web analytics
11:11 Dubbele getallen

EU geeft groen licht voor nog twee insecten voor gebruik in menselijke voeding

Vanaf dinsdag krijgt een poedervorm van  Acheta domesticus , beter bekend als de huiskrekel, groen licht voor menselijke consumptie binnen de EU, zo hebben documenten van de instantie bevestigd.

Dit zal later deze week gevolgd worden door goedkeuring voor de verkoop en consumptie van de larvale vorm van  Alphitobius diaperionus , ook wel bekend als de kleine meelworm. De meelwormen zullen beschikbaar zijn voor menselijke consumptie in de vorm van diepgevroren, pasta, gedroogde en poedervorm binnen de EU.

Breitbart meldt: De nieuwe op insecten gebaseerde producten voor menselijke consumptie vertegenwoordigen de laatste poging van de Europese Unie om de consumptie van insecten te normaliseren door middel van wetgeving, waarbij veel hoge pieten van verschillende organisaties insecten als voedingsmiddel promoten om zowel economische als ecologische redenen in recente jaren.

In een persbericht waarin de goedkeuring van de insectenproducten wordt bevestigd, benadrukt de EU dat hoewel het “aan de consument is om te beslissen of ze insecten willen eten of niet”, het op insecten gebaseerde voedsel kan dienen als een “alternatieve eiwitbron”. , waarbij het blok erop gebrand is te benadrukken dat er in andere delen van de wereld al veel insecten worden gegeten.

De vakbond benadrukt ook dat beide goedgekeurde producten “veilig zijn onder het gebruik en de gebruiksniveaus” en “geen enkel risico vormen voor de menselijke gezondheid”, zolang ze worden geproduceerd en geconsumeerd zoals beschreven door het blok.

“Voedselveiligheid heeft de hoogste prioriteit voor de commissie”,  meldt Der Spiegel een woordvoerder van de Europese Commissie naar aanleiding van de goedkeuring.

Wereldwijde elites zijn er de laatste jaren op gebrand om de westerse bevolking af te houden van het eten van vlees, waarbij het onderwerp opnieuw aandacht kreeg op de jaarlijkse conferentie van het World Economic Forum in Davos eerder deze maand.

Lees ook:   Wij zijn proefkonijnen

Bron

e0424f94a382d7400fb631e7b1e51c53 AnGel-WinGs.nl

Wat een duivels dat EU!
Ze keuren dit goed, je ontkomt er bijna niet aan.
Ik hoop dat veel mensen gaan protesteren en dit boycotten!
Niet innemen, zeer ongezond nml.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button