...

22 juni 2021

 

Privacy welke? Je tv…

De tweet van Edward Snowden die liet zien wat onze tv’s met ons doen

IN HET KORT

De feiten:TVision Insights werd enkele jaren geleden gelanceerd, waardoor bedrijven het kijkgedrag van tv-kijkers konden volgen. Dit betekent dat ze je kunnen kijken terwijl je tv kijkt. De technologie registreert waar uw ogen kijken, gezichtsuitdrukkingen en meer.

Reflecteren op:Wat is er gebeurd met privacy? Hoe mogen deze bedrijven dergelijke technologieën uitrollen zonder toestemming van de massa?
Jaren geleden realiseerde Edward Snowden een van de belangrijkste informatielekken in de Amerikaanse geschiedenis, waarmee hij de wereld bevestigde dat de overheid je echt bespioneert. Twee jaar later waarschuwde Samsung het publiek terloops dat hun smart-tv’s hun plagerige woonkamer konden opnemen.

Nu, zelfs als u alleen in een kamer bent, als die kamer een laptop, computer of Smart TV bevat, is het mogelijk dat iemand daar naar u luistert en zelfs naar u kijkt. Het slechtste deel? Je zou het niet eens weten.

Een technologie genaamd TVision Insights werd enkele jaren geleden geïntroduceerd, waarmee bedrijven het kijkgedrag van tv-kijkers konden volgen. Dit betekent dat ze letterlijk naar je kunnen kijken terwijl je tv kijkt, en de technologie registreert zelfs gegevens over waar je ogen kijken, wanneer je wordt afgeleid en welke emoties je overbrengt.

Hoe TVision Insights u tv kijkt
Ik kwam de technologie voor het eerst tegen toen Edward Snowden de volgende afbeelding op 26 februari 2017 tweette.

17078151 1791722484176014 1670570206 n via Angel-Wings
Zoals u kunt zien, kunnen de bedrijven niet alleen tv kijken, maar de technologie is intelligent genoeg om uw gezichtsuitdrukking, engagementniveau en andere belangrijke gegevens te begrijpen. Deze informatie heeft niet alleen inzicht gegeven in waar mensen het meest naar kijken of het meest mee bezig zijn, maar ook naar welke commercials ze het liefst kijken.

TVision is mede opgericht door Dan Schiffman en een van zijn klasgenoten van de Sloan School of Management aan het MIT. Door de installatie van een Microsoft Kinect- apparaat , dat meestal wordt gebruikt voor Xbox-videogames, bovenop tv’s, volgt TVision de beweging van de ogen van mensen ten opzichte van de tv. Het apparaat kan dan zelfs kleine verschuivingen van iedereen in de kamer opnemen en vervolgens koppelt het bedrijf de bewegingen aan wat ze kijken.

De sensoren van het apparaat kunnen minuutverschuivingen registreren in alle mensen in de kamer. Het bedrijf koppelt die kijkpatronen vervolgens aan shows en commercials met behulp van technologie die luistert naar wat er op tv wordt uitgezonden.

Omdat de technologie nog steeds erg nieuw is, wordt deze momenteel vrijwillig getest op 7.500 mensen in de gebieden Boston, Chicago en Dallas-Fort Worth ( bron ).

Uiteraard zijn er hier privacykwesties. Het bedrijf stelt dat ze geen afbeeldingen of videobeelden opslaan, en het is slechts een vrijwillige installatie, althans voorlopig. Maar we hebben al gezien dat bedrijven en de Amerikaanse overheid soortgelijke software misbruiken om ons te bespioneren.

Hoe kunnen we garanderen dat deze informatie niet wordt gepubliceerd of verkocht aan bedrijven of de overheid, omdat dat al in het verleden is gebeurd? Waar trekken we de grens tussen de nieuwste technische gadgets willen en onze privacy willen beveiligen? Is het zelfs mogelijk om beide meer te hebben?

Je tv kijkt je misschien al
Dit is niet het eerste voorbeeld van surveillance via tv’s en het zal waarschijnlijk niet de laatste zijn. Begin 2015 bracht Samsung een verklaring uit waarin klanten werden gewaarschuwd dat hun smart-tv’s naar gesprekken konden luisteren en deze konden opnemen.

Deze tv’s hebben spraakherkenningssoftware, maar dit mooie stukje technologie heeft een prijs, en die prijs is een volledige en absolute schending van de privacy. Samsung heeft zijn klanten zelfs gewaarschuwd om geen belangrijke gesprekken te voeren of persoonlijke informatie vrij te geven voor hun Smart TV’s, omdat de audio kan worden opgenomen en vervolgens naar niet-geïdentificeerde derden kan worden verzonden.

Lees ook:   Bill Gates Coronavirus Message From Anonymous

Het privacybeleid van Samsung met betrekking tot de tv luidt eigenlijk: “Houd er rekening mee dat als uw gesproken woorden persoonlijke of andere gevoelige informatie bevatten, deze informatie deel uitmaakt van de gegevens die zijn vastgelegd en verzonden naar een derde partij.”

U kunt meer informatie over de Samsung controverse in onze CE artikel te lezen hier .

Vizio-tv’s bleken ook mensen op te nemen, maar het bedrijf moest $ 2,2 miljoen betalen om kosten te betalen voor het verzamelen en verkopen van beelden van miljoenen tv’s zonder medeweten of toestemming van de kijkers. Dit is een redelijk eerlijke regeling, gezien het feit dat ze 11 miljoen van deze slimme tv’s hadden verkocht. Men kan zich alleen maar voorstellen hoeveel mensen hier rechtstreeks door werden getroffen.

De software, Smart Interactivity, werd op de markt gebracht als een functie die “programma-aanbiedingen en suggesties mogelijk maakt voor gebruikers”. Volgens de Federal Trade Commission (FTC) heeft Vizio echter geen van deze programma’s of suggesties meer dan twee jaar na verkoop aangeboden. De FTC-procedure, die werd ingediend naast de procureur-generaal van New Jersey en de directeur van de Afdeling Consumentenzaken van de staat, beweerde dat Vizio en haar dochteronderneming Inscape Services gegevens aan derden hadden verkocht ( bron ).

De verzamelde gegevens konden aantonen welke programma’s en commercials mensen bekeken, en wanneer. Het zou ook de effectiviteit van advertenties kunnen meten, omdat het het IP-adres gebruikt dat verbonden is met alle internet-verbonden technologische apparaten in uw huis om te zien of u onlangs iets hebt gezocht met betrekking tot die commercial. Als u bijvoorbeeld een reclame van McDonald’s hebt bekeken en vervolgens McDonald’s op uw telefoon hebt besteld, zou de software dat oppikken en bevestigen dat de reclame succesvol was. De software kan dit ook omgekeerd doen, dus als u online een advertentie ziet voor een coole show en u besluit deze daarna te bekijken, zou de software dat ook oppikken. De software kan ook advertenties targeten op mensen op hun andere apparaten, zoals telefoons of laptops, op basis van wat ze net op tv hebben bekeken.

Hoewel Vizio nooit publiekelijk de bedrijven heeft geïdentificeerd aan wie ze hun gegevens hebben verkocht, beweerde de FTC dat het persoonlijke informatie bevatte zoals “geslacht, leeftijd, inkomen, burgerlijke staat, gezinsgrootte, opleiding, huiseigenaar en gezinswaarde” ( bron ).

Hoe nemen we onze privacy terug?
Als je een Smart TV bezit, stress dan niet te veel! Er zijn manieren om u af te melden voor deze functies (hoewel wie weet of dit gegarandeerd is, maar het is zeker een poging waard). Voer gewoon een snelle Google-zoekopdracht uit en ontdek hoe u zich kunt afmelden voor Vizio en Samsung Smart TV’s, zo niet meer.

Het is bekend dat laptopcamera’s en microfoons gemakkelijke doelen zijn voor hackers, vooral als die hackers Amerikaanse overheidsinstanties zijn, omdat ze op afstand kunnen worden geactiveerd (en je weet het misschien niet eens omdat dat kleine groene lampje naast je camera won ‘ t noodzakelijkerwijs inschakelen).

Het hele CE-kantoor neemt de camera’s van hun laptop op om te voorkomen dat iemand ons zou kunnen bespioneren. Zelfs Facebook-CEO Mark Zuckerberg neemt zijn laptopcamera en microfoon op als een gemakkelijke verdediging tegen mensen die hem bespioneren. Ik moedig je aan hetzelfde te doen!

De realiteit is dat we in een wereld leven waarin alles is vastgelegd en privacy niet altijd meer een keuze is. Er zijn hier en daar kleine dingen die we kunnen doen om te voorkomen dat we worden opgenomen of beluisterd, maar dat lijkt steeds moeilijker te worden. We leven in een technologisch gedreven wereld, dus het is cruciaal dat we onze mening uiten en vechten voor onze privacy. Zelfs als je het gevoel hebt dat je niets te verbergen hebt, moet je toch het recht hebben om dit te doen!

https://www.collective-evolution.com/2020/02/29/edward-snowdens-tweet-that-exposed-what-our-tvs-are-doing-to-us/

Gerelateerde berichten