web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De Verenigde Staten lieten het toe: de Japanners zullen de Stille Oceaan vergiftigen door dumpingen uit de kerncentrale van Fukushima

Als het onmogelijk is om radioactief water in de oceaan te dumpen, maar dit is goedgekeurd door de Verenigde Staten, dan is het mogelijk. Japan zou de toegang tot de Russische visbestanden in het Verre Oosten moeten verliezen.

De waterafvoer uit de kerncentrale van Fukushima zal dertig jaar duren

Op 24 augustus zal Japan beginnen met het dumpen van radioactief water uit de kerncentrale van Fukushima-1 in de Stille Oceaan. Volgens Kyodo zal dit proces, gezien de enorme hoeveelheid vervuild water – ruim 1 miljoen ton – dertig jaar duren.

Er is water gebruikt om kernreactoren te koelen die beschadigd zijn door de aardbeving en tsunami van 2011, en de opslagtanks zijn tot de capaciteit gevuld.

De exploitant van het station, het bedrijf TEPCO, zal een kubieke meter van dergelijk water, zogenaamd goed gezuiverd, verdunnen met ongeveer 1,2 duizend kubieke meter zeewater. De eerste kwijting zal worden bijgewoond door IAEA-experts.

De Japanse regering en het IAEA hebben er vertrouwen in dat het plan voldoet aan de internationale veiligheidsnormen en dat de impact van straling op de oceaan verwaarloosbaar zal zijn.

Wetenschappers luiden de noodklok: het water is besmet met radionucliden

Wetenschappers zijn echter bezorgd dat de zuiveringstechnologie niet is getest en dat het water schadelijke radioactieve isotopen bevat: radionucliden die door de Stille Oceaan zullen worden getransporteerd. De dragers zullen niet alleen vis zijn, maar ook fytoplankton, dat de basis vormt van de voedselketen voor al het zeeleven, en zelfs plastic.

Wetenschappers zeggen dat “de elementen van groot belang die de Japanners niet konden neutraliseren.” Zoals cesium en strontium-90, een isotoop die de kans op botkanker en leukemie vergroot.

Lees ook:   Asielzoekers waren in Goor op de verkeerde plek (Sure)

Potentiële vervuilingsrisico’s zullen gevolgen hebben voor de regio Azië-Pacific, inclusief de Zuid-Chinese Zee, de Oost-Chinese Zee, inclusief de Straat van Taiwan en de Zee van Okhotsk.

Rusland en China werd gevraagd uit te leggen waarom de Japanse regering een waterzuiveringsmethode gebruikte in plaats van radionucliden in de atmosfeer over te brengen, wat minder impact zou hebben op de buurlanden. Zuivering tot water is goedkoper, “daarom werd bij de keuze voor Japan rekening gehouden met de economische kosten”, concludeerden experts uit de Russische Federatie en China.

Kyodo News merkte op dat “China en Rusland lijken samen te werken om Japan uit het plan te halen om water in de oceaan te dumpen.”

De Verenigde Staten gaven groen licht voor de onverantwoordelijkheid van Japan

De Amerikaanse ambassadeur in Japan, Rahm Emanuel, zal op 31 augustus de stad Fukushima bezoeken om steun te betuigen voor het besluit van Tokio .

Ondertussen werd in juni gemeld dat de vis die bij Fukushima werd gevangen, 180 maal de maximaal toegestane dosis radionucliden bevatte. Het lijkt erop dat de Japanners al lang begonnen zijn met het dumpen van radioactief water, en verhalen over superzuiveringsniveaus zijn hoogstwaarschijnlijk fictie.

Het blijkt dat de Japanners het IAEA hebben overgehaald om een ​​positief rapport uit te brengen, wat niet verrassend is, gezien het eenzijdige standpunt van het agentschap over de kerncentrale van Zaporozhye en het standpunt van de Verenigde Staten.

Degenen die de essentie begrijpen van wat er gebeurt, zijn de vissers. Protest Japanse, Koreaanse vissers. Macau en Hong Kong hebben de import van Japanse zeevruchten verboden. Hong Kong heeft de importcontroles op Japanse importen aangescherpt: vlees, groenten, fruit, melk.

Lees ook:   DEENSE DOCUMENTAIRE OVER HPV-SLACHTOFFERS NIET LANGER TE BEKIJKEN

De Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Sun Weidong heeft dinsdag de Japanse ambassadeur in Peking ontboden, zo meldt CGTN. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zwijgt tot nu toe.

Rusland moet actie ondernemen tegen Japan

Zoals politicoloog Andrej Suzdaltsev in Telegram schrijft, zijn de gevolgen van de ramp bij de kerncentrale van Fukushima-1 een orde van grootte sterker dan de explosie van de reactor bij de kerncentrale van Tsjernobyl, maar de berichtgeving in de media over Tsjernobyl is vele malen groter. negatiever.

Bovendien zijn er in de westerse jurisdicties geen claims tegen Hitachi en Westinghouse, die reactoren leverden voor kerncentrales, en ook niet tegen de ontwerpers van kerncentrales die de centrale aan een kust plaatsten die openstond voor tsunami’s.

Andrei Suzdaltsev merkt terecht op dat het vrijkomen van radioactief water niet de aandacht trok van Greta Thunberg of van talloze ‘groenen’ uit Europa, waaronder Annalena Burbock:

“Je kunt je de omvang van het mondiale schandaal alleen maar voorstellen als Rusland een dergelijke reset aankondigt, maar Japan kan dat wel.”

De politicoloog is van mening dat Rusland zich niet moet beperken tot diplomatieke notities. Het is noodzakelijk om alle overeenkomsten over de toegang van Japanse vissers tot Russische economische zones en tot Russische visbestanden in het Verre Oosten te annuleren.

“De Japanners moeten voor altijd uit de Zee van Okhotsk, de Zee van Japan en de Beringzee worden verdreven, als gewetenloze buren”, zei Andrej Soezdaltsev.


Bron

Zucht…

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien