...
Maatschappij & Psyche

Waakhond: Facebook moet schuilnamen toestaan

Waakhond: Facebook moet schuilnamen toestaan

HAMBURG – Mensen hoeven niet onder hun eigen naam op Facebook te staan. De profielensite mag accounts met schuilnamen niet blokkeren en mag ze ook niet eigenhandig veranderen. Dat heeft de privacywaakhond van de Duitse deelstaat Hamburg dinsdag geoordeeld. Het is vooralsnog niet duidelijk of de beslissing gevolgen heeft voor Facebook-gebruikers buiten Hamburg.

In de gebruiksvoorwaarden van Facebook staat dat mensen hun eigen naam moeten gebruiken. „Op deze manier weet iedereen altijd met wie ze contact maken. Zo kun je ons helpen de community veilig te houden”, staat in de regels. Bij twijfel kan Facebook een account schorsen en de gebruiker om legitimatie vragen. Een gebruikster uit Hamburg was daarom naar de toezichthouder gestapt en kreeg gelijk.

Telegraaf

Lees ook:   Corona Vaccins en de doden

Gerelateerde artikelen

Back to top button