Bizar & Humor

Griezelige geluiden opgenomen boven de ijskoude diepten van Siberië

Een gewaagde fotograaf legde zichzelf vast over dun ijs – vrij letterlijk – op het oppervlak van het Baikalmeer.

De zenuwslopende video, gefilmd door Alexey Kolganov, laat zien hoe het zou zijn om over de dunne ijskorst van een bevroren Siberisch meer te schaatsen met de donkere, spelonkachtige diepten ver beneden zichtbaar.

Om de zaken nog verontrustender te maken, zijn de geluiden die te horen zijn als het ijs barst en verschuift niets zo niet verontrustend – vreemde pingelende, zoemende geluiden die beslist vreemd van aard lijken.

Het is niet verwonderlijk dat de autoriteiten mensen hebben gewaarschuwd zich niet op het meer te wagen – dat een gebied zo groot als België beslaat – vanwege het risico om door het verraderlijk dunne ijs te vallen.

“[Ik wilde] overbrengen hoe de geluiden zijn voor een menselijk oor wanneer iemand schaatst of op ijs loopt”, zei Kolganov. “Anders is het onmogelijk om het op te vangen met een microfoon van een gewone camera.”

“Eerlijk gezegd is dit niet iets buitengewoons … je hoort deze geluiden overal op het meer, je hoeft alleen maar afstand te nemen van toeristische paden en hier eindeloos naar te luisteren.”

Het volstaat te zeggen: probeer dit niet thuis.

Ivm de elfstedentocht…
De ziekenhuizen liggen toch vol, dus dan ook geen elfstedentocht…
Heel simpel…

Je zou maar door een wak vallen oid of vallen op het ijs allemaal risico’s… zal Rutte wel zeggen, nu deze video bewijst dat maar eens…rillll

Lees ook:   Barbara Streisand heeft 2 kloon hondjes

Gerelateerde artikelen

Back to top button