...

01 december 2021

 

Ze zeggen dat het leven een “reis”, een “school” is en dat ze ons hier “belangrijke lessen” leren. Maar waarom?

Ze zeggen dat het leven een “reis”, een “school” is en dat ze ons hier “belangrijke lessen” leren. Maar waarom?

Old Soul

Heb je ooit de mogelijkheid overwogen dat de lessen die we leren en de wijsheid die we in dit leven verzamelen, ook in andere levens worden toegepast? Is het misschien mogelijk dat ons leven niet de enige reis is van ervaring, vooruitgang en rijping – maar van het hele bewuste bestaan?

Is het mogelijk dat reïncarnatie, ook wel metempsychose genoemd , verantwoordelijk is voor het enorme scala aan wereldbeelden, instinctieve driften en essentiële levensbeslissingen die we nemen?

Wat maakt ons zo verschillend van elkaar? Wat maakt een persoon wijs na hun jaren , een ander gedreven door macht en een ander kinderlijk, ondanks hun leeftijd?

Ongeacht of je gelooft in of de mogelijkheid van reïncarnatie gelooft of niet, je zult merken dat de volgende Soul Ages- theorie van toepassing is op de grote verscheidenheid aan mensen in je leven.

Wat is precies een ‘zielentijdperk’?

Volgens de Soul Age-theorie heeft de mens niet slechts één kans om te leven en te leren. Hij heeft meerdere levens om te groeien, te leren en volwassen te worden.

Zielsleeftijden zijn gebaseerd op de verschillende niveaus van vooruitgang die een ziel verkrijgt gedurende haar reïncarnatie-reis (geïnspireerd door het Michael’s leerraamwerk). Naarmate een persoon door de hiërarchie vordert en karma afbetaalt naarmate hij of zij vordert, wordt gezegd dat hij of zij vrij is om aan het einde terug te keren naar universeel en oneindig bewustzijn, en uiteindelijk bevrijding te bereiken.

Sommigen noemen dit de staat van “nirvana”, anderen “hemel” en anderen “paradijs”.

De 5 zielsleeftijden

Het begrijpen van de verschillende niveaus waarop mensen bestaan, is een nuttige manier om empathie, begrip en inzicht te ontwikkelen. Dit zijn ook allemaal essentiële sleutels om de verbinding die we hebben met onze ziel te versterken door innerlijk werk .

Hieronder staan ​​de 5 Soul Ages in volgorde van ‘beginner’ tot ‘gemiddeld’ en vervolgens tot ‘gevorderd’. Je ontdekt ook het zesde Zielentijdperk dat alle andere overstijgt: de Oudere Ziel.

1. Kinder ziel
Primaire focus: levend zijn.

Lessen om te leren: Basisvaardigheden in het leven, overleving, sterfelijkheid, lichamelijkheid.

Leeftijdsvergelijking: 0 – 4

Belangrijkste kenmerken: Rauw, ongetemd, speels, prikkelbaar, ongekunsteld, tribaal, voorzichtig, kinderlijk, groepsafhankelijk, jager-verzamelaars.

Ook bekend als nieuwgeboren zielen, worden deze mensen door anderen vaak gezien als onwetend, kinderachtig en onschuldig voor de complexiteit van het leven. Met een zeer simplistisch begrip van het leven en een oprecht onschuldige benadering van de wereld, vinden pasgeboren zielen het moeilijk zich aan te passen aan de ‘beschaafde samenleving’. In plaats daarvan geven ze de voorkeur aan bekende clans, stammen en groepen mensen in wilde, ongetemde omgevingen.

I truly love you with all my heart and soul. I'm sorry for this for I am not one to commit sin or let my morals slide, but in this case the truth is I cant stop my feelings for u. I have tried for 4 or 5 years now maybe even longer my youngest was a year when I met u shes now 7. It wont stop, it w Int go away, it's a neverending force that is unseen that calls to ur heart. I wish I could stop it. I wish I could just move on, but i cant. It's like living at a standstill waiting for u to retun5.

2. Babyzielen
Primaire focus: behoren.

Lessen om te leren: sociale structuur, regels, rollen, menselijke relaties.

Leeftijdsvergelijking: 4 – 13

Belangrijkste kenmerken: volgzaam, gereguleerd, plichtsgetrouw, rolgedefinieerd, absolutistisch, gedisciplineerd, traditioneel, sterke waarden.

Deze mensen , ook wel bekend als Child Souls, proberen betekenis, orde en stabiliteit te creëren uit de chaotische en onzekere aard van het leven. Door andere mensen gezien als rein, bescheiden en rigide, zijn Child Souls vaak erg conservatief, religieus en aan regels gebonden. De overtuigingen en zintuigen van het zelf van de Kindziel worden bepaald door hun cultuur en traditionele morele of religieuze systeem.

Lees ook:   Kinderen van 9-11 - reïncarnatie

3. Jonge zielen
Primaire focus: onafhankelijkheid.

Lessen om te leren: persoonlijke vooruitgang, vrije wil, persoonlijke prestatie.

Leeftijdsvergelijking: 13 – 29

Belangrijkste kenmerken: ambitieus, competitief, innovatief, materiële winst, ondernemingszin, vrijheid, individualisme, egocentrisch, zelfexpressie.

Ook wel Tiener zielen genoemd, deze mensen leven vaak volgens de stelregel “mijn weg of de snelweg”. De Teenage Soul zoekt, net als een puber, onafhankelijkheid, sociale status en materiële winst. Deze mensen zijn in wezen agenten van verandering en zijn verantwoordelijk voor veel van de grootste vorderingen ter wereld. Gedreven en extern gericht, zijn Teenage Souls vaak “workaholics”.

Do other INFJ’s feel like old souls but young at the same time? – An introverts Blog

4. Rijpe zielen
Primaire focus: interpersoonlijke harmonie.

Lessen om te leren: empathie, psychologische stabiliteit, onderlinge afhankelijkheid, zelfbewustzijn , relaties.

Leeftijdsvergelijking: 29 – 55

Belangrijkste kenmerken: Gevoelig, leergierig, neurotisch, diplomatiek, introspectief, egalitair, coöperatief.

Deze mensen , ook bekend als volwassen zielen, komen het leven binnen op zoek naar interpersoonlijke en psychologische harmonie. Volwassen zielen worden vaak gezien als neurotisch maar zorgzaam. Gericht op de innerlijke wereld worstelen deze mensen vaak met de complexiteit en subtiliteiten van het leven. De volwassen ziel is liberaal, relatiegericht en visionair. Het leven draait niet langer om overleven, het vervullen van rollen of materiële winst voor de volwassen ziel, maar om begrip, empathie en kameraadschap.

5. Oude zielen
Primaire focus: spirituele vervulling.

Lessen om te leren: niet-gehechtheid , autonomie, wijze raad, spiritueel bewustzijn.

Leeftijdsvergelijking: 56+

Belangrijkste kenmerken: Solitair, spiritueel, afstandelijk, filosofisch, humanitair, moe, ongemotiveerd, empathisch.

Precies aan het einde van de reïncarnatiecyclus komt de Oude Ziel. De Oude Ziel heeft de voorgaande 4 levensfasen al ervaren en heeft een goed afgeronde kennis van de samenleving, relaties en de wereld als geheel. Op dit punt vindt de Oude Ziel het dagelijkse leven erg oninteressant, en weinig kan hun zelfverzekerdheid verrassen of in gevaar brengen. Ontspannen en filosofisch over het leven, Oude Zielen stralen diepte, kalmte en wijsheid uit. De focus van The Old Souls ligt op zelfverwezenlijking en zelfvervulling. Voor de Oude Ziel is het leven een met elkaar verbonden wandtapijt – waarmee ze ernaar streven Eén te worden.

6. Oudere zielen
Oudere zielen zijn de voltooiing van de cyclus van het zieletijdperk. Een Oudere Ziel is een Ontwaakt Wezen dat door een spiritueel ontwaken is gegaan en herenigd met zijn of haar Ware Goddelijke Aard. In onze samenleving verwijzen we vaak naar oudere zielen als ‘verlichte’ of ‘spirituele meesters’. Lees meer over Elder Souls .

***

Hoewel de meeste mensen niet strikt binnen elke categorie passen, en vaak andere overlappen, hebben veel mensen de neiging meer in het ene Zielleeftijd te leven dan in het andere.

https://lonerwolf.com/soul-age/

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten