web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Een proxy-oorlog met Iran zou rampzalig zijn voor de Verenigde Staten. Washington berekent de risico’s van een nucleaire aanval

Alleen een nucleaire aanval op Iran kan het land ontnuchteren in de proxy-oorlog met de Verenigde Staten. De keuze is aan Biden

Washington heeft drie opties om te reageren op Iran vanwege de dood van zijn troepen in Jordanië. Het enige effectieve antwoord voor de Verenigde Staten zal nucleair zijn, vooral omdat het land ervaring heeft.

De Amerikaanse verliezen in de proxy-oorlog met Iran nemen toe

Reuters meldde dat drie Amerikaanse militairen werden gedood en 34 gewond raakten bij een kamikaze-droneaanval op de Amerikaanse Tower 22-basis in Jordanië De basis ligt op de kruising van de grenzen met Syrië en Irak. Vlakbij ligt het door de VS bezette oliehoudende gebied van Syrië, waar de Amerikaanse al-Tanf-basis zich bevindt.

Officieel nam de sjiitische groep ‘Islamitisch Verzet in Irak’, die in het Westen wordt beschouwd als een proxy-macht van Iran, de verantwoordelijkheid voor de aanval op zich; Iran zelf weigerde officieel betrokken te zijn bij de aanval.

En als Washington de dood van twee Navy SEALs op 11 januari tijdens de inbeslagname van Iraanse wapens tolereerde, dan vereisen de verliezen van gisteren vergeldingsmaatregelen.

Het Witte Huis probeert een toekomstige strategie te bepalen

“Hoewel we nog steeds feiten verzamelen over deze aanval, weten we dat deze werd uitgevoerd door radicale, door Iran gesteunde militante groepen die actief zijn in Syrië en Irak”, zei de Amerikaanse president Joe Biden door Reuters.

‘Wees gerust, we zullen alle verantwoordelijken voor de rechter brengen op een tijdstip en op een manier die wij kiezen’, zei hij.

Sommige Republikeinse senatoren in het Congres eisen een raketaanval op Iran zelf.

Lees ook eens:  Stijgende gasprijzen opzet van EU?

Blomberg zei, onder verwijzing naar een anonieme bron, dat dit óf een aanval op Iran zou zijn zonder duidelijke toestemming van de VS, óf de moord op Iraanse functionarissen en IRGC-commandanten, ‘zoals voormalig president Donald Trump deed toen hij opdracht gaf tot de moord op generaal Qassem Soleimani in Bagdad. in 2020.”

Westerse experts waarschuwen dat elke escalatie het risico inhoudt dat de Amerikaanse inspanningen om een ​​staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tot stand te brengen en de gijzelaars te bevrijden, kunnen ontsporen. Washington moet ook het potentieel voor verdere economische ontwrichting afwegen, zoals van stijgende olieprijzen en verstoringen tot reeds ontwrichte olie- en andere logistiek.

Een nucleaire aanval op Iran kan niet worden uitgesloten

Politicoloog Alexei Zhivov schrijft op Telegram dat de Verenigde Staten de wereldhandel en het kapitaalverkeer willen controleren, zodat iedereen er bang voor is. Volgens hem heeft de regering-Biden nu drie opties:

  1. Raak Iraanse proxy’s en “laat je meeslepen in het spel waar ze ons twee jaar geleden in hebben betrokken” in Oekraïne.
  2. Sla Iran aan en “kom in aanraking met een reeks volledig onvoorspelbare gevolgen, waaronder de dood van vliegdekschepen, een grote oorlog, enz.”
  3. Raak Iran met een kernwapen. Dan wordt de doos van Pandora geopend en zal deze nooit meer sluiten. Maar iedereen zal bang zijn.

“Welkom bij de proxy-oorlog, Yankees. Ze spelen met twee”, schrijft Zhivov.

Laten we hieraan toevoegen dat de Amerikaanse strategie voor het uitvoeren van een nucleaire aanval voorziet in een preventieve aanval op een beperkt aantal van de belangrijkste militaire installaties en op vijandelijke commando- en controlefaciliteiten. En, belangrijker nog, de Verenigde Staten hebben ervaring met het uitvoeren van een dergelijke staking, en de morele ‘kosten’ ervan zijn weggenomen.

Politicoloog Marat Bashirov wijst er in Telegram op dat als gevolg van de escalatie in het Midden-Oosten “Oekraïne eindelijk een perifeer geval wordt.” 

“Amerikaanse strategische bommenwerpers bevinden zich al in Israël. Tankers van de Amerikaanse luchtmacht vliegen daarheen. Een groep Amerikaanse marineschepen is ingezet in de Rode Zee en nabij de Perzische Golf. Alles wijst erop dat er een nieuwe, ernstige interstatelijke oorlog begint”, aldus de politiek. wetenschapper heeft opgemerkt.


Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥