web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Amerikaanse nucleaire onderzeeër vaart de Perzische Golf binnen terwijl Israël zijn eigen onderzeeër door het Suezkanaal stuurt in ‘bericht aan Iran’

En ondertussen!
76a05616c6f6b1812f752ac167105520 AnGel-WinGs.nl

Een nucleair aangedreven Amerikaanse onderzeeër is door de Straat van Hormuz en de Perzische Golf gevaren in een schijnbare bedreiging voor Iran, terwijl een Israëlische onderzeeër naar verluidt een soortgelijke excursie naar de Rode Zee heeft gemaakt.

USS Georgia (SSGN-729) is een nucleair aangedreven onderzeeër uit de Ohio-klasse met geen ballistische nucleaire kernkoppen, maar tot 154 Tomahawk-kruisraketten – of maar liefst 66 speciale agenten, merkte de marine op maandag op en kondigde aan dat de boot naar de ‘ Arabische Golf’, zoals de VS het waterlichaam noemt.

 

De Georgia werd begeleid door geleide-raketkruisers USS Port Royal (CG 73) en USS Philippine Sea (CG 58), en maakte de doorreis op zondag, zo maakte de marine een dag later bekend. Het was pas de tweede dergelijke erkenning in acht jaar.

Na de aankondiging meldde de Israëlische openbare omroep Kan maandagavond dat een van de onderzeeërs van Israël vorige week met goedkeuring van Egypte het Suezkanaal is gepasseerd. Het rapport-Kan citeerde echter “Arabische inlichtingenbronnen”, terwijl de Israëlische strijdkrachten officieel weigerden commentaar te geven.

 

De marinedemonstraties volgen op de moord op Mohsen Fakhrizadeh, een senior wetenschapper die naar verluidt het nucleaire programma van Iran leidde, vorige maand. Teheran heeft Israël de schuld gegeven van de treffer.

De commandant van het US Central Command (CENTCOM), generaal Kenneth McKenzie, bezoekt momenteel het Midden-Oosten, hoewel zijn exacte verblijfplaats niet is bekendgemaakt. Eerder deze maand stuurden de VS twee nucleaire bommenwerpers naar de regio in een ander ‘bericht’ naar Teheran, daarbij verwijzend naar niet-gespecificeerde rapporten van een mogelijke dreiging van aanvallen door door Iran gesteunde milities. 

Lees ook:   Wasluis in de wasmachine

 

OOK OP RT.COMHet Pentagon zet nucleair geschikte B-52-bommenwerpers in het Midden-Oosten … om ‘mogelijke aanvallen van door Iran gesteunde milities’ af te schrikken?De Straat van Hormuz wordt zwaar bewaakt door schepen van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) , wat heeft geleid tot patrouilles met Amerikaanse zeestrijdkrachten die in het verleden in het gebied actief waren. De verjaardag van de Amerikaanse drone-aanval waarbij IRGC-commandant generaal Qassem Soleimani in januari bij Bagdad omkwam, nadert ook snel.

https://www.rt.com/usa/510384-submarine-iran-israel-threats/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien