web analytics
11:11 Dubbele getallen
RH Negatief - Anunnaki - Elohim - Geloof

Jahweh en gevallen engelen ontmaskerd

https://youtu.be/D5PAdMI63II?si=6f75ha_amA93Bn6M

Deze video behandelt de complexe relatie tussen goddelijke figuren in de oude geschiedenis, met speciale aandacht voor de Anunnaki, Yahweh en de zogenaamde ‘gevallen engelen’ uit de Hebreeuwse en Mesopotamische mythologie. Het verhaal onderzoekt hoe Jahweh, aanvankelijk gezien als een van de vele goden (elohim) in de oude religieuze traditie, evolueerde om te worden beschouwd als de enige oppergod.

De video bespreekt ook de theorie van Zecharia Sitchin over de Anunnaki en de schepping van de mensheid, en onderzoekt de verhalen van mythische figuren zoals de Nephilim en de Igigi. Het script begint met het onderzoeken van het verhaal van de “Benai Elohim” (zonen van de goden) die verliefd werden op de dochters van mensen en zo de Nephilim voortbrachten, wezens die worden beschreven als reuzen en krachtig. De video belicht de theologische transformatie van Jahweh, die van een regionale godheid naar een universele schepper gaat.

De oorsprong van Jahweh wordt ook onderzocht, wat suggereert dat hij mogelijk als een mindere god binnen het Kanaänitische pantheon is begonnen voordat hij de belangrijkste godheid van de Israëlieten werd. Centraal in de video staat de analyse van oude teksten, zoals het Boek van Henoch en het Boek der Reuzen, en de Mesopotamische tabletten, zoals de heldendichten van Atrahasis en Gilgamesj. Deze teksten worden gebruikt om het verhaal van de Nephilim, de grote overstroming en de relatie tussen de Anunnaki-goden en de mensheid te onderzoeken.

Lees ook eens:  Bewijs van oude nucleaire oorlogen - Wapens van de goden

Het script gaat ook in op hoe de naam Jahweh aan oudere verhalen werd opgelegd, waardoor hij werd getransformeerd in de unieke god van de grote monotheïstische religies. Het bespreekt ook de theorie dat Jahweh oorspronkelijk mogelijk een god van de metallurgie was, die aan belang won tijdens de ijzertijd. Ten slotte vraagt de video zich af hoe we deze verschillende informatiebronnen en de plaats van Jahweh in deze oude verhalen moeten interpreteren. Het doel is om kennis te verschaffen zodat kijkers hun eigen mening kunnen vormen over deze oude mysteries, waarbij de nadruk wordt gelegd op de complexiteit en meerdere interpretatielagen die betrokken zijn bij het begrijpen van de oude geschiedenis en goden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥