...

22 juni 2021

 

Roken en snoepen & HSP

Roken en snoepen & HSP

@ copyright tekst: https://www.peterdenharing.nl#Roken en snoepen

Daarnaast is roken en snoepen voor veel van die verslaafden een manier om onaangename gevoelens te verdoven en hun hooggevoeligheid te dempen. Met name te veel eten om te ‘bufferen’ kan die functie hebben.
 Nog steeds rookt ruim 27% van de Nederlandse bevolking boven de 12 jaar. Eerder onderzoek toonde aan dat erfelijke factoren een rol spelen bij dit gedrag. Daarnaast is roken en snoepen voor veel van die verslaafden een manier om onaangename gevoelens te verdoven en hun hooggevoeligheid te dempen.

Met name te veel eten om te ‘bufferen’ kan die functie hebben. In een groep jongeren die een behandeling zochten voor hun overgewicht (8-18 jaar) rapporteerde tot 40% van de steekproef dat ze geen controle over hun eetgedrag meer hadden. Negatieve emoties speelden hierbij een cruciale rol.

Wie een HSP-er (hooggevoelig persoon) is, kan stoppen met roken en eten verzwelgen wel op zijn of haar ”dikke” buik schrijven, als men niet eerst leert om het aura af te sluiten. Ken je zo iemand? Geef die persoon in plaats van een zomers ijsje mijn CD Auraschoonmaak! Te bestellen via mijn website.

Lees ook:   Zelfmedelijden

Gerelateerde berichten