17 april 2021

 

Groene ideeën: bananenbladpakketten, courgettekoppen

Groene ideeën: bananenbladpakketten, courgettekoppen

Supermarkets in Asia have started using leaves to pack their vegetables instead of plastics. -  - #gag #funny #humor
Thaise supermarkten hebben milieuvriendelijke voedselverpakkingen bedacht in plaats van plastic. Producten begonnen te worden verpakt in bananenbladeren, die overvloedig aanwezig zijn in het land.

De voordelen van luxe verpakkingen

Dus de arbeiders van de Rimming-supermarkt wikkelen de vruchten van boomgaarden en velden in bananenbladeren en verbinden ze met een bamboetouw. In Azië hebben dergelijke bladeren lang gediend als verpakking voor bijvoorbeeld rijst. In de tropen is er geen tekort aan bananenbladeren, bovendien zijn ze duurzaam en aantrekkelijk vanwege de felgroene kleur.

De overgang van de supermarkt naar een milieuvriendelijke ‘container’ is een stap vooruit in het behoud van het milieu. Bovendien zijn de bladeren na gebruik nuttig voor compost, ze bevatten geen giftige stoffen en chemicaliën, ze laten geen vocht door.

Groot-Brittannië wordt beschouwd als de geboorteplaats van het Rimming-distributienetwerk, maar bananenverpakkingen kunnen niet worden verdeeld in winkels in het mistige Albion. Palmbomen groeien tenslotte niet in Groot-Brittannië.

Plantaardige Koffiekoppen

En milieuvriendelijke knowhow werd gerealiseerd door Amerikaanse ontwerpers. Dit idee kwam bij hen onder invloed van vierkante Japanse watermeloenen. Met behulp van 3D-modellen groeiden ze koffiekopjes van courgette. Het grote voordeel van deze containers is dat ze volledig biologisch afbreekbaar zijn.

Het duurt ongeveer anderhalve maand om een ​​glas van 0,44 liter te laten groeien. De nadelen van een groentekop omvatten de duur van de “afgifte”, hetgeen moeilijkheden veroorzaakt bij de distributie van deze uitvinding.

Meer dan 99% van de papieren bekers voor warme dranken zijn bedekt met een dunne laag polymeren die niet kunnen worden gerecycled. Fabrikanten worden gedwongen deze maatregel te nemen zodat het papier niet nat wordt. Bovendien wordt een plastic deksel meegeleverd met deze container. Omdat de plastic film praktisch niet loskomt van het papier, zijn bekers ongelooflijk moeilijk te recyclen. Dergelijke containers van gerecyclede materialen zijn een zeldzaamheid.

Lees ook:   Vrouw neparts valt zomaar 10 kilo af

Bovendien heeft het productieproces van dergelijke bekers een negatieve invloed op de milieusituatie.

Een veilig alternatief voor papieren bekers

Experts stellen voor om glazen die schadelijk zijn voor de natuur te vervangen door veilig wegwerpbaar aluminium keukengerei. Het heeft dezelfde voordelen als papiercapaciteit: lichtheid, duurzaamheid, houdt de temperatuur goed vast en behoudt zijn vorm. Maar het belangrijkste voordeel is dat aluminium gebruiksvoorwerpen voor recycling kunnen worden verzonden en dat het commerciële waarde heeft.

Gerelateerde berichten