web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteMaatschappij & Psyche

Axis brengt camera’s die ‘social distancing’ bewaken

Axis brengt camera’s die ‘social distancing’ bewaken

Nu we weer wat meer vrijheid krijgen is het belangrijk dat de social distancingregels worden nageleefd. Voor steden levert het een grote uitdaging op, om het gedrag van mensen te kunnen monitoren en waar nodig in te grijpen. Axis biedt hiervoor een hulpmiddel, dat ontwikkeld is door partner ViNotion.

De Axis-partner ViNotion is een in Eindhoven gevestigd bedrijf, dat onder andere het programma ViSense CrowdDynamics heeft ontwikkeld. Dit herkent personen in het camerabeeld en analyseert daarvan de bewegingen. Zo is nauwkeurig bij te houden hoe druk het ergens is en of het nog wel mogelijk is voldoende afstand te houden om verspreiding van corona tegen te gaan. De ViSense-software is volgens de ontwikkelaar detecteert alleen personen en geeft dus geen onnodige meldingen van andere objecten, zoals bomen of dieren.

Waarschuwing
ViSense CrowdDynamics is niet op de eerste plaats bedoeld om social distancing te handhaven, maar kan daarvoor wel worden gebruikt. Volgens Axis kan je de afstand tussen personen meten en deze nauwkeurig berekenen. Doordat beelden geanonimiseerd worden verwerkt, veroorzaakt de technologie ook geen problemen met de AVG. Bij constatering van een te grote drukte kan via een geluidsinstallatie een waarschuwing worden gegeven. Ook daarvoor levert Axis de benodigde apparatuur, in de vorm van luidsprekers die rechtstreeks op het IP-netwerk aangesloten kunnen worden. Ook kunnen de beelden naar een toezichtsruimte worden doorgestuurd, zodat van daaruit actie kan worden ondernomen. En het is mogelijk meldingen op een beeldscherm te laten verschijnen. Bijvoorbeeld bij de ingang van een winkel, om aan te geven dat het op dat moment te druk is om veilig te kunnen winkelen.

 


Lekker normaal allemaal toch?

En je had toch niets te verbergen nu het vervolg hiervan is dit!

https://beveiligingnieuws.nl/nieuws/productnieuws/axis-brengt-cameras-die-social-distancing-bewaken

Kijk ik zit er niet mee hoor die social distancing… I don’t care!
Maar ik denk wel aan de toekomst van anderen en mn kinderen en dat vind ik dus wel erg!
Dat alles zo idioot snel veranderd is!

Dat we alles maar accepteren alsof we niet beter zouden weten…zo jammer…
Bedank de maffioso overheid maar…want die is er echt niet voor u!

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥