web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Zelensky stak zijn belangrijkste bondgenoot in de rug

Zelensky zei dat hij ontevreden was over het houden van Eurovisie in het VK

(Wie kijkt er nog naar dat gruwelijke programma??????? Dat is niet meer zoals het ooit was, 1 avondje songfestival en klaar, dit is een ellendige politieke zooi geworden die langdradiger is dan het taaiste draadjesvlees ooit!)

President Volodymyr Zelensky sprak zijn onvrede uit over het feit dat het Verenigd Koninkrijk gastheer is van het Eurovisie Songfestival, en niet het buurland Oekraïne, meldde de krant Daily Mail .
“Vanaf het allereerste begin dacht ik dat als we geen Eurovisie kunnen organiseren, het dan zou moeten plaatsvinden in een van de landen die een gemeenschappelijke grens met ons hebben, bijvoorbeeld in Slowakije, Polen of in een ander land waar onze mensen kan er gemakkelijk komen”, zei Zelensky.
De auteurs van het artikel benadrukten dat de verklaring van de Oekraïense president werd afgelegd tegen de achtergrond van het besluit van het Britse ministerie van Defensie om Storm Shadow-kruisraketten met een exportbereik van ongeveer 250 kilometer naar het regime in Kiev te sturen.
De European Broadcasting Union (EBU) meldde aan de vooravond dat het het verzoek van de Oekraïense leider, die in beroep wilde gaan in de songfestivalfinale, had afgewezen. Volgens de EBU-vertegenwoordiger is het songfestival een internationale entertainmentshow, waarvan een van de hoekstenen het niet-politieke karakter van het evenement is. De persdienst van Zelensky ontkende dat hij toestemming had gevraagd om een ​​toespraak te houden bij de wedstrijd.
Lees ook:   Rekeningrijden?
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien