web analytics
...

De aura zuiveren

HOE IEMANDS AURA VAN NEGATIVITEIT TE REINIGEN.  ZUIVERING VAN DE AURA

9a8114ebb707d9f9fd93111180c339b8 via Angel-Wings

Aura is een energiecocon dat het fysieke lichaam van een persoon omhult. De meest subtiele materie draagt ​​een belangrijke informatieve boodschap, beïnvloedt de vorming van het “patroon” van het lot en is verantwoordelijk voor verschillende aspecten van persoonlijkheidsmanifestatie en de interactie met de omringende realiteit.

Er is een lichte uitstraling. De verheven verlichte of gewoon aardige goede mensen zijn begiftigd met zo’n energieschil. Er is een donkere en modderige uitstraling. Zo’n bioveld is typerend voor mensen die in strijd met de natuurwetten leven, de gezondheid van het fysieke lichaam verwaarlozen en geen aandacht schenken aan de spirituele kant van het leven.

Natuurlijk is de aura niet alleen licht of donker. Het is algemeen aanvaard dat de energiecocon kan schitteren met bijna alle kleuren van de regenboog.  Hier zullen we manieren bespreken om energie te zuiveren. Velen zullen immers waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de vraag hoe je de aura van donkere tinten kunt reinigen en je energie licht en aantrekkelijk kunt maken voor positieve prestaties. Het is duidelijk dat als het mogelijk is om de aura te beschadigen en een donkere, ongelijkmatige energieschil te krijgen, het ook mogelijk moet zijn om het te corrigeren.

Hoe de aura van een persoon te reinigen?

Als er een gevoel is dat er vaak iets mis gaat in het leven – gezondheid is niet geweldig, mislukkingen achtervolgen je, je persoonlijke leven is onstabiel – kortom, alles gaat bergafwaarts, dan moet je nadenken over het schoonmaken van de aura. Wijzen die de geheimen van het universum bezitten, aanhangers van de Vedische cultuur, mensen die yoga beoefenen, geloven dat de aura periodiek moet worden schoongemaakt, ongeacht de sensaties. Zoals bij elke dergelijke kwestie, is het beter om hier te kiezen voor preventie dan voor een lange en moeilijke correctie van overtredingen die al jaren voorheen hebben plaatsgevonden.

Er zijn minstens 7 beschikbare manieren om de energetische schil te reinigen:

 1. Mantra’s lezen;
 2. Meditatie praktijken;
 3. Pranayama;
 4. Het uitvoeren van asana’s;
 5. Het opbouwen van een denkcultuur;
 6. Goede voeding;
 7. Communicatie met de elementen (vuur, aarde, lucht, water).

Deze technieken worden aangeboden door de leer van yoga. Een van de opties kan zelfs voor een beginnende beoefenaar in de praktijk worden toegepast. Voordat u echter een oefening kiest om uw eigen aura te zuiveren, moet u de informatie over elke specifieke optie in meer detail lezen.

De aura reinigen met yogatechnieken

Yogi’s geloven dat constante beoefening de innerlijke zuiverheid verbetert en de harmonie met de omringende wereld stabiliseert. Voor innerlijke verlichting en het aantrekken van positieve energieën worden acht hoofdrichtingen van beoefening gebruikt.

Mantra’s. Het is bewezen dat elk gesproken woord een patroon van energieën creëert en de gezondheidstoestand, de stemming beïnvloedt, geluk en succes aantrekt of juist afstoot. Daarom wordt aanbevolen om elk gesproken woord te wegen en niets te zeggen dat een negatief aura kan creëren. Het lezen van mantra’s is een prachtige manier die wordt gebruikt voor zelfreiniging en verbetering van het bewustzijn. Mantra’s zijn de geluiden van het universum. Dat is waarom ze helpen om positieve energie op te roepen en de subtiele lichamen te reinigen van negatieve stromen.

Een van de meest bekende is de grote mantra OM. Met deze mantra kun je de chakra’s goed reinigen. Dit is de oorspronkelijke mantra, die de stamvader van andere mantra’s wordt genoemd. Met behulp van het lezen van “OM” kan men verlichting van de geest bereiken, energiekanalen openen, de stroom van vitale energie vergroten en directe zuivering van de aura.

Lees ook:   Aurakleur en Erotiek

Meditatie. Meditatiepraktijken zijn ontworpen om spiritueel evenwicht, ontspanning, onderdompeling in het onderbewustzijn te bereiken. Door meditatie kan men ook de energie rondom het fysieke lichaam zuiveren. Meditatie is een behoorlijk serieuze oefening die zorgvuldige aandacht en voorbereiding vereist. Het is een feit dat meditatieve oefeningen beschikbaar zijn voor het 7e niveau van yoga. Er zijn echter technieken die in de beginfase kunnen worden gebruikt. Om meditatie echt meditatie te laten zijn, en niet iets dergelijks, moet je de principes van de beoefening zorgvuldig bestuderen en pas dan proberen te mediteren. Als dit moeilijk lijkt, is het de moeite waard om hulp te zoeken bij ervaren docenten of om thematische lezingen bij te wonen.

Pranayama. Ademhalingstechnieken waarmee je energieën kunt sturen en de nodige energie-achtergrond kunt creëren, worden pranayama’s genoemd. Vertaald uit het Sanskriet, “prana” – “vitale energie”, “yama” – “controle”. Door ademhalingsoefeningen toe te passen, kan een persoon met zijn levensenergie werken, dat wil zeggen, het zuiveren, de juiste richting ervoor bepalen, positieve stromen aantrekken en negativiteit afstoten. Pranayama is beschikbaar voor beginners. Maar het is raadzaam om eerst vertrouwd te raken met de details van de uitvoering van pranayama’s of de ervaring van gevorderde yogi’s te bestuderen.

asana’s. Met behulp van fysieke yogagymnastiek kun je door zuivering gaan en effectief met energieën werken. Asana’s zijn onderverdeeld in niveaus. Er zijn gymnastiekoefeningen voor beginners en er zijn groepen asana’s voor gevorderden. Het is raadzaam om lichamelijke oefeningen te doen onder toezicht van ervaren docenten. Ten eerste vereist asana-prestaties controle. Zonder bepaalde kennis en vaardigheden is het moeilijk navigeren en kun je spierweefsel oprekken, blauwe plekken krijgen. Ten tweede, om ervoor te zorgen dat de asana’s gunstig zijn voor het gestelde doel (zuivering van de aura), is het de moeite waard om te weten hoe, wanneer en welke asana’s moeten worden uitgevoerd.

Zuiverheid van denken. Dit element van zuiveringsbeoefening heeft een permanente basis. Als je een zuivere, heldere uitstraling wilt hebben, moet je zorgen voor de zuiverheid van je gedachten. Correct denken is een van de belangrijkste componenten op het pad van zelfverbetering. Zonder een passende gedachtegang is het onmogelijk om harmonie te bereiken en spiritueel te zuiveren.

Goede voeding. Een helder persoon is verlicht in alle richtingen van het leven. Je kunt niet naar het mooie reiken en de eenvoudige regels van het leven verwaarlozen. Om schoner te worden door het energieveld te bevrijden van negativiteit, is het belangrijk om de juiste voeding te volgen. Eet geen vlees van geslachte dieren en vissen. Dergelijk voedsel verstopt de chakra’s, verhindert de verlichting van het bewustzijn, laat een karmische indruk achter. Maar vlees is niet het enige ongewenste element van voedsel. Lees meer over goede voeding in het hoofdartikel.

Communicatie met natuurlijke elementen. Om harmonie met de natuur te bereiken, is het de moeite waard om vaker met natuurlijke elementen te communiceren.

De volgende praktijken van communicatie met de elementen worden gebruikt in yoga:

 • Vuur. De vlam kan worden overwogen. Je kunt hem “temmen”. Lopen over kolen, springen over een vuur zijn eigenaardige praktijken van communicatie met het vuurelement.
 • Water. Alle levende wezens zijn gemaakt van water. Zuiver water geeft vitaliteit, reinigt de geest, geneest het lichaam. Overgieten met koud water, verharding zijn goede manieren om te communiceren met het waterelement.
 • Lucht. De ademhaling is gelijkmatig, diep – dit is communicatie met het luchtelement. Voor zuivering en ontspanning zijn pranayama’s goed in de frisse lucht, weg van de drukte van de stad (in het bos, aan de kust, in de bergen).
 • aarde. De grond onder je voeten is een krachtige geleider van energieën. Als je met blote voeten op het gras staat, voel je de eenheid met de natuur en krijg je een stevige energieboost.
Lees ook:   Aura kleur en muziektonen

Al deze praktijken zijn zowel individueel als collectief goed. Als je de geheimen van het reinigen van de aura uit de yogaleer leert toepassen, kun je je welzijn aanzienlijk verbeteren, je houding veranderen en je leven verbeteren.

Hoe iemands aura te reinigen met yoga

Als ze al dit materiaal lezen, zullen velen merken dat het opruimen van de aura niet zo gemakkelijk is. Het is echt! Om innerlijke verlichting te krijgen en de energieschil van negativiteit te ontdoen, is het de moeite waard om constant aan jezelf te werken. De praktijk vereist serieuze zelfdiscipline, kennis en veel toewijding. Om je weg naar een bepaald doel te vinden, moet je veel veranderen in je leven. Maar deze veranderingen zullen alleen maar gunstig zijn.

Hoe iemands aura van negativiteit te zuiveren?

Wijzen met Vedische kennis geloven dat de zuiverheid van de aura kan worden gehandhaafd door de principes van harmonie met de natuur in acht te nemen. Je moet leven volgens je geweten, in harmonie met jezelf en de omringende realiteit. Het is belangrijk om niet alleen voor de lichamelijke gezondheid te zorgen, maar ook om de innerlijke zuiverheid zorgvuldig te beschermen. Er is geen recept waarmee je direct een reinigend effect krijgt zonder dat het resultaat behouden hoeft te blijven. Om te begrijpen waarom dit zo is, is het de moeite waard om te onthouden wat een aura is, welke acties, daden en gedachten de kwaliteit ervan beïnvloeden. En is het alleen de uitstraling die belangrijk is voor een welvarend en harmonieus leven?

Het is vrij moeilijk voor een gewoon persoon om antwoorden op deze vragen te vinden. Maar als je wilt, kun je groepscolleges en praktijklessen volgen, die worden georganiseerd door het yogakamp “Aura”. Tijdens de lessen in het yogakamp kun je waardevolle ervaring opdoen in het reinigen van de aura, het managen van energieën, het verleggen van de grenzen van het bewustzijn. Ervaren yogadocenten zullen graag hun kennis delen en educatieve verhalen vertellen over methoden voor zelfverbetering, het reinigen van het spirituele lichaam en het verbeteren van iemands levenspotentieel. De lessen in het kamp worden gegeven in de open lucht, op plaatsen ver van de stadssmog en de drukte van alledag. In een comfortabele sfeer in een groep gelijkgestemden kun je afstand nemen van problemen en wat tijd besteden aan het bestuderen van subtiele zaken.

Yogakamp “Aura” opent zijn deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontplooiing en harmonie. Yogakamp wordt georganiseerd voor mensen van alle niveaus. Je kunt een beginner, een ervaren beoefenaar, een beginner of een gevorderde leraar zijn – yogakamp is een productieve ruimte voor jullie allemaal. Tijdens je verblijf in het Aura-kamp kun je:

 • ontspannen;
 • ga weg van dringende problemen en gedoe;
 • verdiepen in zelfkennis;
 • verrijk je praktijkervaring;
 • de fysieke vaardigheden van het uitvoeren van asana’s verbeteren;
 • nieuwe kennis opdoen;
 • antwoorden op uw vragen vinden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

Whitelist deze website aub, want van de advertenties betalen wij het onderhoud en de server voor deze website. Dank hiervoor!