web analytics
11:11

Mannenpil die sperma tijdelijk verdooft: bij muizen werkt het

Een anticonceptiepil voor mannen, die ervoor zorgt dat sperma tijdelijk niet kan zwemmen: het kan in de toekomst zomaar een mogelijkheid zijn. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt hoe ze het sperma van muizen een paar uur kunnen verdoven, schrijft CNN. De volgende stap is om het te testen op – letterlijk – proefkonijnen.

Er zitten geen hormonen in de mannenpil, schrijft de BBC. Wetenschappers beschouwen dat als een voordeel, omdat er dus geen effect is op de testosteronspiegel van de gebruiker. De experimentele pil schakelt tijdelijk een bepaald eiwit uit.

Lees het hele artikel  via de link:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5365835/wetenschappelijk-onderzoek-anticonceptiepil-mannen-muizen

Nou hopelijk is het dan lang genoeg  🙂

Lees ook:   Wetenschappers: voedsel in capsules lost het probleem van ondervoeding op

Gerelateerde artikelen

Back to top button