonverlies neemt af in het late voorjaar als de polaire werveling verzwakt. Temperaturen stijgen en er vormen zich minder wolken. De ozonrijke lucht van lagere breedtegraden mengt zich terug in de polaire stratosfeer en het ozongat verdwijnt tot de volgende lente.

De grootste ozongaten worden vaak geassocieerd met de koudste winters
Dankzij het Montreal Protocol is de productie en het gebruik van ozonbeschadigende chemicaliën afgenomen. Maar CFK’s hebben een extreem lange levensduur onder de meeste atmosferische omstandigheden, dus het zal decennia duren voordat de wereldwijde concentratie terugkeert naar het niveau van vóór 1980.

Ozonafbrekende gassen bereikten hun piekconcentraties op de middelste breedtegraden (paars) in het midden van de jaren negentig en boven Antarctica (blauw) in de vroege jaren 2000. Omdat het decennia duurt voordat chloorfluorkoolwaterstoffen zijn afgebroken, duurt het vele decennia voordat het ozongat hersteld is. NOAA Climate.gov-grafiek, gebaseerd op gegevens van NOAA Earth System Resources Lab.

Ondertussen wordt de grootte van het ozongat in een bepaald jaar beïnvloed door natuurlijke variabiliteit in de wereldwijde luchtcirculatie. Deze variaties beïnvloeden de verspreiding van ozonafbrekende chemicaliën in de polaire stratosfeer en, belangrijker nog, ze bepalen de mate en ernst van koude temperaturen.

De uiteindelijke omzetting van chloor uit gedegradeerde CFK’s in zijn ozonvernietigende vorm van vrije radicalen vindt alleen plaats binnen polaire stratosferische wolken. Over het algemeen geldt: hoe kouder de winter, hoe meer wolken. Hoe meer wolken, hoe groter de pool van zeer reactieve chloorhoudende gassen, en hoe slechter het ozongat in het voorjaar.

Het ozongat veroorzaakte geen opwarming van de aarde
Omdat de ozonlaag normaal blokkeert ultraviolet (UV) licht, een ozon gat laat meer UV licht dan gebruikelijk om de oppervlakte te bereiken. De extra energie die vanuit het ozongat aan het aardsysteem wordt toegevoegd, is echter zo klein dat het niet verantwoordelijk kan zijn voor de opwarmingstrend die zich voordoet.

Hoe klein? Welnu, het overgrote deel van het zonlicht is het licht dat we kunnen zien – zichtbaar licht met golflengten van 400 – 700 nanometer. UV-licht is in het begin slechts ongeveer 8 procent van al het zonlicht, en de ozonlaag en zuurstof (die beide UV absorberen) laten slechts een fractie daarvan het oppervlak bereiken. De extra hoeveelheid UV die het ozongat in Antarctica elk jaar ongeveer een maand toelaat om het oppervlak te bereiken, is een kleine fractie van een al kleine hoeveelheid zonlicht – te klein om de opwarming van de aarde te verklaren.

Dat betekent echter niet dat het ozongat niet belangrijk is. UV-licht kan zonnebrand, staar, genetische mutaties en kanker veroorzaken. Het kan het leven in zee en op zee, waaronder het kleine fytoplankton dat de basis vormt van het oceaanvoedselweb, beschadigen .

Ozon in de stratosfeer biedt bescherming tegen schadelijke ultraviolette (UV) straling. De ozonlaag is meestal transparant voor invallend zichtbaar licht en UV met een langere golflengte, maar absorbeert een grote hoeveelheid schadelijke UV-B. Tekening aangepast uit figuur Q3-1 in Twintig vragen en antwoorden over de ozonlaag: update 2014.

Het ozongat heeft een stempel gedrukt op het zomerklimaat op het zuidelijk halfrond
Wanneer het intact is, absorbeert de ozonlaag UV-licht, dat de stratosfeer verwarmt. Wanneer het ozongat elke lente vormt, daalt de totale ozonconcentratie in de lagere stratosfeer. De jaarlijkse dip heeft de afgelopen decennia in de lagere poolstratosfeer een sterke trend in de lentekoeling veroorzaakt.

Deze lentekoeling versterkt het temperatuurcontrast tussen de polen en de evenaar. Sterke temperatuurcontrasten intensiveren vaak de luchtcirculatie en modellen geven aan dat de lente-koeling van de polaire stratosfeer door verlies van ozon grotendeels verantwoordelijk is voor veranderingen in de luchtcirculatie op het zuidelijk halfrond.

Deze veranderingen in de circulatie hebben het klimaat aan de oppervlakte beïnvloed, voornamelijk in de zomer. De heersende westelijke winden in het midden van de breedtegraad zijn sterker geworden en dichter bij de pool verschoven, waardoor ook stormsporen op de middelste breedtegraad – en bijbehorende regenval – naar het zuiden zijn getrokken. Intensievere oppervlaktewinden lijken de subtropische oceaangassen te hebben geïntensiveerd en de omverwerping in de Zuidelijke Oceaan te hebben verhoogd. Op subtropische breedten is de neerslag in de zomer toegenomen.

En hoewel het ozongat de laatste decennia geen wereldwijde temperatuurtrends kan verklaren , suggereren modellen wel dat veranderingen in de atmosferische circulatie als gevolg van het ozongat hebben bijgedragen aan seizoensgebonden oppervlaktetemperatuurtrends in een paar locaties op het zuidelijk halfrond, inclusief opwarming van hoge breedtegraden van de Zuidelijke Oceaan in de late winter, en zomerse opwarming van het Antarctische schiereiland en koeling van het continentale binnenland.

https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/4-ways-ozone-hole-linked-climate-and-1-way-it-isn%E2%80%99t

Als men die ozongaten dicht met chemtrails en dankzij geoengineering dan verprutst men de natuur en zorgt men opzettelijk voor opwarming van de aarde met alle gevolgen van dien!

“Hole in the ozon layer” hoax was de dry run voor “global warming”

Wanneer een plan begint te mislukken, heroverweeg je het plan of verdubbel je je toevlucht tot eerdere succesvolle acties.

Het argument van de klimaatverandering faalt omdat er bewijs is dat de wetenschap fout is, alle voorspellingen falen, enquêtes een gebrek aan publieke bezorgdheid vertonen en het Klimaatconferentie-akkoord in Parijs instort.

Er is echter een grotere reden waarom het allemaal faalt:

Er was in de eerste plaats geen probleem.

Zoals ik jaren geleden al zei: “Het Kyoto-protocol is een politieke oplossing voor een niet-bestaand probleem zonder wetenschappelijke rechtvaardiging.”

E-mails gelekt van de Climatic Research Unit (CRU) in 2009 hebben de corrupte wetenschap blootgelegd en een Kyoto-vervanging, het Groene Klimaatfonds, gedwongen.

Het faalt nu, dus verdubbelen ze. De politieke en financiële beloning staat op het spel en de opwarming van de aarde is te groot om te mislukken.

Erger nog, de leugen is gebaseerd op een andere leugen dat chloorfluorkoolwaterstoffen (CFK’s) de ozonlaag vernietigden.

Wanhopig om mensen te laten denken dat ze handelen over klimaatverandering, en de Overeenkomst van Parijs werkt, doen ze het Protocol van Montreal herleven. Dit werd gecreëerd om CFK’s te elimineren, maar het plan leek alleen te werken. Er is geen gat in de ozon, zelfs niet op zijn dunst, wat voorkomt in de winter wanneer er geen zonlicht is; het is een derde van het wereldgemiddelde.

(En waarschijnlijk noodzakelijk als ontluchtingsventiel voor alle rotzooi en warmte op de aarde! Dat moet dus weg kunnen!)

De term is gemaakt om mensen bang te maken: “We hebben een gat in de lucht gescheurd en schadelijke straling geeft kinderen huidkanker!”

Ik verscheen voor de parlementaire commissie voor ozon. Het was een politiek circus. Friends of the Earth had daar vertegenwoordigers zonder wetenschappelijke kennis; Ik vroeg hen. Een wetenschapper toonde grafieken van ozonniveaus boven Toronto. Hij vertelde de politici niet dat het computermodelgegevens waren, omdat er toen geen echte gegevens waren. De politici wisten het niet en dat zorgde ervoor dat ik mijn presentatie veranderde.

Ik legde de wetenschappelijke methode uit om een ​​hypothese te maken en deze vervolgens te testen door te proberen deze te weerleggen. Het is gemakkelijk om een ​​theorie in diskrediet te brengen, omdat de hypothese gebaseerd is op vastgestelde veronderstellingen. Toon één is verkeerd, en de hypothese stort in.

Ozon wordt gecreëerd door het ultraviolette (UV) lichtgedeelte van zonlicht dat vrije zuurstof (O2) in de atmosfeer raakt. Ze gingen ervan uit dat het niveau van UV-straling constant is. In feite varieert het enorm en is het de belangrijkste oorzaak van ozonvariatie, maar dat is wat hen in staat stelde zich te concentreren op en de schuld te geven aan CFK’s.

Dupont, die de CFK’s produceerde, zei niets. Ze creëerden ze als een inert, onschadelijk gas om ammoniak te vervangen, het problematische koelgas. Ik heb met sommigen van hen gepraat. Ze wisten dat de wetenschap slecht was. Hun stilte was waarschijnlijk omdat het patent op CFK’s afliep en ze sowieso een vervanging hadden, genaamd chloorfluorkoolwaterstoffen (HCFK).

Er was geen empirisch bewijs dat CFK’s de ozon vernietigden, net zoals er geen empirisch bewijs is dat CO2 opwarming of klimaatverandering veroorzaakt. De overeenkomst tussen de misleidingen komt tot stand omdat dezelfde mensen erbij betrokken waren. Ze waren bureaucraten zoals Susan Solomon, een bureaucratische wetenschapper bij NOAA, die auteur was van het IPCC Third Assessment Report (2001) en co-voorzitter van Working Group I (het Physical Science Report of the Fourth Assessment Report (2007). Mevrouw Solomon was de bron van claims dat CFK’s ozon in de ozonlaag vernietigden.

Na de hoorzitting vertelde ik de media dat de vervangende HCFK’s even problematisch waren als de CFK’s. Dupont produceerde de vervangende fluorkoolwaterstoffen (HFK’s) en nu zijn ze inderdaad problematisch.

Ze beweren dat een vermindering van HFK’s de opwarming van de aarde zal verminderen en het cumulatieve wereldwijde verbruik van HFK’s tot 2025 zal verminderen met het equivalent van 700 miljoen ton koolstofdioxide. Dat is ongeveer 1,5 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen in 2010, of dezelfde als het nemen van 15 miljoen auto’s van de weg voor 10 jaar.

Deze schattingen kloppen helemaal niet.

Ze zijn gebaseerd op wat het broeikaseffect (GWP) van HFK’s wordt genoemd. Deze worden berekend uitgaande van de veronderstelling dat CO2 100 jaar in de atmosfeer blijft. Figuur 1 toont het IPCC-cijfer tegen de reële waarde van ongeveer zes jaar berekend door veel onderzoekers.

Zoals Lawrence Solomon in zijn boek “The Deniers” uitlegde:

“Het IPCC koos ervoor aan te nemen dat CO2 tot 100 jaar in de atmosfeer bleef (rode balk in grafiek). Als een kortere verblijftijd wordt verondersteld, zouden de IPCC-klimaatmodellen niet in staat zijn om de versnelde opwarming te voorspellen die wordt verondersteld te worden veroorzaakt door menselijke CO2-uitstoot. ”

Sommige ontwikkelingslanden (met name India, Pakistan, Iran, Irak en de Golfstaten) zullen hun gebruik van HFK’s pas in 2028 bevriezen. China, ’s werelds grootste producent van HFK’s, zal zijn productie of gebruik pas in 2029 beginnen te verminderen.

Zelfs als Canada de HFK’s volledig verlaagt, stel je dan eens voor hoeveel meer auto’s en koelkasten de atmosfeer in gaan als de Indiase en Chinese economie groeit.

Helaas zijn onze leiders eenzijdige dwazen.

De ultieme ironie is echter dat CO2 een waarschijnlijke belangrijke vervanger van koelmiddel is.

https://www.therebel.media/_hole_in_the_ozone_layer_hoax_global_warming

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥