25 april 2021

 

Hele enge regenboogwolk

Een angstaanjagend grote regenboogwolk doemde deze week op boven diverse Costa Ricaanse steden. Nietsvermoedende inwoners stonden verbouwereerd aan de grond genageld. Lichte paniek maakte zich van hen meester. Volgens Nederlandse meteorologen en wolkendeskundigen gaat het om een zeer uitzonderlijke buienwolk.

Nog nooit eerder werd een regenboogwolk zo mooi gefotografeerd en vastgelegd. Het natuurfenomeen liet zich precies zien op Independence Day en had volgens getuigen waanzinnig veel weg van de ‘einde der tijden’-scène uit de gelijknamige film. Daarin zetten onheilspellende ruimteschepen diverse wereldsteden in de schaduw.

Niet vreemd dus dat de Costa Ricanen even moesten slikken toen ze overdonderd en verbijsterd het spektakel gade sloegen. In tal van steden werd de regenboogwolk vorige dinsdagmiddag gezien.

Inwoner Joey Petit was met zijn familie op een speelplaats toen zijn 11-jarige zoon Ariel de vreemde wolk als eerste opmerkte. “We grepen meteen onze camera en waren net zo verbaasd. We hadden geen idee wat het was en we hadden nog nooit zoiets gezien.”

Zwaar weer
Ook weerdeskundigen worden enthousiast van de wolk. “Schitterend, het ziet er heel bijzonder uit. Ik heb een wolk nog nooit op deze manier gezien. Er zit ongetwijfeld heftig weer onder”, concludeert professor en expert Harm Jonker.

Het spektakel wordt veroorzaakt door zonlicht dat door het ijsgedeelte van de wolk schijnt, verklaart meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza. “Een wolk bestaat voor het merendeel uit water en de bovenkant uit ijskristallen. Als het licht daarop schijnt, wordt het licht gebroken. In België zien we bijvoorbeeld een regenboog als de zon de regendruppels raakt. De ijskristallen zorgen in dit geval voor een extreem effect.”

Lees ook:   Fake weer...

Hoewel een regenboogwolk van dit formaat nog nooit eerder in ons land gezien werd, is het volgens Severin wel degelijk mogelijk. “De mensen die deze foto’s maakten, stonden op de perfecte plek en de ijskristallen waren van het juiste formaat, maar het blijft puur toeval. Het kan zo morgen in België te zien zijn, maar meestal stelt het in ons land weinig voor en hebben we geen oog voor een veel kleinere variant ervan. Dat maakt de Costa Ricaanse regenboogwolk echt uitzonderlijk.”

 photo media_xll_8009571_zpszcrqomgh.jpg

Ook Kevin Otway zag het bijzondere verschijnsel © Instagram/Kevinotway.

https://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2460266/2015/09/18/Enorme-regenboogwolk-zorgt-voor-angstaanjagend-tafereel.dhtml

 

  photo media_xll_8009571_zpszcrqomgh.jpg

En al die mensen vinden dit dus heel normaal!
Net als dat men tegenwoordig dubbele regenbogen waarneemt… ik heb er nog nooit over gehoord en ze nooit gezien sinds vorig jaar dan!
Bizarrrrrrrrrrrrrrr dit!
Maar geloof er in hoor… er ontstaan spontaan nieuwe natuurverschijnselen zomaar plots… dat dát kán!!!!!!
Chemtrails en HAARP dus


Gerelateerde berichten