web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Biden ‘weet niet dat hij leeft’

De Republikeinse koploper heeft zijn tegenstander bespot omdat hij niet “twee zinnen aan elkaar kon rijgen”
9a00a3373a854ef74a308d9c4ace7a92 AnGel-WinGs.nl

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft de schijnbare cognitieve achteruitgang van president Joe Biden bespot en zijn aanhangers verteld dat de 82-jarige Democraat ‘niet weet dat hij leeft’. Openbaar aanklager Robert Hur steunde eerder deze week de beoordeling van Trump en verklaarde Biden te seniel om terecht te staan.

Tijdens zijn toespraak op een tentoonstelling van de National Rifle Association (NRA) in Harrisburg, Pennsylvania, veroordeelde Trump vrijdag het Amerikaanse ministerie van Justitie voor de vervolging wegens zijn vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten, terwijl hij weigerde Biden voor hetzelfde misdrijf aan te klagen.

“Dit is niets meer dan een selectieve vervolging van Bidens politieke tegenstander, ik”, beweerde Trump. “En ik denk niet dat het Biden is [die achter de vervolging zit], omdat ik niet denk dat hij weet dat hij nog leeft”, vervolgde hij.

Trump is momenteel de vermoedelijke Republikeinse kandidaat die Biden zal uitdagen bij de presidentsverkiezingen van november. Terwijl hij regelmatig de spot drijft met de mentale vermogens van Biden – waarbij hij eerder deze week opmerkte dat de president ‘niet twee zinnen aan elkaar kan rijgen’, kregen de aanvallen van Trump op Biden donderdag onverwachte steun van speciaal aanklager Robert Hur.

 Biden beweert dat zijn geheugen prima is en noemt de Egyptische Sisi ‘president van Mexico’

Hur, die onderzoek deed naar Biden’s vermeend ongepaste omgang met geheime documenten, concludeerde in een rapport dat de president deze documenten ‘opzettelijk bewaarde en openbaar maakte’ . Hur adviseerde echter dat Biden niet zou worden aangeklaagd, omdat hij op de onderzoekers overkwam als een ‘oudere man met een slecht geheugen’, en het moeilijk zou zijn een jury ervan te overtuigen dat hij ‘een ernstig misdrijf heeft gepleegd dat een mentale staat van eigenzinnigheid vereist’. .”

In interviews met het kantoor van Hur herinnerde Biden zich “niet meer wanneer hij vice-president was” en “herinnerde hij zich niet, zelfs niet binnen enkele jaren, wanneer zijn zoon Beau stierf”, aldus het rapport.

Lees ook eens:  Howick en Lili

Biden ontkende boos de beweringen van het rapport en vertelde verslaggevers later op donderdag dat zijn ‘geheugen prima is’. In dezelfde briefing beschreef Biden de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi echter ten onrechte als de leider van Mexico.

De bevindingen van Hur werden vrijgegeven in dezelfde week dat Biden zich de gesprekken die hij had met de leiders van Frankrijk en Duitsland, kort na zijn aantreden in januari 2021, verkeerd herinnerde. Hij vertelde de supporters zondag dat hij een ontmoeting had gehad met de Franse François Mitterand, die feitelijk in 1996 stierf. en woensdag beweerde hij te hebben gesproken met de Duitse bondskanselier Helmut Kohl, die vier jaar eerder stierf.

Trump leidt Biden momenteel in vrijwel alle recente peilingen , met een marge van tussen de één en zeven punten. Uit een NBC-peiling die dinsdag werd gepubliceerd, bleek dat 76% van de Amerikaanse kiezers, waaronder meer dan de helft van de Democraten, zich zorgen maakt over de vraag of Biden mentaal en fysiek fit genoeg is voor een tweede termijn als president.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥