web analytics

Nieuw: Mars-afwijkingen

Van Martiaanse krabben tot vreemde lichten. Van Bigfoot-waarnemingen tot complexe patronen, in deze video gaan we je het allerbeste van de anomalieën van Mars laten zien. Dit is onze grootste en meest verwachte video ooit, dus laten we er meteen op ingaan. Een van de bekendste anomalieën van Mars is het gezicht op Mars. Gevangen in 1976 door NASA’s Viking-1-orbiter, leverde het decennia van spanning en wilde theorieën op voordat meer gedetailleerde beelden konden worden gemaakt om de zaak in bedwang te houden in 2001.

Dus waarom zien we duidelijk een gezicht in de afbeelding uit 1976? Dit komt door een fenomeen dat pareidolie wordt genoemd, waarbij mensen biologisch zijn geprogrammeerd om patronen in willekeurige gegevens te zoeken.

Het is de reden dat we gezichten in wolken zien en het was nuttig voor onze voorouders om in het wild te overleven. In 2017 maakte Curiosity een foto, waarvan sommigen hebben opgemerkt, bevat wat lijkt op een kanonskogel. Nogmaals, pareidolie speelt waarschijnlijk een rol.

Deze zogenaamde kanonskogel is slechts een kwart inch of 5 millimeter groot. Het is eigenlijk een kiezelsteen gemaakt van hematiet, een stof die veel voorkomt op Mars. Wat echter interessant is, is dat de aanwezigheid van hematiet duidt op een overvloed aan water in het oude verleden. Er zijn veel andere voorbeelden van anomalieën op Mars waarvan wordt vermoed dat ze het gevolg zijn van pareidolie, zoals dit zogenaamde ‘menselijke dijbeen’.

 

Stenen gevormd door Waterstroom op Mars, opgemerkt door NASA’s Curiosity Rover

 

 

Lees ook:   Aliëns zijn onze Goden

Gerelateerde artikelen

Back to top button