web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

1.000 privéjets zullen in Davos samenkomen om de grote reset uit te voeren

Duurzame ontwikkeling, ook bekend als Technocracy, is een utopische mythe die niet “de wereld zal redden”, maar deze eerder zal vernietigen. Haar gebarsten beleid wordt al minstens 30 jaar opgemerkt en de vrucht van vernietiging is overal om ons heen. Als ze slagen, zal hun droom dat “Je zult niets bezitten” geen geluk brengen, maar eerder dakloosheid. ⁃ TN-editor

VERHAAL IN EEN OOGOPSLAG

> De rijke elite reist naar de jaarlijkse bijeenkomsten van het World Economic Forum via een “gestage stroom” van privévliegtuigen en helikopters om zaken als mondiale duurzaamheid te bespreken

> Tegen 2050 zal de luchtvaart naar schatting 22% van de wereldwijde koolstofemissies bijdragen; toch arriveerden in 2019 meer dan 600 privévliegtuigen op het Davos Forum, en dat is exclusief de militaire vliegtuigen die nog eens 60 presidenten en premiers hebben vervoerd

> Jetsetters zijn superstralers van koolstof; het idee dat de elite kan blijven vervuilen, maar gewoon koolstofkredieten kan kopen om hun vervuiling te “compenseren” is een kwestie van rook en spiegels

> WEF en zijn partners gebruiken de COVID-19-pandemie als “een unieke kans” om snel The Great Reset in te luiden, waarbij alles moet worden veranderd, van toekomstige mondiale relaties en de richting van nationale economieën tot “de prioriteiten van samenlevingen, de aard van bedrijfsmodellen en het beheer van een global commons”

> Een deel van het plan omvat het inluiden van het kapitalisme van belanghebbenden, waarbij particuliere bedrijven – niet gekozen leiders – ‘beheerders van de samenleving’ worden, waardoor uw privacy en gegevens, uw voedsel en uw vrijheid in gevaar komen

Aan het begin van elk jaar stapt ’s werelds elite in hun privéjets en daalt neer in Davos, Zwitserland, een stad die niet alleen wordt gewaardeerd om zijn luxe skiresorts, maar ook om het hosten van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF).

Het evenement, ook wel bekend als het Davos Forum, heeft elk jaar een ander thema en biedt een wereldwijd platform voor bedrijfsleiders, overheidsfunctionarissen, de academische wereld en andere leden van de samenleving om ‘kritieke kwesties’ te bespreken. 1  WEF is een van de hoofdrolspelers achter The Great Reset, met hun “nieuwe normaal” dictum dat je tegen 2030 niets meer zult bezitten en gelukkig zult zijn. 2

In een dergelijk plan zullen de hulpbronnen van de wereld eigendom zijn van en gecontroleerd worden door de technocratische elite. Alle items en middelen moeten door het collectief worden gebruikt, terwijl het feitelijke eigendom beperkt is tot een hogere laag van de sociale klasse. Hoe “upper class”?

Om de jaarlijkse WEF-vergadering zelfs bij te wonen, moet u persoonlijk zijn uitgenodigd of lid zijn van WEF, wat $ 60.000 tot $ 600.000 kost. De aanwezigheidsbadge voor de vergadering is extra en kost in 2020 nog eens $ 27.000, alleen om toegang te krijgen tot de conferentie. 3

Aankomst in privéjets om duurzaamheid te bespreken

De ironie was voelbaar op Davos 2020, die een “gestage stroom” van privévliegtuigen en helikopters binnenbracht, zodat hun passagiers konden discussiëren over de klimaatcrisis en duurzaamheid. 4  In 2018 kwamen meer dan 1.000 privéjets en helikopters naar Davos en in 2017 landden er tijdens het evenement elke dag naar schatting 200 privévluchten in de stad. 5

Lees ook:   Een stille overleden pedo

Naar schatting zal de luchtvaart tegen 2050 22% van de wereldwijde CO2-uitstoot bijdragen. Toch arriveerden in 2019 meer dan 600 privévliegtuigen op het Davos Forum, en dat is exclusief de militaire vliegtuigen die nog eens 60 presidenten en premiers hebben vervoerd. 6

Maar over deze verwennerij van de hogere klassen ten koste van het milieu hoeven we ons volgens het WEF geen zorgen te maken. “De leiders van het WEF bieden weinig zelfbewustzijn en beweren dat de jetsetklasse belooft koolstofkredieten te kopen om de uitstoot van hun vliegtuigen te compenseren,” merkte Forbes op. Dit is de zoveelste strategie van de technocratische elite om een ​​nieuwe golf van kolonisatie op te zetten in naam van duurzaamheid en “netto nul” koolstofemissies.

Rijke koolstof-superstralers zijn van plan hun weg naar buiten te kopen

De deadline die Bill Gates heeft gesteld om netto nul-emissies te bereiken, is 2050. 7  Het is weer een ironische uitspraak van de jetset-elite. Gates woont in een herenhuis van 66.000 vierkante meter en reist in een privéjet die elk uur 486 gallons brandstof verbruikt. 8  Als gevolg van het opkopen van duizelingwekkende hoeveelheden landbouwgrond, levert hij een grote bijdrage aan de CO2-uitstoot, 9  en zijn jetset-levensstijl maakt hem ook tot een ‘super-uitstoter’ van koolstof. 10

Maar als het om de elite gaat, is het “doe wat ik zeg, niet zoals ik doe.” Zoals uitgelegd door Vandana Shiva, om de wereld te dwingen het nieuwe voedsel- en landbouwsysteem van The Great Reset te accepteren, worden nieuwe voorwaarden gecreëerd door netto nul “op de natuur gebaseerde” oplossingen, die allesbehalve goed zijn voor het milieu en de rijken bevoordelen .

Navdanya’s rapport, “Earth Democracy: Connecting Rights of Mother Earth to Human Rights and Well-Being of All”, legt uit: 11

“Als het ‘voeden van de wereld’ door middel van chemicaliën en dwergvariëteiten gekweekt voor chemicaliën het valse verhaal was dat werd gecreëerd om de Groene Revolutie op te leggen, is het nieuwe valse verhaal ‘duurzaamheid’ en ‘de planeet redden’. In de nieuwe ‘net zero’-wereld zullen boeren niet worden gerespecteerd en beloond als bewakers van het land en verzorgers, zoals Annadatas, de leveranciers van ons voedsel en onze gezondheid.

… ‘Net Zero’ is een nieuwe strategie om eerst van kleine boeren af ​​te komen via ‘digitale landbouw’ en ‘landbouw zonder boeren’ en vervolgens door de last van nep-koolstofboekhouding.

CO2-compensaties en de nieuwe boekhoudtruc van ‘netto nul’ betekent niet dat er geen uitstoot is. Het betekent dat de rijke vervuilers zullen blijven vervuilen en ook het land en de hulpbronnen zullen grijpen van degenen die niet zijn verontreinigd – inheemse volkeren en kleine boeren – voor koolstofcompensatie.”

Het idee dat de elite kan blijven vervuilen, maar gewoon koolstofkredieten kan kopen om hun vervuiling te “compenseren”, is gewoon een kwestie van rook en spiegels. In een gesprek met Business Insider zei Lucy Gilliam van de Europese non-profitorganisatie Transport & Environment voor schoon vervoer: “Je verwijdert niet echt de uitstoot die door dat vliegtuig is veroorzaakt. Het vliegtuig zal die brandstof hebben verbrand en de koolstof is in de atmosfeer terechtgekomen.” 12

Lees ook:   Lekker spruitjes met Sint Maarten!!!

Davos 2021: voer de grote reset uit

In 2021 werd het Davos Forum vanwege de pandemie virtueel gehouden in januari en opnieuw persoonlijk in Singapore in augustus. Tijdens het vijfdaagse evenement in januari, dat werd bijgewoond door 1.507 mensen van “de hoogste niveaus van leiderschap”, werden vijf domeinen van The Great Reset Initiative besproken, waaronder: 13

  1. Het ontwerpen van samenhangende, duurzame en veerkrachtige economische systemen.
  2. Verantwoorde transformatie en groei van de sector stimuleren.
  3. Het beheer van onze wereldwijde commons verbeteren.
  4. Gebruikmaken van de technologieën van de vierde industriële revolutie.
  5. Het bevorderen van mondiale en regionale samenwerking.

Het is duidelijk geworden dat de COVID-19-pandemie “een unieke kans” heeft gecreëerd om snel The Great Reset in te luiden, wat inhoudt dat alles moet worden veranderd, van toekomstige mondiale relaties en de richting van nationale economieën tot “de prioriteiten van samenlevingen, de aard van bedrijfsmodellen en het beheer van een global commons.” 14

Het uiteindelijke doel is om “het bouwen van een nieuw sociaal contract,” 15  die klinkt als een verheven doel, terwijl je precies vertelt niets. “Build back better” is een slogan die vaak wordt gebruikt bij The Great Reset, en hoewel dit wordt uitgespeeld als een nieuw initiatief, is het eigenlijk een rebranding van termen voor technocratie en de oude “New World Order”.

Een deel van het plan heeft betrekking op de Vierde Industriële Revolutie, waarover Schwab het al sinds 2016, 16 heeft  en die “wordt gekenmerkt door een fusie van technologieën die de grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische sferen vervaagt.”

Wat de overheid betreft, zal de revolutie nieuwe technologische bevoegdheden met zich meebrengen die meer controle over de bevolking mogelijk maken via “alomvattende bewakingssystemen en de mogelijkheid om de digitale infrastructuur te controleren”. 17  Wat de effecten op mensen betreft, schreef Klaus Schwab, de oprichter en uitvoerend voorzitter van het WEF, in 2016: 18

“De vierde industriële revolutie, ten slotte, zal niet alleen veranderen wat we doen, maar ook wie we zijn. Het zal onze identiteit en alle daarmee samenhangende problemen beïnvloeden: ons gevoel van privacy, onze noties van eigendom, onze consumptiepatronen, de tijd die we besteden aan werk en vrije tijd, en hoe we onze loopbaan ontwikkelen, onze vaardigheden cultiveren, mensen ontmoeten, en relaties onderhouden.

Het verandert al onze gezondheid en leidt tot een ‘gekwantificeerd’ zelf, en eerder dan we denken kan het leiden tot menselijke vergroting. De lijst is eindeloos omdat hij alleen door onze verbeelding wordt gebonden.”

Davos 2022: Stakeholderkapitalisme inluiden

Davos 2022 vindt plaats in januari 2022, met plannen om het verhaal van The Great Reset voort te zetten. Het thema, “Samen werken, vertrouwen herstellen”, zal zich richten op “het versnellen van het kapitalisme van belanghebbenden, het benutten van de technologieën van de vierde industriële revolutie en het zorgen voor een meer inclusieve toekomst van werk.” 19

Forbes, ook wel stakeholdereconomie genoemd, beschreef stakeholderkapitalisme als “het idee dat een bedrijf zich richt op het voldoen aan de behoeften van al zijn belanghebbenden: klanten, werknemers, partners, de gemeenschap en de samenleving als geheel.” 20

Lees ook:   Hartaanvallen in volledig gevaccineerd Australië bereiken 'hoogste niveau ooit gemeten' artsen zijn verbijsterd

Het idee van het kapitalisme belanghebbenden is al sinds ten minste 1932, en werd ook door bijna 200 CEO’s van grote bedrijven in augustus 2019 goedgekeurd 21  is echter nu wordt versneld als onderdeel van The Great Reset.

“Het bedrijfsleven moet het kapitalisme van belanghebbenden nu volledig omarmen, wat niet alleen betekent winstmaximalisatie, maar ook hun capaciteiten en middelen gebruiken in samenwerking met regeringen en het maatschappelijk middenveld om de belangrijkste problemen van dit decennium aan te pakken. Ze moeten actief bijdragen aan een meer samenhangende en duurzame wereld”, aldus Schwab. 22

Vormen van stakeholderkapitalisme zijn echter al geprobeerd en hebben gefaald, omdat het bijna onmogelijk was om tegenstrijdige claims van belanghebbenden in evenwicht te brengen en alleen tot massale verwarring en slechte opbrengsten leidde. 23  Het mislukken van deze strategie heeft ertoe geleid dat grote bedrijven zich in plaats daarvan richtten op het maximaliseren van de aandeelhouderswaarde.

De toekomst van voedsel, privacy en vrijheid staan ​​op het spel

In het kapitalisme van belanghebbenden worden particuliere bedrijven ‘beheerders van de samenleving’, zoals Schwab zei, wat volgens hem ‘duidelijk het beste antwoord is op de sociale en ecologische uitdagingen van vandaag’. 24  Maar hoewel het een goede zaak klinkt om bedrijven te laten zorgen voor hun klanten, leveranciers, werknemers en de samenleving als geheel, is het onderliggende thema dat particuliere bedrijven de macht over de samenleving overnemen – niet gekozen leiders.

WEF werkt samen met multinationale ondernemingen die toonaangevend zijn in de voedsel-, olie-, technologie- en farmaceutische industrie. Hoe ziet een toekomst eruit waarin deze bedrijven de touwtjes in handen hebben? We hebben al fragmenten gezien, zoals de Food Systems Summit van de Verenigde Naties in 2021, die leidde tot boycots van boeren en mensenrechtengroepen vanwege beweringen dat het de belangen van de agribusiness, elitestichtingen en de exploitatie van Afrikaanse voedselsystemen bevoordeelde. 25

In termen van Big Tech is het mogelijk dat het zou eindigen als zijn eigen wereldwijde bestuursorgaan, met toenemende macht over de samenleving. Uw privacy en gegevens, uw voedsel en uw toegang tot medicijnen zouden allemaal onder de controle vallen van deze zakelijke ‘bewaarders’. Zoals politicoloog Ivan Wecke schreef in Open Democracy: 26

“Het plan waaruit The Great Reset voortkwam, heette het Global Redesign Initiative. Het initiatief is opgesteld door het WEF na de economische crisis van 2008 en bevat een 600 pagina’s tellend rapport over de transformatie van mondiaal bestuur. In de visie van het WEF ‘zou de regeringsstem een ​​van de vele zijn, zonder altijd de uiteindelijke arbiter te zijn’.

… In plaats van dat bedrijven veel belanghebbenden dienen, worden bedrijven in het multi-stakeholdermodel van mondiaal bestuur gepromoveerd tot officiële belanghebbenden bij wereldwijde besluitvorming, terwijl overheden worden gedegradeerd tot een van de vele belanghebbenden. In de praktijk worden bedrijven de belangrijkste stakeholders, terwijl overheden een achterbankrol spelen en het maatschappelijk middenveld vooral window dressing is.

… Als u waarde hecht aan uw recht op volksgezondheid, op privacy, toegang tot gezond voedsel of op democratische vertegenwoordiging, wees dan op uw hoede voor de woorden ‘stakeholderkapitalisme’ wanneer ze opduiken op de volgende top in Davos.”

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien