web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

CO2-niveaus hoogste in 3,6 miljoen jaar, maar de temperaturen volgen dit niet

Federale bureaucraten en hun media-bondgenoten voeren een gerichte PR-campagne om berichten te promoten dat de atmosferische kooldioxideconcentraties hoger zijn dan ooit tevoren in de afgelopen 3,6 miljoen jaar. Dit, zeggen ze, is meer een bewijs van een klimaatcrisis. De huidige temperaturen zijn echter lang niet zo hoog als in diezelfde tijdspanne. Dat roept de vraag op: is koolstofdioxide echt de ‘controleknop’ voor mondiale temperaturen, zoals klimaatactivisten beweren? De scheiding tussen ‘hoogste CO2-uitstoot ooit’ en temperaturen in de echte wereld die niet volgen, is een krachtig bewijs dat de aarde veel minder gevoelig is voor fluctuerende kooldioxideconcentraties dan alarmisten beweren.

Volgens een persbericht van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) : “De atmosferische belasting van CO 2  is nu vergelijkbaar met waar het was tijdens de Warme Periode van het midden van het Plioceen, ongeveer 3,6 miljoen jaar geleden, toen de concentraties kooldioxide varieerden van ongeveer 380 tot 450 delen per miljoen. Gedurende die tijd was het zeeniveau ongeveer 23 meter hoger dan nu, de gemiddelde temperatuur was 7 graden Fahrenheit hoger dan in pre-industriële tijden, en studies wijzen uit dat grote bossen bezet zijn in gebieden van het noordpoolgebied die nu toendra zijn. “

Als de theorie van klimaatactivisten klopt dat koolstofdioxide de belangrijkste factor is die de wereldwijde temperatuurveranderingen beïnvloedt, dan zouden de huidige temperaturen net zo warm moeten zijn als 3,6 miljoen jaar geleden. Toch zijn ze dat niet.

Ook vergeet het NOAA-persbericht te vermelden dat hoewel de atmosferische kooldioxide-niveaus in de afgelopen 10.000 jaar aanzienlijk lager waren dan vandaag, de mondiale temperaturen gedurende het grootste deel van die tijdspanne aanzienlijk hoger waren dan vandaag (zie pagina 4, hier ). Nogmaals, als kooldioxide de belangrijkste factor is die de temperatuur op aarde beïnvloedt, waarom zijn de temperaturen dan gedurende het grootste deel van de periode van de menselijke beschaving warmer geweest dan vandaag?

Als we verder teruggaan in de tijd, waren er veel andere tijdsperioden tussen 10.000 en 3,6 miljoen jaar geleden, toen de temperaturen aanzienlijk hoger waren dan nu, en toch waren de atmosferische kooldioxide-niveaus lager dan nu.

Samenvattend: ‘record’ atmosferische kooldioxidegehaltes die niet resulteren in recordtemperaturen op aarde, tonen aan dat klimaatactivisten de impact van atmosferische kooldioxidegehaltes op de mondiale temperaturen dramatisch overdrijven – ongeacht wat de overheidsbureaucraten en hun mediabedrijven beweren.

Bron

–Misschien zijn ze wel aan het testen door ”corona”… Dat als wij stilstaan en weinig bewegen en mondkapjes dragen welk effect dat heeft op de natuur.–

😉

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥