web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Graan uit de Oekraïne gaat overal naartoe behalve naar Afrika

Schepen die gebruik maken van “graan corridor” zijn op weg naar Turkije, Europa en China, Kiev’s proclamaties terzijde
Oekraïne graan gaat overal heen behalve Afrika – media

Zelfs toen de autoriteiten van Kiev verklaarden dat er hulp onderweg was voor “Midden-Oosten, Afrika en Azië” , gaat volgens de New York Times geen van de graanschepen die dinsdag uit Oekraïense havens zijn vertrokken naar Afrikaanse landen die het meeste risico lopen te verhongeren. . Ondertussen zag het eerste schip dat vertrok onder de “graancorridor” -overeenkomst zijn lading afgewezen door de kopers in Libanon, die de leveringsvertraging noemden.

Sinds de regeling op 1 augustus van kracht werd, hebben tien schepen de Oekraïense havens verlaten, met voornamelijk diervoeders naar hun bestemming. Een daarvan is op weg naar Engeland, een andere naar Ierland, terwijl verschillende op weg zijn naar Turkije, Italië en China. Geen van hen is op weg naar Jemen, Somalië of andere landen die te maken hebben met “catastrofale honger”, meldde de Times dinsdag.

Het eerste schip dat zijn bestemming bereikte, was het onder Turkse vlag varende Polarnet, dat maandag in Derince aanmeerde met 12.000 ton maïs. De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmitry Kuleba, vierde zijn aankomst en zei dat het “een boodschap van hoop stuurt naar elk gezin in het Midden-Oosten, Afrika en Azië”, en voegde eraan toe: “Oekraïne zal u niet in de steek laten.”

Ondertussen vertelde president Vladimir Zelensky maandag aan zijn ambtgenoot Mokgweetsi Masisi uit Botswana dat Oekraïne “klaar was om de borgsteller van de wereldvoedselzekerheid te blijven”.

Het grootste deel van de 20 miljoen ton graan die de afgelopen maanden in Oekraïense havens is opgehouden, is echter diervoeder en niet bedoeld voor menselijke consumptie, volgens experts geciteerd door AP .

Duitse media werpen licht op Zelensky’s ‘geheime deals’
Lees verder Duitse media werpen licht op Zelensky’s ‘geheime deals’
Het eerste schip dat Oekraïne verliet onder de “graancorridor” -regeling had 26.000 ton kippenvoer, bestemd voor Libanon. Het onder Sierra Leone vlag varende vrachtschip Razoni zeilde op 1 augustus met veel tamtam uit Odessa – maar werd maandag teruggestuurd uit Beiroet, nadat de Libanese koper de zending enkele maanden te laat weigerde te accepteren.

Oekraïne is goed voor ongeveer 5% van de graanexport in de wereld, terwijl het aandeel van Rusland vier keer zo groot is. Kiev beschuldigde Rusland van het “blokkeren” van zijn havens, terwijl Moskou erop wees dat het Oekraïense leger was dat de zeeroutes ontgonnen had.

Lees ook:   Pieter Derks over de ultieme bad guy

Uiteindelijk kwamen de VN en Turkije tot een overeenkomst om een ​​veilige doorgang te regelen voor schepen die naar Oekraïense havens kwamen en gingen. De uitgaande schepen worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat ze graan, kunstmest en voedsel vervoeren, terwijl de inkomende schepen worden gecontroleerd op wapens.

De deal was ook bedoeld om westerse sancties tegen de Russische scheepvaart aan te pakken, die Moskou effectief beletten voedsel, kunstmest en andere goederen te leveren aan klanten in Afrika en Zuid-Amerika. In een opiniestuk dat vorige maand in verschillende grote Afrikaanse verkooppunten werd gepubliceerd, zwoer de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov dat Moskou “alle maatregelen nam” om de levering van contractueel beloofde voorraden te verzekeren.

Bron

Bizarre gedachte is dat de Oekraïne zo groot als Frankrijk graan heeft voor de hele wereld!?
Wie gelooft dat?
What a very bad movie…

Hoe bijzonder is dat… Hoeveel graan moet je wel niet verbouwen om de hele wereld te voorzien van voedsel!?
En wat toevallig dat er oorlog uitbreekt in de Oekraïne… wow, ja, nee, totaal niet vreemd oid.

Mooi hé dat een artikel uit 2016 dat hele Oekraïne niet eens benoemd zelfs!!!


8 landen die de meeste granen ter wereld produceren

Als je je afvraagt ​​welke landen de meeste mensen voeden, kijk dan eens naar deze lijst van 8 landen die het meeste graan ter wereld produceren . Hoewel de landen op deze lijst hieronder grote hoeveelheden van alle soorten graan produceren, leven er volgens de Hongerstatistieken van het VN Wereldvoedselprogramma nog steeds bijna 800 miljoen mensen met minder voedsel dat nodig is om een ​​gezond leven te leiden . Dat is 1 op de 9 mensen op aarde. Toch zou het veel erger zijn geweest als de grootste graanproducenten ter wereld er niet waren geweest. Hetzelfde geldt voor de landen die de meeste vis ter wereld produceren . Ook deze landen doen hun deel van de wereldwijde hongerverlichting. Helaas is het nog lang niet genoeg.

 

Laten we, voordat we beginnen, eerst graan definiëren. Bij het noemen van graan denken de meeste mensen eerst aan tarwe. Hoewel tarwe zeker in aanmerking komt als een soort graan, is het verre van slechts één. Kleine, harde, droge zaden kunnen worden onderverdeeld in granen en peulvruchten – waarbij we vooral geïnteresseerd zijn in de eerste. Granen zelf zijn verder onderverdeeld in warme en koele seizoensgranen, maar ze behoren allemaal tot de grasfamilie (Poaceae).

Lees ook:   Ga er nu uit! China waarschuwt dringend, terwijl Poetin massale aanval voorbereidt

Warme-seizoengranen omvatten maïs (maïs) en gierst, terwijl koude-seizoengranen over het algemeen meer wijdverspreid zijn en granen bevatten zoals de reeds genoemde tarwe, gerst, rijst, rogge, haver, enz. Natuurlijk kunnen we niet vergeet gewoon alle peulvruchten. Sojabonen spelen bijvoorbeeld een belangrijke rol in de wereldwijde graanproductie- en consumptiediagrammen.

Om onze lijst samen te stellen van 8 landen die het meeste graan ter wereld produceren, hebben we besloten om de gegevens te verzamelen van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de United Nations Statistics Division of gewoon FAOSTAT. Verder hebben we besloten om een ​​paar graansoorten op te nemen, omdat een of twee ons geen duidelijk beeld zouden geven. De meest voorkomende graansoorten zijn de graansoorten die het meest worden geproduceerd.

Door naar graanproductiecurven te kijken, hebben we de volgende graansoorten onderscheiden die in grote hoeveelheden worden geproduceerd: tarwe, maïs, rijst, sojabonen en gerst. We hebben de gegevens verzameld voor alle vijf genoemde graansoorten en de totalen berekend voor elk land dat deze grondstoffen produceert. We weten dat de meeste landen niet alle genoemde graansoorten produceren, maar we dachten dat het alleen eerlijk zou zijn om de graansoorten met de grootste productie-output op te nemen.

Je zult bijvoorbeeld moeilijk rijst vinden op Europese of Noord-Amerikaanse velden of gerst in Azië, maar ze zullen elkaar toch effectief opheffen. Alle gegevens zijn verzameld voor het jaar 2013, dat het laatste beschikbare jaar is voor deze vijf soorten granen, en alle waarden worden weergegeven in metrische tonnen. Laten we eens kijken naar landen die nu het meeste graan ter wereld produceren.

8. Canada

Totale productie: 67.319.400 metrische ton

Canada produceert alle beschouwde graansoorten, met uitzondering van rijst natuurlijk. Het Grote Witte Noorden produceert voornamelijk tarwe – 37.529.600 ton. De op één na meest geproduceerde Canadese graansoort is maïs, die uitkomt op 14.193.800 ton, dan gerst op 10.237.100 ton en tenslotte sojabonen met 5.358.900 ton.

 

7. Rusland

Totale productie: 81.685.645 metrische ton

De Russische Federatie heeft een iets grotere productie-output dan Canada, maar volgt een vergelijkbaar patroon. Het grootste deel van de Russische graanproductie valt op tarwe met 52.090.796 ton. Op de tweede plaats staat gerst met 15.388.704 ton en maïs op de derde plaats met 11.634.943 ton. Ten slotte produceren de Russen 1.636.259 ton sojabonen en zelfs 934.943 ton rijst.

Lees ook:   VIP paedophile ring 'abused teenage boy INSIDE

 

6. Indonesië

Totale productie: 89.791.565 metrische ton

Indonesië maakt deze lijst van 8-landen die het meeste graan ter wereld produceren dankzij de hoge productie van rijst. Indonesië produceert 71.279.712 ton van deze grondstof en nog eens 18.511.853 ton maïs om het plaatje compleet te maken. De productie van tarwe, gerst en sojabonen in Indonesië is vanwege het klimaat alleen mogelijk onder gecontroleerde omstandigheden.

 

5. Argentinië

Totale productie: 96.882.360 ton

De Argentijnse graanproductie bestaat voornamelijk uit sojabonen en maïs, die respectievelijk 49.306.200 ton en 32.119.211 ton bedragen. De volgende in de rij is tarwe met een totale jaarlijkse productie van 9.188.339 ton. Gerst en rijst staan ​​onderaan met een productie van respectievelijk 4.705.160 ton en 1.563.450 ton.

 

4. Brazilië

Totale productie: 179.849.353 metrische ton

Brazilië is de op één na grootste sojaproducent ter wereld met een productie van 81.724.477 ton per jaar. Maïs volgt op de voet met 80.273.172 ton, daarna rijst met 11.782.549 ton en tarwe met 5.738.473 ton. Ten slotte produceert het grootste Zuid-Amerikaanse land 330.682 ton gerst.

8 landen die de meeste granen ter wereld produceren

3. India

Totale productie: 289.698.000 metrische ton

Een van de grootste landen ter wereld en het op een na grootste land qua bevolking moet simpelweg een overvloed aan voedsel produceren. India is de op één na grootste rijstproducent ter wereld met 159.200.000 ton per jaar. Ze zijn ook de op een na grootste tarweproducenten met 93.510.000 ton. De maïsproductie bedraagt ​​23.290.000 ton; sojabonen komen op 11.948.000 ton en India produceert ook 1.750.000 ton gerst.

 

2. De Verenigde Staten

Totale productie: 516.351.276 metrische ton

De Verenigde Staten zijn verreweg de grootste maïsproducent ter wereld, met een jaarlijkse productie van 353.699.441 ton. Ze zijn ook ’s werelds grootste producent van sojabonen met 91.389.350 metrische ton. Ten slotte produceren de Verenigde Staten 57.966.656 ton tarwe, 8.613.094 ton rijst en 4.682.735 ton gerst.

8 landen die de meeste granen ter wereld produceren

1. China

Totale productie: 557.677.392 ton

Hoewel het een fotofinish was, neemt China de nummer één plaats in bij deze 8 landen die het meeste graan ter wereld produceren . China is ’s werelds grootste rijst- en tarweproducent met respectievelijk 203.612.192 ton en 121.926.400 ton. China heeft ook een hoge productie van maïs, die 218.489.000 ton bedraagt. Ten slotte produceren de Chinezen 11.950.500 ton sojabonen en 1.699.300 ton gerst.

Bron


Afbeelding

https://www.worldatlas.com/articles/top-wheat-producing-countries.html

Afbeelding

https://www.worldstopexports.com/wheat-exports-country/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien