web analytics
11:11 Dubbele getallen

“Sluiten bibliotheken is gebrek aan cultureel besef”, zegt Hoogleraar

“Het sluiten van bibliotheken is falend beleid en het toegeven dat je geen cultureel besef hebt”, zegt Hoogleraar Communicatie & Mensenrechten Cees Hamelink in een kort en krachtig studio-college op camera. Maar uiteraard heeft de 80 jarige wijsheer meer dan louter kritiek. Moeder natuur zou ons bij een omarming willen vermorzelen en wij moeten leren om te gaan met de wereld en onszelf. “God zij met ons” is de afsluiting waarbij Cees refereert aan de “Gulden”, onze oude munt, waar op de zijkant deze religieuze speur gegraveerd stond en ons herinnert aan de kwestbaarheid van de mensheid, die ten onder dreigt te gaan aan arrogantie.

Lees ook:   Halbe Zijlstra ook wakker! Over vluchtelingen!
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button