26 februari 2021

 

13 Mysterieën welke door de wetenschap nog niet verklaard kunnen worden

13 Mysterieën welke door de wetenschap nog niet verklaard kunnen worden

De menselijke beschaving is al langere tijd op de Aarde. Het is logisch dat er dan mysteries zijn rondom oude beschavingen … er is nml zo veel gebeurd, maar we hebben van sommige dus geen enkele documentatie van wat of waarom.
Hier zie je 13 mysterieuze en vreemde ontdekkingen in de archeologie. De wetenschap heeft nog tijd nodig om ze volledig te verklaren. Het is moeilijk om te speculeren over de oorzaken van deze situaties, maar het is ook onmogelijk om ze af te doen als hoaxes.
Het meest frustrerende over deze ontdekkingen en mythen is dat het niet uitmaakt hoe veel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan, we zullen nooit zeker weten wat er is gebeurd. Dit mysterie is een prachtig onderdeel van het leven, maar ook erg frustrerend.

 photo 1_zps33d192a4.jpg

1) Oostzee Anomaly:. Een team van Zweedse duikers ontdekte een groot, schijfvormig object op de zeebodem van de Oostzee. Er werd gemeld dat het object rust op een pilaar en een structuur omvat die lijkt op een trap, welke verdwijnt in een donker gat. Niemand is zeker wat de oorsprong is van dit object.

 photo 2_zpsac049e45.jpg

2) Bagdad Batterij:. Enkele van deze oude vazen zijn gevonden in Bagdad, ze worden ook wel aangeduid als de Parthische batterij. Deze terra-cotta potten werden ooit gemaakt in Mesopotamië en blijken koper en ijzer te bevatten, het kan dus een basis batterij creëren als er elektrolyten aanwezig zouden zijn. Niemand weet nog waar men dit voor gebruikte in de oudheid.

 photo 3_zps6cec2b12.jpg

. 3) Kristallen Schedels: Dit zijn schedels gemaakt van doorzichtige of witte kwarts en ze zijn naar verluidt pre-Columbiaanse Meso-Amerikaanse artefacten (van de Azteken of Maya beschavingen). Er zijn geen rudimentaire snijwerk markeringen, waardoor het moeilijk is om te bepalen of ze echt oude artefacten zijn, of modernere, men weet ook niet waar men deze schedels voor gebruikte. Men vermoed zelfs dat ze over bepaalde krachten zouden beschikken.

 photo 4_zpsf1729f2a.jpg

. 4) China’s eerste keizer zijn Piramide & Terracotta Leger: Ter plaatse van deze piramide, wordt er gezegd dat er vroeger een rivier van kwik stroomde en dat er een mini-stad gebouwd was, het markeerde de graftombe van Qin Shi Huang, de eerste keizer van China. Er is ook sprake van het inmiddels beroemde Terracotta Leger rondom het graf, ter bescherming van deze keizer, had men alle soldaten nagemaakt in terracotta en deze staan rondom het graf opgesteld. Recent wetenschappelijk werk op het terrein heeft hoge niveaus van kwik gevonden in de bodem van deze Chinese graf heuvel … Welke misschien inderdaad duidt op ooit een rivier van kwik rondom dit graf.

 photo 5_zps06e8e5d7.jpg

. 5) Oude vliegtuigen of vliegmachines: Deze kleine modellen verbeelden kleine vliegende kunstvoorwerpen of inderdaad echte vliegtuigen. Echter, lichter-dan-de-lucht vluchten werden niet uitgevoerd tot pas in de jaren 1780. Dus hoe wisten de oude beschavingen genoeg over vliegen met een vliegtuigmodel zoals wij deze nu kennen? Had men misschien in de oude beschavingen meer inzichten en kennis dan wij nu denken? Waren zij misschien een hoog geciviliseerd volk? En is daar een einde aan gekomen door één of andere ramp welke de aarde overkwam?

 photo 6_zps78b10ffc.jpg

6) Bestaande Dinosauriërs & menselijke voetafdrukken naast elkaar:. Hoewel van veel van deze fossielen is bewezen dat ze opzettelijk werden vervalst, zijn er toch een aantal voorbeelden van de afdruk van mensenvoetafdrukken naast die van dinosauriërs fossiele afdrukken gevonden, tegelijkertijd in dezelfde oude steen laag. Als ze echt zijn, zou dit de evolutietheorie verstoren.

Lees ook:   CO2 geleuter

 photo 7_zps38044727.jpg

. 7) Radioactieve resten gevonden in Oude Steden: In Harrapa en Mohenjodaro, zijn de straling niveaus zo intens hoog in de oude ruïnes dat mensen speculeren dat een atoombom explosie rond 1500 BCE de bevolking doodde. Veel mensen geloven dat dit te belachelijk voor woorden is, en de theorieën zijn dan vaak vol van pseudo-wetenschap, maar de mensen maken hier nog steeds ruzie over.

 

 photo 1_zps33d192a4.jpg

. 8) Vreemde Stenen bij Puma Punku: In Bolivia is er een groot tempelcomplex dat bestaat uit perfect in elkaar grijpende stenen uit de Inca-beschaving. Dit metselwerk is zo nauwkeurig, maar het is onbekend hoe het mogelijk was dat dit zo lang geleden gebouwd is.

  photo 9_zpsd059847f.jpg

 

9) Het Voynich Manuscript:. Dit is bewezen als een authentiek manuscript uit de middeleeuwen, maar niemand is in staat om het nauwkeurig te ontcijferen. Het wordt verondersteld dat het gaat om een medisch boek. Het is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekende gevallen in de geschiedenis van cryptografie.

 photo 10_zps0baa6b24.jpg

. 10) Antikythera Mechanisme: Dit mechanisme komt uit de Hellenistische Periode is een oude analoge “computer” die is ontworpen om astronomische posities en verduisteringen te voorspellen. Het mechanisme van Antikythera (ca. 140- 80 v.Chr.) is een analoge computer die in 1901 uit een gezonken schip werd opgedoken, in de buurt van het Griekse eiland Antikythera. Het apparaat, met 29 door corrosieaangetaste bronzen tandwielen is te zien in het Nationaal Archeologisch Museum van Athene en bleek gebruikt te kunnen worden om ingewikkelde astronomische tijdsberekeningen mee uit te voeren, zoals het berekenen vanzonsverduisteringen. In 2008 werd ontdekt dat het daarnaast ook de kalender van culturele evenementen (de Olympische Spelen en de Spelen van Naa in Dodona) kon weergeven.
 photo 12_zpsb0004f43.jpg

Volgens de Scientific American van december 2009 worden er vier spelen genoemd:
• Isthmische Spelen (Korinthe)
• Pythische Spelen (Delphi)
• Spelen van Naa (Dodona)
• Olympia (Olympia)
.Wat gebeurde er met de technologie?

 photo 11_zpsc37a76c2.jpg

 photo 13reconstructie_zps002de81b.jpg

Reconstructie van de computer uit de oudheid zoals het er ooit uit moet hebben gezien.

 

. 11) Cocaïne & Tabak Mummy: Stoffen van deze Drugs & Tabak werden gevonden op oude Egyptische mummies. Er was geen transoceanische contact tussen Afrika en Zuid-Amerika in de oudheid, dus hoe ze de drugs is een mysterie.
 photo 14_zps60ffc2f7.jpg

 

. 12) Baigong Pipes: Deze buizen zijn het bewijs van sanitair in het oude China. De buizen zijn verbonden met drie grotten in Mount Baigong. Er is bewijs van andere leidingen over de hele wereld, en veel mensen speculeren dat deze technologische vooruitgang zijn sporen vindt vanuit buitenaards leven is die de aarde bezochten.

 photo 15_zps0a4fbfb6.jpg

. 13) Stenen bollen van Costa Rica: Er is een assortiment van meer dan driehonderd petrospheres in Costa Rica, gelegen op de Diquis Delta en op Isla del Caño. De stenen ballen staan bekend als Las Bolas. Er zijn veel mythes rond de stenen. Sommigen beweren dat ze van Atlantis kwamen, of zo perfect geschapen zijn door een volk uit de oudheid dat verdwenen is.

 photo 16_zpsfa37dddf.jpg

Gerelateerde berichten