web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-EliteWetenschap & Ontwikkeling

Ai kan wachtwoorden stelendoor gewoon door te luisteren naar wat u typt

De mogelijkheden van kunstmatige intelligentie groeien elke dag, en nu luiden onderzoekers de alarmbel over het vermogen om naar uw toetsaanslagen te luisteren wanneer u een wachtwoord invoert om toegang te krijgen tot uw accounts.

 

Onderzoekers van  Cornell University  hebben een computersysteem met kunstmatige intelligentie (AI) geprogrammeerd om te luisteren naar de geluiden van mensen die de toetsen op een toetsenbord typen tijdens een telefoongesprek en een Zoom-gesprek. Voor het onderzoek gebruikten ze een MacBook Pro en drukten ze alle letters en cijfers 25 keer in met verschillende vingers en verschillende hoeveelheden druk.

 

Het AI-systeem begon snel onderscheid te maken tussen de individuele geluiden die werden gemaakt door elke toets te typen. Kort daarna was het in staat om te  identificeren welke toets werd ingedrukt  op basis van alleen het geluid met 95 procent nauwkeurigheid in telefoongesprekken en 93 procent nauwkeurigheid in Zoom.

 

Hoewel het niet precies duidelijk is welke akoestische aanwijzingen het systeem gebruikte, suggereerde de eerste auteur van het onderzoek, Joshua Harrison van  Durham University , dat de afstand van de toetsen tot de rand van het zoekwoord een sterke aanwijzing kan zijn geweest, waarbij hij opmerkte: “Deze positionele informatie zou de belangrijkste drijfveer kunnen zijn achter de verschillende geluiden.”

Lees ook eens:  Spionage pop

 

Nu waarschuwen de onderzoekers mensen voor deze nieuwe weg van cyberaanvallen. De co-auteur van de studie, dr. Ehsan Toreini, gelooft dat het alleen maar erger zal worden en zegt: “Ik zie de nauwkeurigheid van dergelijke modellen en dergelijke aanvallen alleen maar toenemen.”

Toreini voegde eraan toe dat naarmate slimme apparaten steeds vaker in huizen voorkomen, een openbaar debat over het besturen van AI dringend nodig is.

De alomtegenwoordigheid van Zoom en andere videoconferentieprogramma’s en de prevalentie van ingebouwde microfoons in slimme apparaten hebben cybercriminelen ertoe aangezet om op zoek te gaan naar  nieuwe methoden om accounts te kraken  op basis van geluid. Hoewel veel mensen hun scherm en toetsenbord verbergen wanneer ze een wachtwoord typen tijdens een Zoom-oproep, ondernemen ze zelden stappen om het geluid van hun toetsenbord te verbergen.

 

De onderzoekers zeiden dat mensen waakzaam moeten zijn, vooral wanneer ze een laptop in een openbare omgeving gebruiken, omdat mensen kunnen afluisteren en deze methoden kunnen gebruiken om hun wachtwoorden te kraken. Bovendien is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze mogelijkheid bij het intikken van wachtwoorden tijdens een Zoom-gesprek of tijdens een smartphonegesprek.

 

Hoe u uw wachtwoord kunt beschermen tegen op geluid gebaseerde inbreuken

Het gebruik van een stil toetsenbord zal niet helpen, maar er zijn een paar manieren waarop mensen het risico kunnen verkleinen om het slachtoffer te worden van deze  hackmethode . Ten eerste kunnen ze waar mogelijk kiezen voor een biometrisch wachtwoord. Bovendien, als een systeem of website die ze gebruiken tweestapsverificatie biedt, moet dit worden ingeschakeld.

Lees ook eens:  Ik vroeg AI om een ​​Greta Thunberg Oil Company-commercial te maken

 

Ten slotte kan het gebruik van de Shift-toets om uw wachtwoord in te stellen met een combinatie van hoofdletters en kleine letters, samen met cijfers en symbolen, het moeilijker maken om wachtwoorden correct te identificeren, omdat het voor deze AI-systemen moeilijker kan zijn om te detecteren wanneer iemand de Shift-toets heeft losgelaten, vooral als ze dit met een zachte aanraking doen. Een wachtwoordbeheerder die uw wachtwoord invoert zonder dat u hoeft te typen, kan ook helpen.

 

Ondertussen  zei professor Feng Hao van de Universiteit van Warwick  dat het typen van  gevoelige berichten en wachtwoorden  met behulp van een trefwoord tijdens een Zoom-gesprek nooit een goed idee is, omdat  lichaamsbewegingen ook kunnen verraden welke toetsen worden getypt .

 

Hij zei: “Naast het geluid kunnen de visuele beelden over de subtiele bewegingen van de schouder en pols ook zijkanaalinformatie onthullen over de toetsen die op het toetsenbord worden getypt, ook al is het toetsenbord niet zichtbaar vanaf de camera.”

 

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

TheNationalPulse.com

PCMag. com

TheGuardian.com

Oorspronkelijk gepost: https://www.naturalnews.com/2023-08-09-ai-steal-passwords-accuracy-listening-type.html

Auteur: Cassie B.

Bron

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥