web analytics
...
Politiek-Elite

Rusland waarschuwt VS: ‘Iedere op ons afgeschoten raket wordt beantwoord met kernwapens’

Politieke en religieuze spanningen tussen India en Pakistan lopen verder op (Klimatologen: ‘Zelfs beperkte kernoorlog met 50 lichte bommen zal het zonlicht 15 jaar lang verduisteren’)

—————————————————————————————————————————————-

putin riding a bear - Google zoeken

Terwijl de spanningen tussen de VS en China om te snijden zijn, heeft Rusland de VS de niet mis te verstane waarschuwing gegeven dat iedere raket die op Rusland wordt afgeschoten, zal worden beantwoord met kernwapens. De reden is dat de Amerikanen al enige tijd werken aan niet-nucleaire langeafstandsraketten. De drempel om ICBM’s en SLBM’s te gebruiken, wordt hierdoor met opzet fors verlaagd. Deze nieuwe wapens maken de toch al instabiele wereld nog veel gevaarlijker, omdat van de buitenkant niet is te zien of zo’n raket een conventionele of nucleaire lading draagt.

De harde waarschuwing stond te lezen in de officiële militaire krant Krasnaya Zvezda (Rode Ster). Generaal-majoor Adrei Sterlin, lid van de Generale Staf, verklaarde tegen de krant dat radarsystemen niet kunnen zien wat voor lading raketten dragen. ‘Van iedere aanvallende raket zal daarom worden aangenomen dat deze een kernkop draagt.’ Het Russische leiderschap zal onmiddellijk reageren met een vergeldingsaanval met kernwapens.

‘Rusland heeft rode lijnen gesteld, en wij adviseren niemand om daar overheen te gaan. Als een potentiële vijand dit durft te doen, zal het antwoord ongetwijfeld verwoestend zijn,’ vervolgde het artikel.

VS ligt dwars met gevaarlijke nieuwe doctrine

In februari 2021 verloopt het Nieuwe START kernwapenverdrag indien beide partijen geen overeenstemming bereiken over de voorwaarden van een verlenging. De afgelopen 5 jaar is dat niet gelukt, ondanks aandringen van de Amerikaanse bondgenoten om hoe dan ook een deal met de Russen te sluiten. Eind juli werd er nog in Wenen over het verdrag gepraat, maar zonder resultaat.

Lees ook:   Nieuwe minister gezondheid gaat nu al in de fout!!!

Met de waarschuwing van de generaal lijkt het Kremlin het Pentagon duidelijk te willen maken dat de wereld een hoogst onzekere ‘Wilde Westen’ tijd tegemoet gaat als er geen overeenstemming wordt bereikt over het blijven beperken van het aantal kernwapens. Uitspraken die diverse hooggeplaatste Amerikaanse militaire leiders de afgelopen jaren hebben gedaan zijn in dit verband erg verontrustend, en wijzen erop dat de VS het gebruik van kernwapens met een lage vernietigingskracht een serieuze optie zijn gaan vinden.

Religieus extremisme in Pakistan en India brengt kernoorlog dichterbij

Onlangs vonden de ergste grensschermutselingen in tientallen jaren tussen de legers van India en China plaats. Daarbij vielen aan beide kanten tientallen doden. Ook tussen India en Pakistan lopen de spanningen verder op. Over de fel betwiste regio Kashmir, een zeer strategisch gebied omdat het de Siachen gletsjer heeft die zorgt voor de aanvoer van water, vochten beide landen al diverse oorlogen uit.

Pakistan kampt ook nog eens met twee gewelddadige afscheidingsbewegingen, het Balochistan Bevrijdingsleger en het Sindhudesh Revolutionaire Leger, dat een paar dagen geleden nog een aanslag pleegde in Karachi. (3)

India (hindoes) en Pakistan (moslims) raken steeds sterker in de greep van religieus extremisme. Na de door de Pakistaanse islamitische terreurgroep Jaish-e-Mohammad geclaimde SUV aanslag in Pulwama (Kashmir) in 2019, waarbij 40 doden vielen, voerde India vergeldingsbombardementen uit op doelen in Pakistan. In augustus trok de ultranationalistische hindoe partij BJP de formele autonomie van Jammu en Kashmir in, waarmee het gebied feitelijk door India werd geannexeerd.

Het antwoord van het Westen? Nog meer wapens leveren aan beide partijen. Pakistan, dat met behulp van de VS en Nederland een nucleaire staat werd, verklaarde in 2015 dat het tactische kernwapens had ontwikkeld, die de kans dat ze ooit tegen India worden gebruikt aanzienlijk vergroten, omdat ze minder destructief zijn.

Lees ook:   Als energiebedrijven bedrijven belazeren

Pakistan heeft meer kernbommen (ca. 160), maar die van India (140-150) zijn geavanceerder, en kunnen ook vanaf zee en vanuit de lucht worden afgeschoten. Klimatologen stelden onlangs een model op wat er zou gebeuren als er een oorlog uitbreekt waarbij ‘slechts’ 50 Hiroshima-bommen worden gebruikt (dus met lage kracht). Volgens hen zal er daarbij minstens 5 miljoen ton roet in de atmosfeer terechtkomen, waardoor de zon 15 jaar verduisterd wordt, en de oogsten door de lagere temperaturen wereldwijd met 11% verminderen.

Bovendien kunnen bij een oorlog ook de VS (bondgenoot van India) en China (bondgenoot van Pakistan) worden betrokken.
https://www.xandernieuws.net/algemeen/rusland-waarschuwt-vs-iedere-op-ons-afgeschoten-raket-wordt-beantwoord-met-kernwapens/

Gerelateerde artikelen

Back to top button