20 april 2021

 

Lucifer – Enki / Jesus – Enkidu

Lucifer – Enki / Jesus – Enkidu

Het ultieme offer van God was om zijn geliefde zoon van de hemel naar de aarde te sturen, om te sterven voor de zonden van de mensheid. Dit verhaal is verteld door de eeuwen heen, in verschillende versies en in de meeste delen van de wereld. Maar er is een origineel verhaal achter hen, het oudste verhaal ooit geschreven – The Epics of Gilgamesh, of the Kish tablets – met vijf verbazingwekkende epics over de oude heldenkoning Gilgamec, uitgesproken [‘gilgamesh’].

In dit artikel zal ik verwijzen naar de Sumerische Flood-tabletten , de Bijbel en het verhaal van Gilgamesh, Enkidu en de Netherworld  (Probeer de latere Akkadische en Babylonische versies van deze tabletten te vermijden, omdat ze allemaal worden gemanipuleerd om beter bij de geschiedenis van een bepaald volk te passen.)

The Bull – The Beast

A frieze showing Gilgamesh and Enkidu killing Humbaba

Gilgamesj doodt de stier / het beest, Huwawah, samen met Enkidu, zijn volgeling.

Enki is Lucifer

Enki is een van de Trinity-Goden (Enki, Enlil en Ninhursaga), die voor het eerst op aarde afdaalden. Hij werd geschapen door An, de Ene schepper God, en was de eerstgeboren “Zoon van God”. Enki was ongehoorzaam aan zijn vader (Of halfbroer Enlil) en werd gestraft voor het redden van de mensheid (ja), van vernietiging door een grote zondvloed. Daarom werd Enki naar de “Onderwereld” (de onderwereld) gestuurd om berouw te doen. Op een dag zou hij weer opstaan ​​en naar zijn vaders zijde in de hemel terugkeren.

In dit verhaal, het eerste dat ooit is geschreven, lijkt het erop dat het ultieme offer van ”God” zijn eens geliefde engel Lucifer was (zoals we hem vandaag noemen). Lucifer is door God geschapen (hij was zijn vader klopt) en hij was daardoor een Zoon van God. Hij was ongehoorzaam aan zijn vader ( in ander verhaal ongehoorzaam aan zijn halfbroer Enlil…) en werd ter aarde geworpen om berouw te tonen, om op een dag weer vrijgelaten te worden.

Zo zie je dat al die verhalen ergens overeenkomsten hebben.

In hetzelfde verhaal herkennen we deze Zoon van God, als Jezus Christus, (Snap je nu de onbevlekte ontvangenis van Maria de moeder van Jezus?) die de mensheid redde en die ook door zijn vader werd geofferd. Er is zowel goed als kwaad – licht en duisternis – in zowel Lucifer als Jezus. Tenminste in de originele geschriften. Blijkbaar zijn ze beide afgeleid van dezelfde bron. Lees verder.

Enkidu is Jezus

“Enkidu” is een figuur van dezelfde oude bron – de Kish-tabletten en het vierde epos van “Gilgames, Enkidu en de Onderwereld” . In dit deel van de tabletten werd Enkidu gecreëerd door de drie-eenheid-goden (niet door An) naar het beeld van de mens, als een ‘zoon van de mens’.

(Dit is de reden waarom Genesis vertelt over de schepping van de mens naar “ons” beeld, aangezien er drie goden bij betrokken waren, niet één.)

Enkidu werd door zijn Heer naar de Onderwereld gestuurd om het geheim achter het eeuwige leven te vinden. Enkidu offerde zichzelf op en stierf in de onderwereld, na alle zonden te hebben begaan, ondanks de vele waarschuwingen van zijn Heer. Maar hij werd gered en keerde terug naar zijn meester als een geest. Vervolgens vertelt hij zijn meester over de “Orde van de Onderwereld” of, zoals we het vandaag noemen “de neo (-ther) wereldorde” (NWO)

(Etymologie van het woord ‘nether’ is van het oude Engelse woord ‘neoϷer’ van het Griekse woord ‘neiothen’, wat neos betekent en neo betekent ‘nieuw’. Farfetched? Inderdaad, en precies zoals ze het willen, zodat de slaperige mensheid het niet kan begrijpen.)

Het lijkt vrijwel alsof de figuur Enkidu de voorloper was van Jezus Christus, toen hij zichzelf opofferde en “stierf voor alle zonden”, maar uiteindelijk werd opgewekt en terugkeerde naar zijn Heer.

In hetzelfde verhaal herkennen we Enkidu als Lucifer, omdat hij werd geofferd en naar de onderwereld werd gestuurd, omdat hij grote zonden tegen zijn wil -de wil van Enlil zijn halfbroer die de aarde beheerste) had begaan, maar werd gered en bevrijd van de onderwereld.

Goed en kwaad – licht en duisternis – in hetzelfde wezen, van dezelfde bron. (Niet overtuigd? Lees verder …)

Lees ook:   Jezus was een buitenaardse GOD uit de ruimte

Goed slecht

Jesus and Lucifer – The Morning Star

Zowel Lucifer als Jezus werden vanuit de hemel naar de aarde gestuurd om te worden geofferd door dezelfde vader en schepper, en beiden keerden terug uit de onderwereld. De Bijbel vertelt ons over de ochtendster van Lucifer. In dezelfde Bijbel werd de ochtendster aan Jezus Christus gegeven.

In Jesaja 14:12 verwijst de ochtendster duidelijk naar Lucifer, als de engel van het licht dat uit de hemel valt en naar de aarde wordt geworpen. In Openb. 22:16 identificeert Jezus zichzelf als de ochtendster, zoals hem door God zelf de ster werd gegeven, in Openb. 2:28 .

Jezus en Lucifer lijken één en dezelfde figuur te zijn geweest, zowel in de oorspronkelijke geschriften, en als je goed kijkt, zelfs in de geschriften van vandaag.

Zwarte paus – Witte paus

Zowel goed als kwaad is verzameld in één entiteit, net als de ‘zwarte paus’ en de ‘witte paus’ van Rome.

Dit is hoe het spel met opzet nog steeds wordt gespeeld door de enkelingen die de waarheid kennen – de zogenaamde “verlichte”. Deze kennis is de basis van hun geheime genootschappen en hun satanische rituelen.

Nu, de Morning-ster en de Evening-ster is natuurlijk een en dezelfde planeet Venus. Wanneer het ’s morgens wordt gezien, vertegenwoordigt het het’ goede licht ‘van de dag (de zon), en wanneer het’ s avonds wordt gezien, vertegenwoordigt het de ‘kwade duisternis’ van de nacht (de maan).

(Trouwens, ENKI is een anagram voor de godin NIKE, het prototype voor Saint NICOLAS (Santa Claus), dat soms wordt gebruikt als een NICKname voor de DUIVEL)

(Terwijl het over merken gaat, verbergt de kwaadaardige ARIMAN in de naam van ARMANI)

NIKE is ENKI

Alle religies komen uit de dierenriem en de elementen voort.

Als je verder kijkt dan de oudste geschreven verhalen, zul je zien dat de oorsprong van religie wordt gevonden in de lucht – de zon, de maan en de sterren – en natuurlijk ook de elementen – de aarde, de wind, het water en het vuur .

De twaalf figuren van de dierenriem zijn de oorspronkelijke “Goden” van het Griekse Pantheon, en ook de oorsprong van de “Twaalf Stammen” van Israël, de “Twaalf Apostelen” en de Twaalf van al het andere.

Daarom lijken religies over de hele wereld dezelfde concepten te delen.

Zodiac – Grå

De onderwereld

De oorsprong van het onderwereldconcept is heel eenvoudig. Ga gewoon naar buiten en zie de zon langs de hemel bewegen. Dan, wanneer de zon aan de horizon ondergaat en verdwijnt, is deze naar de onderwereld gegaan – de onderwereld – de wereld beneden. Hetzelfde geldt voor de sterren.

Men geloofde ooit dat alle waterbronnen op aarde verbonden waren met deze wereld beneden, omdat de zeeën, de rivieren en de waterbronnen allemaal onder het maaiveld lijken te verblijven. Al het water werd daarom gezien als een toegang tot deze verborgen wereld.

Dit is de reden waarom de meeste goden die de onderwereld vertegenwoordigen, ook goden boven het water zijn. En nu komt het tijdperk van Waterman, voor het eerst in een eeuw, en daarmee komt de Neo (-ther) wereldorde. Het is oogsttijd. Onze zelfbenoemde leiders hier op aarde zullen kiezen wie leeft en sterft.

Het ‘goddelijke’ plan der eeuwen

Een tijdperk duurt ongeveer 2000 jaar en het tijdperk van Vissen behoorde toe aan Jezus en het christendom, net als het tijdperk van Ram, de Ram behoorde aan Mozes en het Jodendom. Na elk tijdperk komt ‘het einde’ en een nieuw begin.

Voor elk nieuw tijdperk wordt de top van de piramide afgesneden en bewaard voor het komende nieuwe tijdperk. De rest wordt als onwaardig en ongewenst beoordeeld en tot de hel veroordeeld. Dit proces is al gestart.

Is je “oog” open? Zo ja, vertel het anderen, want de tijd dringt. Het ultieme bedrog van de mensheid is nabij. Je moet begrijpen dat God niet bij dit proces betrokken is, alleen bedrieglijke mensen die de wereld willen regeren .

https://folkmaktnu.wordpress.com/2013/06/11/lucifer-enki-jesus-enkidu/

 

Gerelateerde berichten