web analytics

Rijkdom vergaren of…

Een rijke fabriekseigenaar zag tot zijn grote afschuw een visser lui naast zijn boot liggen en een pijp roken. ‘Waarom ben je niet aan het vissen?’ Vroeg hij.
‘Omdat ik genoeg vis heb gevangen voor vandaag’, zei de visser.
‘Waarom vang je er niet nog meer’? Vroeg de fabriekseigenaar.
‘Wat zou ik ermee moeten?’ Was het antwoord van de visser.
‘Je zou geld kunnen verdienen. Daarmee zou je een motor op je boot kunnen laten monteren om verder de zee op te gaan en meer vis te vangen. Dan zou je genoeg verdienen om meer nylon netten te kopen en die zouden je nog meer vis en meer geld opleveren. Al gauw zou je genoeg geld hebben om er een boot bij te kopen, misschien wel een hele vloot. Dan zou je een rijk man zijn, net als ik.’
‘En wat zou ik dan doen?’ Vroeg de visser.
‘Dan zou je werkelijk van het leven kunnen genieten!’
‘En wat denk je dat ik nu aan het doen ben?’ Antwoordde de visser…

Lees ook:   I cry me a river...

Gerelateerde artikelen

Back to top button