web analytics

Het bewezen geval van reïncarnatie van Gopal Gupta: vermoord door zijn broer in een vorig leven

73eaa154ebf5aa912917270b5c784947 via Angel-Wings

Geboorte en dood zijn twee onvermijdelijke elementen van het menselijk leven of van elk ander leven dat op aarde leeft. In de loop van de tijd zijn er echter verschillende mysterieuze gevallen van reïncarnatie ontrafeld, zoals de Pollock Twins-zaak , de Shanti Devi-zaak en de Omm Seti-reïncarnatie. Een voorbeeld van zo’n geval dat is geverifieerd en geloofwaardig wordt bevonden, is de reïncarnatie van Gopal Gupta.

799725c3a4925cef1a882e32eec9acde via Angel-Wings
Shanti Devi

De ongelooflijke wedergeboorte van Gopal Gupta, die in zijn vorige leven beweerde Shaktipal Sharma te zijn geweest, is zo’n geval dat veel aandacht trok. Professor Ian Stevenson, een pionier op het gebied van reïncarnatiestudie, onderzocht de mysterieuze zaak en bevestigde de authenticiteit ervan.

De mysterieuze zaak van Shaktipal Sharma herboren als Gopal Gupta

Gopal Gupta, die op 26 augustus 1956 in Delhi werd geboren als zoon van de heer SP en mevrouw Omavati Gupta, was een gewoon kind van zijn leeftijd en vertoonde eerder geen abnormale symptomen. Op een dag zei Gopal echter iets dat niet alleen zijn hele familie verraste, maar hen ook verbijsterde. De familie Gupta had enkele gasten uitgenodigd en er werd water aangeboden aan de gast, wat gebruikelijk is in India.

Toen de gasten klaar waren met het drinken van water, werd Gopal gevraagd de glazen van tafel te halen. Waarop hij woest antwoordde:

Reïncarnatie van een mens maakt deel uit van de levenscyclus.

“Ik zal het niet oppakken. Ik ben een Sharma!”

 Gopal.

De hindoeïstische bevolking van India is verdeeld in vier verschillende varna’s, en brahmanen staan ​​​​aan de top van die hiërarchie die achternamen omvat zoals Sharma, Bhardwaj, Pandey, enz. Aan de andere kant, de achternaam van Gupta valt in de derde categorie is Vaishyas. In het verleden was het de brahmanen verboden om zich bezig te houden met taken waarvan werd aangenomen dat ze van een lagere status waren, zoals het serveren van voedsel, schoonmaakgerei, enz.

Lees ook:   Kinderen over vorige levens....

Dit was het moment dat de hele Gupta-familie schokte en Gopal beweerde dat hij Shaktipal Sharma uit de staat Uttar Pradesh was. Hij verklaarde dat zijn huis eigenlijk in Mathura is, waarvan wordt aangenomen dat het een goddelijke stad in India is, aangezien de stad vele jaren als thuis heeft gediend voor Heer Krishna. Gopal verklaarde verder dat hij in zijn vorige leven een medicijnwinkel had in Mathura genaamd “Sukh Sancharak”.

Het bewezen geval van reïncarnatie van Gopal Gupta: vermoord door zijn broer in een vorig leven - Website: Angel-Wings

Toen de heer SP Gupta de ongebruikelijke verklaringen van Gopal hoorde, besloot hij de feiten te onderzoeken met de hulp van zijn vrienden. De heer Gupta werd door een van zijn kennissen geïnformeerd dat er in Mathura inderdaad een bedrijf is genaamd “Sukh Sancharak”. De heer Gupta reisde naar Mathura en nam contact op met de manager van ‘Sukh Sancharak’ om de door Gopal verstrekte informatie te verifiëren.

De bedrijfsleider was geïntrigeerd door de overeenkomsten tussen de uitspraken van Gopal en het leven van Shaktipal Sharma. Het management erkende dat Shaktipal een voormalige werknemer was die in 1948 door zijn jongere broer werd doodgeschoten.

Shaktipal was getrouwd met Subhadra en hij was een opmerkelijke figuur in Mathura. Daarnaast werd hij gekozen tot voorzitter van de Mathura Municipal Board, een functie die gelijk is aan die van burgemeester.

Het bedrijf ‘Sukh Sancharak’ is opgericht door de vader van Shaktipal. Na het overlijden van zijn vader runden Shaktipal en zijn jongere broer de winkel. Brijendrapal, de jongste broer, was niet actief in het familiebedrijf.

Hoe stierf Shaktipal Sharma?

Brijendrapal, die schulden had, vroeg Sahaktipal’s vrouw, Subhadra Devi, om hem 5.000 roepies te lenen, aangezien vrouwen in die tijd verantwoordelijk waren voor de huishoudelijke financiën, maar Subhadra weigerde. Brijendrapal vroeg toen om financiële hulp van zijn broer Shaktipal. Shaktipal vroeg toen het geld van zijn vrouw, maar zij weigerde. Shaktipal en zijn vrouw kregen ruzie over de zaak.

Lees ook:   9 Vreemde tekenen dat je iemand uit je vorige leven hebt ontmoet

Brijendrapal, boos omdat hij het geld niet had ontvangen, ging naar het hoofdkantoor van het bedrijf en begon ruzie te maken met zijn broers. In woede trok hij een pistool en schoot Shaktipal in de borst. Zo werd Shaktipal op 25-jarige leeftijd op tragische wijze gedood door zijn eigen broer! Na acht jaar na de dood van Shaktipal Sharma, werd hij herboren als Gopal Gupta.

Subhadra Devi en haar schoonzus (de zus van Shaktipal) bezochten Delhi om de familie Gupta te zien, Gopal was toen ongeveer acht jaar oud. Hoewel Gopal verheugd was zijn zus te ontmoeten, weigerde hij met Subhadra te communiceren en zou haar aanwezigheid niet eens herkennen.

Voorafgaand aan Subhadra’s bezoek had Gopal zijn ouders nooit verteld dat hij een vrouw had. Nadat Subhadra en haar schoonzus waren vertrokken, vroeg zijn vader of Subhadra zijn vrouw was, waarop hij antwoordde:

“Ik heb geen vrouw.”

Gopal Gupta.

Een paar dagen later informeerde zijn vader opnieuw naar hem en Gopal onthulde dat Subhadra zijn metgezel was in het vorige leven. Zijn vader vroeg verbijsterd waarom hij niet eerder op deze vraag had geantwoord. Dit bracht Gopal ertoe om te antwoorden: “Ik ben boos.” Gopal verklaarde dat hij boos was op zijn vrouw omdat ze weigerde hem de Rs. 5.000 die hij in zijn vorige incarnatie van Brijendrapal had gevraagd.

In maart 1965, toen Gopal negen jaar oud was, werd hij voor de allereerste keer in zijn huidige leven door zijn ouders naar Mathura gebracht. Ze waren van plan eerst het kantoor van Sukh Sancharak te bezoeken. De heer SP Gupta, die de weg naar het kantoor al kende, vroeg Gopal om de weg te wijzen. Tot verbazing van zijn ouders arriveerde Gopal gemakkelijk en zonder enige verwarring op kantoor.

Lees ook:   De invloed van vorige levens op het nu

Gopal identificeerde nauwkeurig de kamer die in zijn vorige leven als zijn kantoor diende. Ook het incident van zijn moord op de officier door zijn broer Brijendrapal kon hij goed nabootsen.

Nadat ze de werkplaats hadden gezien, gingen ze naar de voormalige woning van Gopal. Deze keer wisten zijn ouders de route niet. Gopal leidde de route nogmaals en tot ieders verbazing bereikten ze met succes de woning van Shaktipal Sharma en identificeerden ze: “Dit is mijn huis.”

In Sharma’s woning identificeerde Gopal zijn slaapkamer nauwkeurig. Bovendien identificeerde hij op de juiste manier twee van Shaktipal’s zussen, zijn vader en Shaktipal zelf.

Hij verbaasde ook iedereen door piano te spelen in het Sharma-huis, dat hij in een vorig leven had gehad, ondanks dat hij tijdens zijn leven nooit het instrument had leren bespelen. Welnu, dit is een interessant geval van reïncarnatie, of we het nu geloven of niet? Wat is jouw mening hierover, laat het ons weten in het commentaargedeelte.

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button