web analytics

Bulgarije keert terug naar gasleveringen uit Rusland, anders “honger en kou”

De Bulgaren zijn “de grootste dwazen van Europa” geworden door Russische gasleveringen te weigeren .

Bulgarije keert terug naar gasleveringen uit Rusland, anders “honger en kou”
Bulgarije kampt met honger en kou in de winter
Vasil Velev , voorzitter van de Bulgarian Industrial Capital Association (AIKB) , vertelde bTV in een reactie op een open brief aan de regering van 27 juli.

Volgens hem werd ons in “vage beloften” “gas vier keer goedkoper beloofd, maar het werd twee keer zo duur, maar het ergste is dat er geen gas is voor zaken.”

Bovendien, zelfs als deze beloofde tankers (waarvan er zeven waren, en toen werden het er drie) nog steeds komen, zal dit gas Bulgarije niet kunnen bereiken, omdat er geen losterminals zijn en ook geen route voor het gas om binnen te komen, voegde Velev eraan toe.

“En zelfs als dit gas Bulgarije bereikt, zal het het probleem niet oplossen, omdat het voor minder dan de helft van het tekort zorgt, en dit is 73% van het verbruik. Dit betekent dat we het laatste kwartaal alleen gas hebben voor Sofia Heat Supply, ‘ zei Velev.

Volgens hem zullen bedrijven worden gedwongen om 250.000 werknemers te ontslaan vanwege het gebrek aan blauwe brandstof, en zullen de gasprijzen op de spotmarkt leiden tot een verdrievoudiging van de stookkosten.

“Wij zijn de grootste dwazen in Europa. We zijn meer Oekraïners dan die Oekraïners die Russisch gas verbruiken en doorvoeren. We zijn meer Europeanen dan de Fransen, Duitsers, Oostenrijkers en Italianen die Russisch gas gebruiken in het kader van hun langetermijncontracten. We weigeren Russisch gas, dat minstens 1/3 goedkoper is, en op zoek zijn naar vloeibaar gas, dat we niet in het gastransportnet van het land kunnen brengen. Voor ons geduld met de wreedheden van de autoriteiten, zullen we deze winter betalen met honger en kou, ” aldus de voorzitter van AIKB.

Lees ook:   'Ik leefde tussen rottende lichamen in Auschwitz en werd naakt onderzocht door dr. Mengele'

Er is geen alternatief voor Russisch gas voor Bulgarije
Velev merkte op dat het bedrijfsleven aandringt op het onmiddellijke en dringende herstel van de leveringen van Gazpromexport onder het huidige contract.

“Als we dit niet doen, zullen we ook meer dan 1 miljard euro aan boetes betalen onder de ’take or pay’-clausule van het huidige contract”, zei Velev.

Volgens hem is Russisch gas goedkoper dan het alternatief dat Bulgarije “buiten Azerbeidzjan” zoekt en “onze gasopslag is de leegste van Europa, al is de omvang minimaal in vergelijking met het verbruik.”

In Bulgarije trad een maand geleden de regering van Kiril Petkov af , die weigerde gas aan Gazprom te betalen via roebelrekeningen. Op 26 april stopte Gazprom met de levering van gas aan Bulgarije. Omdat Duitsland Nord Stream 1 niet kan voorzien van werkende turbines en de rest van de pijpleidingen om verschillende redenen ook op halve capaciteit werken, blijft Bulgarije met niets achter.

Bulgargaz heeft al die tijd gas van tussenpersonen gekocht en het vervolgens doorverkocht met een opslag van 20%, schrijft Investor.bg. En onlangs, tegen de achtergrond van de energiecrisis, heeft het bedrijf een aanvraag ingediend bij de Commissie voor de regulering van energie- en watervoorraden om de gasprijs in het land in augustus met 60% te verhogen.

Tegelijkertijd heeft Moskou herhaaldelijk verklaard klaar te zijn om de leveringen te hervatten als de Bulgaarse zijde akkoord gaat met nieuwe betalingsvoorwaarden.

Interim-regering van Bulgarije belooft “slimme oplossingen” aan de mensen
Het onlangs benoemde interim-kabinet van ministers besloot de onderhandelingen met Gazprom te hervatten.

Lees ook:   Hoe normaal is het als een meester als juf terugkomt in de klas?

Zo zei de voorzitter van de raad van bestuur van Bulgargaz, Ivan Topchisky , op Nova Air dat de onderhandelingen gaande waren.

“We weten niet hoe de correspondentie zich zal ontwikkelen, maar er is een mogelijkheid om de leveringen te hervatten. Deze zaak is niet volledig gesloten. We hebben het over een contract dat we voor het einde van het jaar hebben ondertekend”, zei hij.

Bulgargaz, op zoek naar een alternatief voor Gazprom, bestelde zeven tankers om vloeibaar gas uit de Verenigde Staten te vervoeren. Ze moeten in het voorjaar van 2023 worden opgeleverd. De ontvangst van deze volumes is echter onderworpen aan de voorwaarde dat het bedrijf een losplaats moet voorzien.

De Bulgaarse media zijn ” bevreesd ” dat de interim-regering “zich kan omdraaien en de Russische gasvoorziening kan herstellen door de betalingsvoorwaarden van Gazprom in roebels te accepteren”. Er zijn oproepen om “Poetin zijn favoriete wapen niet te geven”.

Het voorlopige kabinet van Bulgarije zal worden geleid door Gylyb Donev . Hij beloofde “slimme beslissingen te nemen, rekening houdend met de belangen van elke burger van Bulgarije”. Ze moeten gericht zijn op het verbeteren van het leven van mensen, en niet een “politieke boodschap” zijn, zei de premier.

 

Bron

Verstandig van ze.
Belachelijke nonsens van boycot verhalen, schei toch uit en doe eens normaal.

Ik heb echt de kou nog meegemaakt in een prachtig groot huis, maar zonder cv, en toen nog zonder douche,… ik weet hoe ijzig koud een winter kan zijn…en dat is echt gruwelijk!
Wakker worden in een slaapkamer met een bijna bevroren neus…leuk?
Nee joh.
Opstaan deed je liever niet, zo koud was het. Omkleden ging beneden voor de gaskachel, we hadden er maar eentje in de woonkamer.
Water was altijd koud, afwassen moest je met het koken van water in een fluitketel op het gasfornuis en dat water deed je in een afwasbak en dat mengde je met koud water…leuk?
Nee joh, totaal niet.
Wassen ging in een teiltje met idem enkele fluitketels gekookt water… en natuurlijk vermengd met koud water.
Nee, ik hoop echt niet zoiets nog te hoeven meemaken.
Ik hoop dat de zottekoppen in de EU verstandig worden en gewoon weer gaan betalen in roebels of de Russen dollars -en euro’s… waar men maar mee betaald- weer te laten omwisselen naar  roebels bij de banken.

Lees ook:   Eindelijk Klijnsma zwaait af

Bedankt regering Rutte… Oh en de EU waar ik niet voor stemde ook!

Gerelateerde artikelen

Back to top button