web analytics
...

Brits bedrijf besloot de mammoeten nieuw leven in te blazen en creëerde na 6 jaar een hybride van een mammoet en een olifant

f6f2f9c417fc5d2cb9756a2c61c2c0a2 via Angel-WingsOok zijn deze wetenschappers van mening dat de introductie van kuddes hybriden van olifanten en mammoeten in de Arctische toendra kan helpen hun aangetaste leefgebied te herstellen en enkele van de gevolgen van de klimaatcrisis te bestrijden.

Mammoeten begonnen ongeveer 10 duizend jaar geleden massaal van het aardoppervlak te verdwijnen, de laatste populaties van deze dieren leefden hun dagen op Wrangel Island  in het Russische Noordpoolgebied en stierven uiteindelijk 4000 jaar geleden uit. Nadat ze de ene na de andere goed bewaarde overblijfselen van mammoeten in de permafrost van Siberië begonnen te vinden, was er sprake dat ze nieuw leven konden worden ingeblazen met behulp van moderne prestaties op het gebied van genetica.

Toegegeven, tot nu toe is er niets boven woorden gebleven, maar onlangs verscheen er nieuws in de Britse media dat de aanhangers van de heropleving van mammoeten zeker zal opvrolijken. “The Company Colossal” heeft $ 15 miljoen opgehaald voor een ambitieus project om mammoeten nieuw leven in te blazen. Colossal is een biowetenschappelijk en genetisch bedrijf dat mede is opgericht door Ben Lamm , een technologie- en software-ondernemer, en George Church , hoogleraar genetica aan de Harvard Medical School, die pionierde met nieuwe benaderingen van genbewerking.

Wetenschappers zijn van plan om een hybride van een olifant en een mammoet te creëren door in het laboratorium embryo’s te creëren die mammoet-DNA dragen. Het uitgangspunt van het project is om huidcellen van bedreigde Aziatische olifanten te nemen en deze te “herprogrammeren” tot meer veelzijdige stamcellen die mammoet-DNA dragen.  Specifieke genen voor mammoetbont, vetrobben en andere aanpassingen aan koude klimaten worden geïdentificeerd door de genomen van mammoeten die zijn geëxtraheerd uit dieren in permafrost te vergelijken met die van verwante Aziatische olifanten.

Deze embryo’s worden vervolgens geïmplanteerd in de baarmoeder van een surrogaatolifant, of misschien zelfs in een kunstmatige baarmoeder. Als alles volgens plan verloopt – en de obstakels zijn verre van triviaal – hopen de onderzoekers over zes jaar de eerste batch mammoetolifanten te hebben. “Ons doel is om een ​​vorstbestendige olifant te creëren, maar hij zal eruitzien en zich gedragen als een wolharige mammoet. Niet omdat we iemand voor de gek willen houden, maar omdat we iets willen creëren dat functioneel gelijkwaardig is aan een mammoet, comfortabel bij -40 ° C en alles doen wat olifanten en mammoeten doen, in het bijzonder bomen slopen, “vertelde de kerk aan The Guardian . Het project als geheel is opgezet als een poging om de Aziatische olifanten te behouden en hen eigenschappen te geven waarmee ze kunnen gedijen in de uitgestrekte gebieden van het noordpoolgebied die bekend staan ​​als de mammoetsteppen.

Lees ook:   Onderzoekers gebruiken MRI-technologie om telepathie tussen mensen te proberen en aan te tonen

Ook zijn deze wetenschappers van mening dat de introductie van kuddes hybriden van olifanten en mammoeten in de Arctische toendra kan helpen hun aangetaste leefgebied te herstellen en enkele van de gevolgen van de klimaatcrisis te bestrijden. Door bijvoorbeeld bomen te verwijderen, kunnen deze dieren helpen de groene dekking van het noordpoolgebied te herstellen. Weinig andere wetenschappers beseffen dat het maken van mammoetachtige dieren in het laboratorium de meest effectieve manier is om de toendra te herstellen.  “Persoonlijk vind ik de gegeven grondgedachte – het idee dat de Arctische omgeving geo-engineerd zou kunnen worden met mammoeten die we kennen – niet aannemelijk is”, zegt Dr. Victoria Herridge, een evolutionair bioloog bij het Museum of Natural History.

“De schaal waarop je dit experiment moet uitvoeren is enorm. Je hebt het over honderdduizenden mammoeten, die 22 maanden nodig hebben om nakomelingen te krijgen en 30 jaar om volwassen te worden.” Het antwoord van Lamm is:  “Ons doel is niet alleen om de mammoet terug te brengen, maar ook om de fokkuddes terug te brengen die met succes het Noordpoolgebied zullen binnenkomen.” Het is momenteel niet bekend of Aziatische olifanten met hybriden willen fokken.

“Misschien moeten we ze een beetje scheren”, grapt Church. Of geen grapje. Gareth Phoenix, hoogleraar plantenecologie en globale verandering aan de Universiteit van Sheffield, reageerde op het nieuws:  “Hoewel we veel verschillende benaderingen nodig hebben om klimaatverandering te stoppen, moeten we ook op verantwoorde wijze oplossingen initiëren om onbedoelde schadelijke gevolgen te voorkomen. Dit is een enorm probleem in het uitgestrekte Noordpoolgebied, waar verschillende ecosystemen bestaan ​​in verschillende omgevingsomstandigheden.

Lees ook:   Vrouw geen kanker meer na nieuwe therapie-hoopvol

Mammoeten worden aangeboden als een oplossing om te voorkomen dat de permafrost smelt, omdat ze bomen zullen verwijderen, de grond zullen vertrappen en verdichten en landschappen in graslanden zullen veranderen, wat kan helpen de grond koel te houden. We weten echter dat in arctische beboste gebieden bomen en mos van cruciaal belang kunnen zijn voor de bescherming van permafrost, dus bomen verwijderen en het mos vertrappen is het laatste wat je hoeft te doen”, legt Phoenix rationeel uit.

Источник: Bron 1

 

Een UFO-jager werkt samen met een geneticus van Harvard in een hernieuwde poging om mammoeten weer tot leven te brengen.

Het nieuwe bedrijf, dat de naam Colossal heeft gekregen, omschrijft zichzelf als een “doorbraak biowetenschappelijk en genetisch manipulatiebedrijf” dat tot doel heeft “de aarde in een gezondere staat te herstellen, terwijl het ook oplossingen zoekt voor de toekomstige economieën en biologische behoeften van de menselijke conditie door middel van snijden- randwetenschap en -technologieën.”

Opgericht door ondernemer en UFO-jager Ben Lamm, samen met de-extinctie-expert en geneticus George Church, zal het bedrijf onderzoek sponsoren in het Harvard Medical School-lab van de kerk met als doel de uitgestorven wolharige mammoet effectief weer tot leven te brengen.

Volgens Lamm zal het project de inspanningen voortzetten die zijn geleverd door andere onderzoekers zoals David Rice – die eerder het genoom van 23 Aziatische olifanten heeft gesequenced – en Colossal’s eigen leidende biologische wetenschapper Eriona Hysolli – die het DNA van een mammoet in Siberië heeft geëxtraheerd en geanalyseerd.

“Ze zijn er min of meer in geslaagd om de assemblage van de meer dan 60 genen te voltooien die in wezen een olifantengenoom functioneel dat van een wolharige mammoet zouden maken,” zei hij.

Lamm verwacht dat het bedrijf binnen 6 jaar zijn eerste olifant-mammoet hybride kalveren zal produceren.

Het uiteindelijke doel is om hele kuddes dieren opnieuw in het wild te introduceren.

Aangezien niemand ooit eerder zoiets op afstand heeft kunnen bereiken, zullen de wetenschappers achter het streven waarschijnlijk een uitdagende tijd tegemoet gaan.

Bron 2

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!