web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteGezondheid & UiterlijkMaatschappij & Psyche

Covid-19 was al in MAART 2019 in Spaans rioolwater, beweert een studie

Covid-19 was al in MAART 2019 in Spaans rioolwater, beweert de studie

26 juni 2020 23:23

Sporen van het nieuwe coronavirus zijn ontdekt in het rioolwater van Barcelona, ​​maanden voordat het eerste geval van de gevreesde ziekte in China werd gemeld, stelt een nieuwe studie van een groep Spaanse onderzoekers.
Wetenschappers van de Enteric Virus Group van de Universiteit van Barcelona ontdekten de aanwezigheid van het virus in bevroren monsters van het afvalwater van de stad die al op 12 maart 2019 waren verzameld. De groep, onder leiding van Rosa Maria Pintó en Albert Bosch, onderzocht het potentieel van analyse van afvalwater in systemen voor vroegtijdige waarschuwing en het voorkomen van toekomstige Covid-19-uitbraken toen het de verrassende ontdekking deed.

Aanvankelijk vond het team het virus in monsters van 15 januari 2020 – zo’n 41 dagen voor het eerste bevestigde geval van Covid-19 in Spanje. Ze besloten om eerdere monsters te controleren, genomen tussen januari 2018 en december 2019, en ze bleken allemaal negatief “behalve die van 12 maart 2019, waarin de SARS-CoV-2-niveaus erg laag waren maar duidelijk positief”, aldus het team. zei in een verklaring met de officiële naam van het virus.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat het virus zich veel eerder over de wereld had verspreid dan aanvankelijk werd gedacht.

“Barcelona ontvangt veel bezoekers om toeristische of professionele redenen”, zegt Borsch. ‘Het is meer dan waarschijnlijk dat er in andere delen van de wereld een vergelijkbare situatie is opgetreden.’

De groep ging ervan uit dat sommige vroege gevallen van Covid-19 mogelijk werden aangezien voor ernstige griep. Hoewel de studie die is gepubliceerd in de medRxiv-repository tot nu toe niet door vakgenoten is beoordeeld, werd de openbaring uitgebreid behandeld door de Spaanse media, zoals het El Mundo-dagblad.

Het virus heeft zich bijna over de hele wereld verspreid, meer dan 9 miljoen mensen besmet en bijna 500.000 levens geëist. Wetenschappers veronderstellen dat het in december 2019 is ontstaan ​​op een natte markt in de centrale Chinese stad Wuhan.

Het eerste bevestigde Europese geval van het coronavirus werd in januari 2020 in Frankrijk geregistreerd. Verschillende onderzoeken die sindsdien zijn verschenen, hebben dat echter betwist. Italiaans onderzoek dat ook was gericht op analyse van rioolwater, zei dat sporen van het virus werden gevonden in monsters uit Milaan en Turijn die dateren van half december 2019.

https://www.rt.com/news/493085-covid-spain-march-2019-sewage/

Dus veel mensen hebben het allang gehad zelfs… de hele lock down was voor niets!!!!!!!!

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥