17 januari 2021

 

Vorige levens en regressie therapie

Vorige levens en regressie therapie

Past life memories...

En hoe dit helend kan werken.

Je ontmoet soms, hoewel, vaker, dan je denkt zelfs, mensen uit vorige levens.
Elk contact heeft een verleden.
Soms spreken mensen je intens aan, soms kan iemand je direct al tegenvallen.
Je hebt niets met elkaar, je mag iemand totaal niet al kun je dit niet verklaren, want voorheen kende je diegene toch niet. Toch kan diegene je verraden hebben in een vorig leven bv. Oneerlijk zijn geweest.
Maar soms kan iemand die vaak je vriend was in een vorig leven, je juist nu overvallen met slechter gedrag.
Terwijl je dit nooit had verwacht bv, want onbewust weet je nog dat diegene heel anders was in een vorig leven.
Je geeft dan je vertrouwen terwijl diegene veranderd is in de loop der levens.
Voorbeelden van regressie therapie hier onder van een therapeut in deze:

Reincarnation: Past Life Evidence https://www.sound-shift.com/blog/reincarnation-past-life-evidence/

 

Angst om kinderen te krijgen

Frank (begin 30) komt in eerste instantie bij me in therapie vanwege zijn onzekerheid. Wat daarnaast echter nogal wat problemen in zijn huwelijk geeft is het feit dat hij beslist geen kinderen wil. Hij kan daar geen verklaring voor geven. Hij heeft ook een enorme – schijnbaar onverklaarbare – aversie tegen alcohol.

Tijdens een sessie komt het vorige leven van een man aan het begin van de vorige eeuw naar boven. Rond zijn dertigste verliest hij een kind door een ongeluk. Hij blijft het verdriet over dit verlies vasthouden en hij raakt aan de drank. Een paar jaar later rijdt hij onder invloed van alcohol met zijn fiets in de sloot en hij verdrinkt.

Frank begrijpt nu waarom hij zo bang is om kinderen te krijgen. In feite is het angst om ze weer te verliezen. Hij begrijpt dat de kans daarop nu natuurlijk klein is. De oorzaak van zijn aversie tegen alcohol is hiermee eveneens duidelijk geworden.

Een jaar later krijg ik een kaartje van zijn vrouw: ‘Vorig jaar zijn Frank en ik bij jou geweest voor therapie. Ik weet niet of je het nog weet, maar Frank had o.a. een probleem met kinderen. Hij wilde ze niet! De therapie heeft heel erg goed geholpen. We zijn heel erg gelukkig samen en half november verwachten we ons eerste kindje. Ons geluk kan niet op.’

Eveneens een vrouw die nooit dacht aan kinderen krijgen, want ze zou vast geen goede moeder zijn.
Ze was ook bang voor de bevalling. Ze zou dan vast sterven was een onbewuste gedachte.
Tijdens een regressie ziet zij hoe zij in een leven als Indiaanse vrouw haar kind krijgt in een teepee met vele mensen rondom haar heen.
Een teepee heeft ze nooit van binnen gezien in dit leven en toch bevreemd het haar dit te weten. Ze sterft tijdens de bevalling van haar kind.
Haar vader is opperhoofd van de stam, daarom zijn er zoveel mensen aanwezig bij de moeilijke bevalling.

 

Angst voor mannen

Gotta love reincarnation

slavenmarktVera is een vrouw van begin veertig die een overmatige angst heeft voor mannen. Haar belangrijkste gedachten in dit verband zijn ‘mannen zijn eng’ en ‘mannen zijn niet te vertrouwen’. Opmerkelijk is dat ze in haar huidige leven geen enkele vervelende ervaring met mannen heeft gehad. Ze is ruim twintig jaar getrouwd en heeft een goede relatie met haar echtgenoot.

Tijdens de sessie die we aan dit onderwerp wijden ervaart ze zichzelf ergens in Frankrijk in de 17e eeuw als een vrouw die getrouwd is met een bruut van een kerel. Hij slaat en terroriseert haar voortdurend. Als ze hem een dochter baart in plaats van de door hem gewenste zoon nemen zijn agressie en daarmee gepaard gaand geweld in hevigheid toe. Uiteindelijk slaat hij haar zo hard met een kolenschep op het hoofd dat ze als gevolg ervan sterft.

Tijdens de zelfde sessie doemt een ouder leven op in de Romeinse tijd waar ze een meisje is van een jaar of twaalf dat als slavin wordt verkocht. Door haar eigenaar wordt ze dagelijks geslagen en ze wordt regelmatig door hem en anderen verkracht. Rond haar 35e, als ze kennelijk onaantrekkelijk geworden is, wordt ze weggestuurd. Een paar jaar later sterft ze als bedelares op straat aan longontsteking.

Vera begrijpt nu waar haar gedachten over mannen vandaan komen. Die gedachte werkt meteen al heel bevrijdend.

Reincarnation

Angst voor ziekte (hypochondrie)

Ilse is een jonge vrouw van midden twintig die al haar hele leven last heeft van een hevige angst om ziek te worden, hoewel haar gezondheid – behalve wat probleempjes met haar oren – niets te wensen overlaat. Daarnaast is ze vanaf haar kleutertijd slechtziend.

Ze herbeleeft tijdens een sessie de ervaring van een Joodse man van midden veertig die tijdens de Tweede Wereldoorlog zit opgesloten in een concentratiekamp. Alle mannen in de barak zijn broodmager en velen van hen zijn ziek. Abraham (zoals hij heet) is doodsbang om ook ziek te worden, want wie ziek wordt gaat bijna zeker dood. Hij zit op zijn ‘bed’ en kan het geluid van de rochelende en kreunende mannen om hem heen niet meer aanhoren. Hij drukt daarom zijn handen tegen zijn oren. En om de beelden niet te hoeven zien doet hij zijn ogen dicht. ‘Ik wil het niet meer horen en ik wil het niet meer zien’ zegt Ilse. Abraham heeft trouwens niet door hoe zwak hij zelf is geworden: diezelfde nacht sterft hij.

Ilse begrijpt dat ze, als ze hier-en-nu ziek wordt, niet zo bang behoeft te zijn dat ze het niet zal overleven. Dat voelt direct al heel bevrijdend. Tevens beseft ze waarom ze al haar hele leven problemen heeft met haar ogen en oren. Als ik haar een week later terugzie voelt ze zich al een heel stuk rustiger, maar ‘ik kan nog niet zonder bril….’

Bronchitis

Ursula (begin 40) heeft o.a. al haar hele leven last van bronchitis. Ze ervaart tevens vaak een verkrampt gevoel als mensen haar proberen te overheersen.

brandstapelTijdens een sessie gaat ze terug naar een vorig leven van een Joodse leraar ergens in Duitsland rond het jaar 1300. Hij en zijn gezin hebben erg te lijden onder discriminatie door de streng katholieke omgeving. Ze hebben totaal geen rechten en ze staan regelmatig bloot aan terreur. Op 36-jarige leeftijd komt hij op de brandstapel terecht, waar hij stikkend in de rook een traumatische dood sterft.

Ursula begrijpt dat ze haar bronchitis (benauwdheid) en haar angst voor overheersing uit dit vroegere leven heeft meegenomen en dat er geen enkele reden is (ze loopt in Nederland anno nu immers weinig kans meer op de brandstapel terecht te komen) om deze problemen nog langer bij haar te houden.

Lees ook:   Ben jij een aardse Engel?

Reincarnation Studies.....Welcome Back!

Ex-partner niet los kunnen laten

Louise is een vrouw van rond de veertig die vijf jaar geleden op haar initiatief is gescheiden. Sindsdien heeft ze o.a. veel last van benauwdheid. Een van de problemen waar ze vanaf wil is dat ze haar ex-partner emotioneel niet los kan laten.

gladiatorsZe maakt erg moeilijk contact met haar ervaringen, maar na enige tijd doemt er toch een ervaring op van een Romeinse gladiator die gedwongen wordt tegen zijn beste vriend de arena in te gaan. Louise herkent in haar tegenstander onmiddellijk haar ex-echtgenoot die tot haar verbazing enthousiast de strijd lijkt aan te gaan en deze al snel in zijn voordeel beslist. Onze gladiator stikt benauwd in zijn eigen bloed. Als hij zijn lichaam verlaat ziet hij dat zijn tegenstander door het publiek wordt toegejuicht, terwijl hij zijn armen omhoog steekt. Hij beschouwt dit als verraad.

In en een ander leven is cliënte eveneens een man die een relatie aangaat met een prostituee (waarin ze weer de ex-partner herkent) die op een gegeven moment wordt opgepakt en gestenigd. Cliënte kijkt ernaar en voelt zich machteloos om iets te doen.

Louise maakt nu steeds makkelijker contact met haar ervaringen. In een volgende sessie komt ze in een vorig leven terecht, waar ze zich ervaart als een meisje ergens in Zuid-Duitsland dat een relatie aangaat met een soldaat (je raadt het al: de huidige ex-partner). De soldaat wordt op een gegeven moment naar het front gestuurd en komt pas jaren later gewond – hij loopt met krukken – terug. Het meisje had na zo lange tijd niet verwacht dat ze haar geliefde nog levend terug zou zien en ze heeft nu een relatie met iemand anders, met wie ze eigenlijk niet gelukkig is. Ondanks dat gaat ze niet terug naar de soldaat. Als ze op dit leven terugkijkt, ervaart ze een gevoel van spijt.

Louise begrijpt nu dat de relatie met haar ex al heel oud is en waarom ze nog steeds zo sterk aan hem vastzit. Ze begrijpt nu ook waar haar benauwdheid vandaan komt. Haar ex-echtgenoot zei trouwens regelmatig ‘ik kan niet anders’, een uitspraak waaraan cliënte zich altijd mateloos ergerde, maar waarvan ze nu de diepere betekenis doorziet.

Science Now Proves Reincarnation: A Look At The Soul's Journey After "Death" ......maybe so

Hyperventilatie

Evelyn (medio 20) heeft een drukke baan, maar zit sinds 3 maanden ziek thuis. Ze heeft al enige jaren o.a. last van hyperventilatie. Tijdens een aanval krijgt ze last van hartkloppingen, terwijl ze zich duizelig en misselijk voelt. Daarnaast heeft ze constant een gevoel in haar maag alsof er een stapel bakstenen op ligt. Opmerkelijk is dat ze – schijnbaar zonder aanleiding – tijdens haar laatste vakantie een paar hevige aanvallen heeft gehad.

Tijdens een sessie doemt vlot het leven op van een jongen (Joshua) van een jaar of zestien die even buiten de stad met een meisje aan het wandelen is. Het is een ontspannen situatie, waarin plotseling een stel jongens opduikt die de jongen vastgrijpen. Hij krijgt tot zijn verbazing een aantal flinke klappen, o.a. in zijn maag. Voordat ze vertrekken snijden ze zijn buik open. Het meisje is intussen hulp gaan halen, maar als ze terugkomt is Joshua al gestorven. Als we terugkijken wordt duidelijk wat de reden van de aanval was: een van de jongens had ook zijn oog op het meisje laten vallen.

Als ik Evelyn vraag wat ze van dit leven mee heeft genomen naar het hier-en-nu zegt ze ‘ik hou nog steeds mijn buikspieren strak om de klappen minder hard te laten aankomen en daardoor kan ik niet ontspannen ademen’. En: ‘als ik ontspannen ben krijg ik een aanval’. Destijds van die jongens, nu (tijdens de vakantie) van hyperventilatie.

Ik had op dat moment niet het gevoel dat hiermee het probleem geheel zou zijn opgelost, maar een paar weken later krijg ik een mailtje van haar, waarin ze o.a. schrijft: ‘Ik wil je eens laten weten hoe het er voorstaat. Welnu, het gaat de goede kant op. Ik ben nog niet helemaal verlost van de klachten, maar er zit een hoop verbetering in. En ik werk ook alweer zes uur per dag! Ik heb nog geregeld een dipje, maar ze komen steeds verder uit elkaar te liggen en ze duren minder lang dan voorheen. Bovendien ben ik er veel rustiger onder.’

this would be interesting if i believed in reincarnation. besides, i have a birthmark on my thigh. that's impossible

In een leven waarin een jonge vrouw moet trouwen met een norse liefdeloze man, die veel ouder is, wordt zij verliefd op een staljongen. Ze ontmoeten elkaar meerdere malen, en de man komt dit te weten.
Hij heeft een goede connectie in het dorpje en stelt dat zijn vrouw is vreemdgegaan, zijn ego kan dit niet dragen.
Ze veroordelen de vrouw tot de strop.
Ze wordt gehangen, op een groene heuvel.
Ze kijkt de man aan terwijl ze de strop om haar hals leggen, hij weet dat hij fout is, dat hij haar ziel niet kan breken.
Terwijl ze haar doden, weet hij dit. Hij heeft spijt maar kan het niet terug draaien ze is te sterk voor zijn ziel.

De vrouw heeft in dit leven altijd last van het feit als iemand de handen in haar hals legt of knijpt, of kettingen die om haar hals liggen.

Ziek na sporten

raceJaap (medio 30) heeft last van een opmerkelijk probleem. Als hij gesport heeft (hardlopen of iets dergelijks) wordt hij korte tijd daarna ziek (griepachtige verschijnselen).

Tijdens de sessie die we aan dit probleem wijden komt hij terecht in het leven van de Romeinse wagenrenner Marcus. De populaire Marcus wint vaak en hij is dan ook een van de favorieten. Na een van zijn overwinningen wordt hij uitgenodigd voor een banket bij de gouverneur. Na het drinken van een beker wijn voelt hij zich erg ziek worden en kort daarna sterft hij ter plekke. Marcus realiseert zich dat hij vergiftigd is, waarschijnlijk door een afgunstige rivaal.

Het is voor Jaap direct duidelijk dat hij van de sterfervaring van Marcus de overtuiging ‘na sporten word ik ziek’ heeft meegenomen en dat hij daar nog steeds last van heeft. Dat dit inzicht voldoende is, blijkt als hij mij twee weken later laat weten, dat hij verschillende keren heeft gesport en dat hij nergens meer last van heeft gehad.

Bezoek de website voor meer voorbeelden:

https://www.regressietherapeut.nl/praktijkvoorbeelden.htm

Hier een engelse regressie cd!
DOWNLOAD & NL DOWNLOAD

https://www.buzzfeed.com/daves4/35-historical-doppelgangers

Geloven in reincarnatie of toch maar niet?Gerelateerde berichten