web analytics
...
Tweelingzielen

Hoe herken je een soulmate?

Hoe herken je een soulmate?

Important encounters are planned by the souls long before the bodies see each other.”

Je hebt er vast wel eens van gehoord of er zelfs één of meerdere ontmoet: een soulmate. In een notendop: een soulmate ofwel zielsverwant, is iemand die je op zielenniveau herkent en waar je mee samenwerkt op aarde. Je kan er meer in je leven hebben dan één, en het is zeker niet altijd je geliefde, iets wat soms wordt beweerd. Hoe herken je zo iemand? En wat is de bedoeling van jullie samenwerking?

Wanneer je aan het woordje soulmate denkt, denk je misschien aan dat onafscheidelijke stel in je omgeving. Samen hebben ze de perfecte Yin & Yang-balans. En het gebeurt echt: mensen die elkaar ontmoeten en direct weten dat ze voor elkaar bestemd zijn. Misschien roept dit wel een vleugje jaloezie in je op en vraag jij je af waar jouw soulmate is. En door alle romantische films weet je zéker dat er een soulmate op je wacht.

Er is echter één grote Maar. De naam soulmate suggereert misschien dat het een romantische levenspartner is en dit kan ook zeker, alleen je ontmoet vaak (soms onbewust) veel meer soulmates in je leven en deze kunnen állerlei andere vormen aannemen. Romantisch hoeft dit dus zeker niet te zijn. Een zielsverwant kán je grote liefde zijn, maar ook net zo goed je oma, je collega of je beste vriend(in). Het kan zelfs een willekeurige vreemde zijn die je eventjes ontmoet. Er kunnen dus meerdere zielenmaatjes in je leven verschijnen.

Wat is dan een soulmate?

Een soulmate is iemand waarmee je, voordat je incarneerde, hebt afgesproken om op aarde elkaar te helpen en te ondersteunen. Helpen is niet altijd inherent aan zachtaardig. Een zielsverwant kan ook jouw blokkades spiegelen en zal dit zeker doen. Daarom kan je beste vriendin zo het bloed onder je nagels vandaan halen, of bots je zo ontzettend met je moeder waar je toch veel zielenliefde voor voelt. Dit is niet omdat hij of zij gemeen doet, maar om jou te laten zien welke blokkades licht behoeven. Daarom is het fijn om een zielsverwant te herkennen, zodat je er alle lessen uit kan halen die voor jou klaarliggen.

Herkenningspunten

Hoe bewuster jij bent, hoe gemakkelijker je soulmates zult herkennen. Als je (nog) niet weet dat alles in onze uiterlijke werkelijkheid een projectie is van onze innerlijke werkelijkheid, dan zul je een zielsverwant niet gemakkelijk opmerken. Het is mogelijk, maar minder waarschijnlijk. Een soulmate herkennen is op basis van intuïtie, maar je moet ook kennis gebruiken. Dan kan je op een dieper niveau begrijpen waarom zo iemand in je leven is.

Daarom bij dezen 11 herkenningspunten om een zielenmaatje te herkennen:

1. Al vanaf de eerste minuut voel je je volledig op je gemak en vertrouwd bij deze persoon

Hoe kan dat toch dat je het idee hebt dat je sommige mensen al járen kent. Nou, omdat dit ook echt zo kan zijn. Soulmates heb je al in vorige levens ontmoet. Daardoor herken je ze gemakkelijk op zielsniveau. Paulo Coelho vat het mooi samen in deze zin: “Important encounters are planned by the souls long before the bodies see each other.”

Lees ook:   Tweelingzielen ...

Als iemand je soulmate is, voel je je op je gemak bij deze persoon zonder dat je ook maar één woord hebt uitgewisseld. Het is het ultieme gevoel van herkenning in de ander. Je voelt dan ook geen angst bij jullie ontmoeting. Ook hebben jullie waarschijnlijk veel overeenkomstige eigenschappen en kenmerken, waardoor de ontmoeting gelijk vertrouwd aanvoelt. Jullie lijken perfect op elkaar af te stemmen, en hebben nauwelijks woorden nodig om elkaar te begrijpen. Dit voelt als thuiskomen.

2. Je soulmate spiegelt jou

Bij deze persoon is het alsof je in de spiegel kijkt van je eigen ziel. Een zielsverwant spiegelt jou dan ook. Hij of zij voelt fijnloos jouw pijnpunten, en is niet beroerd je hierop te wijzen. Misschien gemeen, maar dit doet diegene om jou iets te leren. Als je dit leert herkennen, kan je dus heel veel leren van je soulmate.

Je soulmate kent jou soms beter dan jij jouzelf. Jouw maskers? Daar prikt zij of hij zo doorheen. Iets waar jij je nog niet bewust van was, is je soulmate zich wel van bewust. Dit is handig, maar kan ook vervelend zijn. Maar eigenlijk best fijn als iemand je zo goed kent toch? Daardoor kan je weer meer over jezelf te weten komen. En je kan erop vertrouwen dat spiegelen uit liefde gebeurt, een soulmate zal jou nooit opzettelijk pijnigen.

Spiegelen kan ook op een wat minder heftige manier. Zo iemand geeft bijvoorbeeld jou het goede voorbeeld, zonder er veel woorden aan vuil te maken. Zo iemand doet misschien iets wat jij ook al jaren wil, maar nog niet durft. Zo kan jouw soulmate jou nieuwe wegen laten zien en een stukje met je meelopen, aan jou of je hierin mee gaat.

3. Hij of zij voelt als familie

Je beste vriendin die als een zusje aanvoelt? Grote kans dat het een soulmate is. Deze relatie voelt veel meer dan een aardse vriendschap. Jullie gaan voor elkaar door het vuur, en steunen staat voorop in de relatie. Soulmates geven elkaar dan ook onvoorwaardelijke liefde. En dat voelt heel vertrouwd, net hoe familie kan voelen.

4. Soulmates zijn elkaars spirituele leermeester

Een soulmate helpt jou om het beste uit jezelf te halen. Dit geldt op spiritueel vlak, maar ook andere vlakken. Een soulmate zal namelijk altijd proberen je naar een hoger level te tillen. Diegene gunt jou het beste en door jou te laten groeien, groeit hij of zij ook.

5. In het diepste van je ziel weet je gewoon dat het je soulmate is

Misschien durf je niet helemaal te vertrouwen op je intuïtie, maar eigenlijk weet je het wel. De vragen zijn eigenlijk onnodig. Je weet het gewoon. Jullie gaan door dik en dun, en je bent dan ook er heilig van overtuigd dat jullie voor altijd in elkaars leven zullen zijn.

Komen we meteen bij het volgende punt.

6. Een soulmate hoeft niet voor altijd in je leven te blijven

Die jarenlange dikke vriendschap, waarin jullie altijd zworen altijd beste vriendinnen te blijven? Ook zo’n relatie kan eindigen. Het leven heeft altijd een plan voor ons, en soms is er een laatste leerles nodig tussen jullie en zullen jullie bijvoorbeeld abrupt uit elkaar gaan. Sommige relaties verdwijnen (stilletjes) naar de achtergrond, en sommige zijn voor altijd.

Lees ook:   Uitleg Tweelingzielen

Omdat soulmate-relaties vaak zo innig zijn, kan uit elkaar gaan ook best intens zijn. Toch kan je erop vertrouwen dat dit ook Part of the game is. Hier zit een grote les in verborgen, die jullie allebei mogen herkennen.

7. Je soulmate is vaak goudeerlijk

Je soulmate zal geen enkele moeite hebben om eerlijk te zeggen wat hij of zij van je vindt. Diegene deinst niet terug om risico’s te nemen, omdat jullie band toch als onvoorwaardelijke liefde voelt. Een soulmate zal dus vaak eerlijk uit de hoek komen, en hier kan je eigenlijk alleen maar dankbaar voor zijn. Zo iemand is toch goud waard?

8. Jullie kunnen enorm verschillen, maar jullie willen wel vaak hetzelfde in het leven

Een relatie met een soulmate betekent nog niet dat je het altijd met elkaar eens bent, jullie normen en waarden kunnen zelfs lijnrecht tegenover elkaar staan. De connectie die jullie hebben is dan ook vaak intens, emotioneel, en kan bewegen van extreme hoogten tot extreme diepten.

Echter, heb je vaak wel hetzelfde hogere doel of ambities. Soulmates hebben namelijk dezelfde visie in het leven, ondanks dat er dus wel flinke meningsverschillen kunnen zijn. Wanneer er sprake is van veel onenigheid, dan kan dat júíst een uitdaging zijn die de onderlinge band zal versterken.

9. Je voelt een diepe liefde voor je soulmate

Je ervaart veel liefde en rust als jij bij je soulmate bent. Bij een soulmate voel je je namelijk veilig, en mag je zijn wie je bent.

Een soulmate omarmt in de relatie wie jij bent, en zal jouw fouten op zielsniveau niet afkeuren. Diegene hoeft zeker niet alles toe te juichen, maar als er onenigheid is vergeven jullie altijd elkaar. Of dat nou binnen een week, een paar maanden of een jaar is: jullie steunen elkaar op zielsniveau onvoorwaardelijk.

10. Jullie lijken wel een getrouwd stel

Is er vaak gezegd dat jij en je beste vriend of vriendin een getrouwd stel lijken? Grote kans dat jullie soulmates zijn. Juist omdat soulmates zich zo vertrouwd voelen bij elkaar, een familieband hebben op zielsniveau en voor elkaar door het vuur gaan, gaat dit ook vaak gepaard met familie-ruzietjes en kibbelen. Net als bij een getrouwd stel dus ;).

Wanneer jullie samen zijn, voelt dat als één geheel en compleet. Jullie voelen pure innige liefde voor elkaar en dit kan net zo diep zijn als bij een liefdeskoppel.

11. De relatie duurt misschien niet altijd, maar de liefde is voor eeuwig

Als jij het contact hebt verbroken met een soulmate, dan zullen jullie elkaar hoe dan ook vergeven en zal er altijd liefde blijven voor elkaar. Op zielsniveau is er namelijk geen ego, en gaat de liefde gewoon door. Dus ook al zijn jullie niet meer fysiek in elkaars leven, jullie liefde is voor eeuwig.

https://suzedijkstra.nl/hoe-herken-je-een-soulmate/

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Deze website gebruikt cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om het internet verkeer te analyseren. We moeten ook informatie delen over uw bezoek aan onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept