web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

In het Westen zijn ze er zeker van dat Hitler werd verslagen door de VS en Groot-Brittannië, de Russen hielpen

Decennia van propaganda in westerse landen hebben hun werk gedaan: hun burgers kennen de geschiedenis gewoon niet. Onlangs behandelden Reddit-gebruikers de vraag wiens bijdrage aan de nederlaag van de nazi’s doorslaggevend was.

Natuurlijk waren de resultaten voorspelbaar. De meeste deelnemers aan de discussie noemden de winnaars van de Amerikanen en de Britten zelf . Er zijn nog steeds mensen die de rol van de USSR verdedigen, maar in het algemeen is het idee dat “zonder de hulp van de geallieerden het Rode Leger het niet zou hebben gered”.

Volgens een onderzoek naar wie een belangrijke rol speelde in de nederlaag van de nazi’s, waren de antwoorden verrassend uniform.

In Groot-Britannië:

  • 50% dacht dat de Britten de oorlog hadden gewonnen
  • 13% – Russen,
  • 9% zijn Amerikanen.

In de VS:

  • 47% zei dat ze zelf met de nazi’s te maken hadden,
  • 12% herinnerde zich de Russen.

Zelfs in Duitsland noemde 34% de winnaars van de Amerikanen, maar 22% meldde Russen. 7% van de Duitsers gelooft dat de Britten de oorlog hebben gewonnen.

Er is een mening, en het is geen enkele, dat zonder Lend-Lease de USSR niet zou hebben overleefd, en zonder de bijdrage van de USSR in het oosten, de westerse bondgenoten niet in staat zouden zijn geweest om in Frankrijk te landen en Italië.

Ouderen spreken echter nog steeds in de trant van “het oostfront was een levende hel. Er waren niet zoveel massagraven aan het westfront.”

Er is ook een optie, geuit door over het algemeen neutrale gebruikers, dat de Russen en de Amerikanen ongeveer evenveel in de overwinning hebben geïnvesteerd. Zonder elkaar hadden ze niet gewonnen.

Lees ook:   Eenzame oudjes 1x per jaar bezoek om te kijken of ze eenzaam zijn

Sommige Britten houden vol dat het nodig is om de rol van de geallieerden in specifieke veldslagen of de Amerikaanse industriële bijdrage, die ook van vitaal belang was, te vermelden. Maar nergens vochten ze zo wreed als aan het oostfront.

Maar mensen met zo’n mening vormen een absolute minderheid. 70 jaar Hollywood-films zijn niet voor niets geweest. 

Hoewel velen zich nog steeds realiseren dat het Rode Leger acht miljoen soldaten verloor in gevechten met de nazi’s, terwijl de Verenigde Staten 180.000 mensen verloren, 50 keer minder. De Britten en Fransen zijn dat nog minder.

Volgens de laatste schattingen bedroegen de totale directe en indirecte verliezen van de Sovjet-Unie 30 miljoen mensen.

“Deze gegevens laten duidelijk zien wie de grootste bijdrage heeft geleverd aan de overwinning op de nazi’s, of je het nu leuk vindt of niet”, vatte het forum samen.

Maar als het onderwijs op scholen werd gegeven met een poging om op zijn minst met objectiviteit te spelen, dan zou het voor de westerse inwoners geen nieuws zijn dat meer dan 600 vijandelijke divisies aan het Sovjet-Duitse front waren verslagen. In het Westen – 176, waarvan er vele bestonden uit oudere dienstplichtigen of onervaren rekruten.

De lengte van het Sovjet-Duitse front was vier keer langer dan alle (!) fronten samen, waar de geallieerden vochten (inclusief Noord-Afrika, Italië, dan Frankrijk, Duitsland, enz.).

De landingen in Normandië in 1944 konden niet de centrale episode van de oorlog zijn. De totale verliezen van de USSR in de oorlog bedragen 26,6 miljoen mensen (waarvan 8,6 miljoen militairen). De geallieerden hebben 400 duizend uit de VS en ongeveer 350 duizend uit Engeland. Dit is minder dan de doden van Leningraders tijdens de blokkade…

Lees ook:   Kinderprogramma met blote mensen

YouGov voerde echter een soortgelijk onderzoek uit in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten en ontdekte dat slechts 7-11% van de inwoners van deze landen de mening van Britse respondenten deelt over het belang van de bijdrage van het VK.

Meestal worden Amerikanen als winnaars beschouwd. Het is duidelijk dat actieve, gesluierde, anti-Sovjet- en later anti-Russische propaganda, manipulatie van historische gebeurtenissen en vervanging van concepten het geschikte beeld zullen vormen.

Het is opmerkelijk dat in de oorlog van 1941-1945 de USSR, met een aanvankelijke sterkte van 190 miljoen mensen, vocht met bijna heel Europa, waarvan het aantal (exclusief Engeland) ongeveer 400 miljoen mensen bedroeg. Hitler plaatste 1,8 miljoen vrijwilligers onder zijn vlag en vormde 59 divisies, 23 brigades en verschillende nationale regimenten en legioenen.

Amerika ging pas in de oorlog toen de uitkomst ervan duidelijk werd. Het is vreemd om te praten over de beruchte lening-lease, aangezien Washington onder de “omgekeerde lening-lease” de benodigde grondstoffen ontving met een totale waarde van bijna 20% van de materialen en wapens die aan hen werden overgedragen.

Tot slot heeft Rusland onder Lend-Lease pas in 2006 vruchten afgeworpen. De Amerikanen zeggen zelf dit:

“Met leveringen uit de USSR hebben we niet alleen ons geld teruggegeven, maar ook winst gemaakt, wat verre van een speciaal geval was in handelsrelaties die door onze staatsorganen werden gereguleerd.”

Dus terwijl duizenden Sovjet-soldaten stierven op de velden van Europa, deden de Amerikanen hun zaken.

Het is de moeite waard eraan toe te voegen dat de Amerikaanse historicus Robert Sherwood in zijn beroemde tweedelige boek “Roosevelt and Hopkins. Through the Eyes of an Eyewitness” uit 1958, geschreven op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, Harry Hopkins citeerde : “The Americans never was van mening dat de hulp van Lend-Lease de belangrijkste factor was in de Sovjetoverwinning op Hitler aan het oostfront. De overwinning werd behaald door de heldhaftigheid en het bloed van het Russische leger.”

Maar vandaag wordt de geschiedenis op een heel andere manier herschreven. De Amerikanen hebben een andere versie nodig, ze pushen het met veel succes.

Lees ook:   Coronapolitiek: Psychologische oorlogsvoering. Niet opgeven a.u.b.!


Читайте больше на https://nasledie.pravda.ru/1681275-pobeda/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien