16 januari 2021

 

Elektrisch vervoer zal in de nabije toekomst het milieu schaden

Elektrisch vervoer zal in de nabije toekomst het milieu schaden
Auto’s met een traditionele benzinemotor stoten aanzienlijke hoeveelheden koolstofdioxide uit in de atmosfeer, wat leidt tot een verandering van de natuurlijke balans en het klimaat beïnvloedt. Veel experts zien de oplossing voor dit probleem bij de introductie van elektrische transportmiddelen.

Maar elektrische auto’s zijn geen wondermiddel (zolang ze worden gevoed door energiecentrales die traditionele brandstoffen verbranden). Er is ook een ander probleem: elektrische auto’s zullen het milieu niet kunnen verbeteren als het probleem van recycling en recycling van batterijen niet is opgelost. Een studie hierover is onlangs gepubliceerd door Nature.

Alleen al in 2017 werden wereldwijd meer dan een miljoen elektrische voertuigen verkocht. Volgens de berekeningen van de auteurs van de werken zullen alleen van deze machines 250.000 ton batterijen over zijn. Als ze zich op stortplaatsen bevinden, is er een groot risico op thermische versnelling van de batterij. Door een chemische reactie kan er warmte in de batterij optreden, en nadat deze kan exploderen, leggen experts uit.

Lees ook:   De boze buurtheks

Gerelateerde berichten