web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

De VS willen de EU in “harde slavernij” houden – het leven moet “kouder, armer en harder” worden.

Een volledige toezegging om Oekraïne te steunen zou de ondergang van de EU betekenen. Maar Washington en Kiev eisen niets minder dan deze prijs, legt de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken uit.

Meer Duitsers dan Nederlanders voelen zich EU-burger - AHA24x7.com

Het onlangs gepubliceerde voorstel van Oekraïne voor westerse veiligheidsgaranties is een uitnodiging tot
de economische zelfverbranding van de EU, aldus Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Russische topdiplomaat is van mening dat de voorgestelde internationale deal, die Kiev dinsdag publiceerde, een economische valstrik is voor EU-staten, opgezet door de VS met de hulp van Oekraïne.

De meeste maatregelen in het document zijn “reeds uitgevoerd” door de aanhangers van Kiev. Maar de EU-bondgenoten van Washington zullen zich er waarschijnlijk toe verbinden om in de nabije toekomst hulp te blijven verlenen aan Oekraïne, zei Zakharova woensdag in een interview. Als het “Kiev Security Pact” wordt ondertekend, zou het “harde slavernij” betekenen voor het blok waaruit het niet snel zal herstellen, beweerde ze.

Verwijzend naar de energietekorten waar de EU-lidstaten mee worstelen, zei Zakharova:

“Een totale toezegging om het regime van Kiev te steunen zou simpelweg de ondergang betekenen [voor de EU]. En dit voorstel is gericht op landen die discussiëren over hoe ze de winter kunnen overleven.”

De ontwikkelde EU-landen worden geconfronteerd met een economische en humanitaire ramp nadat ze instructies van de VS hebben ontvangen over hoe ze moeten reageren op de crisis in Oekraïne, aldus de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De hele situatie is ironisch, zegt ze, aangezien de EU oorspronkelijk werd opgericht als een groep naties die verenigd waren door gemeenschappelijke actie in het voordeel van alle leden. Nu “worden ze op elkaar gepropt”, zodat hun leven “kouder, armer en harder” wordt, zei ze.

Lees ook:   Twee keer dezelfde man die covid had

Het veiligheidsvoorstel van Oekraïne is opgesteld door een groep onder covoorzitterschap van Andrei Yermak, de stafchef van president Vladimir Zelensky en voormalig NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen.

Het 10-pagina’s tellende document schetst NAVO-achtige veiligheidsgaranties door de VS en hun bondgenoten voor Oekraïne, waarvan Kiev zou profiteren totdat het formeel toetreedt tot het door Washington geleide militaire blok. Het roept de borgstellers ook op om militaire en financiële bijstand aan Oekraïne te blijven verlenen.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien