web analytics
11:11 Dubbele getallen
Buitenaards

Astronomen geven toe: we hadden het mis – 100 miljard bewoonbare aardachtige planeten in onze Melkweg alleen

d6039d36bf3c8fda62e8d423a2df3963 AnGel-WinGs.nlSchattingen door astronomen geven aan dat er meer dan 100 MILJARD aardachtige werelden in de Melkweg zouden kunnen zijn waar leven zou kunnen zijn. Vind je dat een groot aantal? Volgens astronomen zijn er ongeveer 500 miljard sterrenstelsels in het bekende universum, wat betekent dat er ongeveer 50.000.000.000.000.000.000.000 (5×1022) bewoonbare planeten zijn. Dat is natuurlijk als er maar EEN universum is.

In feite denken experts van ons eigen Melkwegstelsel nu dat er zo’n 400 MILJARD STERREN zijn, maar dit aantal lijkt misschien klein, aangezien sommige astrofysici geloven dat sterren in onze melkweg de TRILJOEN zouden kunnen zijn. Dit betekent dat de Melkweg alleen al de thuisbasis zou kunnen zijn van meer dan 100 MILJARD planeten.
Omdat astronomen ons melkwegstelsel echter niet van buitenaf kunnen zien, kunnen ze niet echt zeker weten hoeveel planeten de Melkweg huisvest. Ze kunnen alleen schattingen geven.
Om dit te doen, berekenen experts de massa van onze melkweg en berekenen ze hoeveel van die massa uit sterren bestaat. Op basis van deze berekeningen denken wetenschappers dat ons sterrenstelsel minstens 400 miljard sterren herbergt, maar zoals ik hierboven al zei, zou dit aantal drastisch kunnen stijgen.
Er zijn enkele berekeningen die suggereren dat de Melkweg gemiddeld tussen de 800 miljard en 3,2 biljoen planeten herbergt, maar er zijn enkele experts die geloven dat het aantal wel 8 biljoen zou kunnen zijn.
Bovendien, als we kijken naar wat NASA te zeggen heeft, ontdek dan hoe het ruimteagentschap denkt dat er minstens 1.500 planeten zijn binnen 50 lichtjaar van de aarde. Deze conclusies zijn gebaseerd op waarnemingen die over een periode van zes jaar zijn gedaan door het in 1995 opgerichte PLANET-Probing Lensing Anomalies NETwork-samenwerkingsverband. De studie concludeerde dat er veel meer planeten ter grootte van de aarde zijn dan werelden ter grootte van Jupiter.
In 2013 zei Dr. Phil Yock van de afdeling natuurkunde aan de Universiteit van Auckland hoe: “Kepler vindt planeten ter grootte van de aarde die vrij dicht bij hun gaststerren staan, en astronomen schatten dat er ongeveer 17 miljard van dergelijke planeten in de Melkweg.
daea5e65163af53586f15431db8314c2 AnGel-WinGs.nlDeze werelden zijn heter dan onze planeet, hoewel sommige een vergelijkbare temperatuur kunnen hebben (en dus bewoonbaar zouden kunnen zijn) als ze rond een koele ster, een rode dwerg, draaien.”
“Ons voorstel is om het aantal planeten met massa van de aarde te meten die rond sterren draaien op afstanden die typisch twee keer zo groot zijn als de afstand tussen zon en aarde. Onze planeten zullen daarom koeler zijn dan de aarde. Door te interpoleren tussen de Kepler- en MOA-resultaten zouden we een goede schatting moeten krijgen van het aantal aardachtige, bewoonbare planeten in de Melkweg. We voorspellen een getal in de orde van grootte van 100 miljard. Van het meten van dit aantal tot het daadwerkelijk vinden van bewoonde planeten zal natuurlijk een lange weg zijn, maar het zal een stap op weg zijn.”
Het aantal lijkt elk jaar toe te nemen, wat best cool is.
Als we een kijkje nemen in de recente gegevens van de Kepler-ruimtemissie, zullen we ontdekken hoe astronomen denken dat alleen al in het Melkwegstelsel ongeveer 40 MILJARD planeten ter grootte van de aarde rond bewoonbare zones van zonachtige sterren en rode dwergen draaien.

 

Lees ook:   CIA-agent: Wel degelijk buitenaardse lijken bij Roswell
Sinds NASA’s Kepler in 2009 werd gelanceerd, heeft de ruimtetelescoop in totaal 4.034 potentiële buitenaardse planeten ontdekt, waarvan 2.335 geverifieerde exoplaneten zijn. Interessant is dat sommige astronomen zeggen dat ongeveer 11 miljard planeten in een baan om zonachtige sterren cirkelen, terwijl anderen denken dat dit aantal meer dan 100 miljard is. In 2017 boekte NASA grote vooruitgang in het zoeken naar buitenaardse planeten. Hun meest opmerkelijke ontdekking was het zonnestelsel Trappist-1, de thuisbasis van ZEVEN aardachtige planeten die misschien zelfs de thuisbasis zijn van buitenaards leven

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien