...

08 december 2021

 

Syrië leeft al lang vreedzaam

Syrië leeft al lang vreedzaam

(Tjah dit is wat eerlijker nieuws dan wij kennen)
Wat gebeurt er nu in Syrië? En hoe, waarom begon de oorlog? Hoe het Westen roekeloos loog – een voorbeeld uit de eerste persoon. Wat is de volgende stap? Yury Zinin, senior onderzoeker bij het Centre for Middle East Studies van MGIMO, vertelde Inna Novikova hierover aan de hoofdredacteur van Pravda.Ru.

– Yuri Nikolaevich, zie je een oplossing voor het Syrische probleem? Hoe kunnen we het einde van deze oorlog dichterbij brengen, zodat de belangrijkste problemen op de een of andere manier in Syrië worden opgelost, zodat mensen kunnen terugkeren en in vrede kunnen leven?

– Natuurlijk zijn hier nu al glimpen van – en belangrijke. In feite is er nu geen regelmatige militaire actie, godzijdank. Over het algemeen is inderdaad 90 procent van het grondgebied al teruggekeerd naar de regel van wettig bestuur. Een ander ding is dat er nu problemen zijn met herstel, problemen met de terugkeer van vluchtelingen. Natuurlijk is dit allemaal begrijpelijk en dit moet worden aangepakt.

Onlangs hadden we een conferentie over Syrië, er waren onze oriëntalisten die net terug waren uit Syrië, en in principe brachten ze interessante informatie mee dat er in Syrië een behoorlijk aantal mensen met geld zijn, ondernemers. Ze hebben geld. Vooral omdat veel Syrische zakenmensen uit het buitenland daar zijn teruggekeerd. Ze beginnen vrij actief terug te keren en het land weer op te bouwen.

Bovendien geeft de overheid alles tegen de laagste tarieven, in een poging hun terugkeer naar het leven en werk thuis te vergemakkelijken. En er zijn enkele tekenen dat veel mensen daar echt een bedrijf willen starten om geld te verdienen. De particuliere sector doet dit allemaal samen met de staat, met zijn actieve steun. Er zijn al investeringen.

Mensen willen altijd geld verdienen, en nu kunnen ze daar geld verdienen, omdat nu alles daar moet worden hersteld. Als ze sterker worden, gaan staan, dan gaan ze verder. Nu is het grootste, zeer grote probleem het probleem van de overblijfselen van mijnen, bommen en andere gevaarlijke erfenissen van de oorlog. Dit blijft natuurlijk een moeilijk probleem.

Onze sappers hielpen hen de gebieden schoon te maken, schakelden toen over op lokaal personeel opleiden en doen dit nu. Nu beginnen bijna al lokale sappers daar alles te doen, omdat onze troepen Syrië niet zullen doorzoeken. Natuurlijk moeten de Syriërs dit zelf doen. En nu doen ze de schoonmaak. Dus een vredig leven wordt daar beter, maar alles gebeurt nooit in één keer.

– Maar toch, er zijn nog steeds regio’s in Syrië waar vijandelijkheden gaande zijn, en het is daar gevaarlijk. Over het algemeen is Syrië kalm, in Damascus-theaters in het algemeen zijn ze al lang actief.

Lees ook:   Man (53) aangehouden voor bedreigen van Rutte en De Jonge rond persconferentie

– Ja, zowel Damascus als Aleppo, alles is daar lang goed. Toen ik daar in het 13e jaar was, waren er toen al geen tekenen van oorlog. En het meest interessante is dat toen we op het dak van ons hotel zaten, op dat moment een correspondent meldde dat er naar verluidt gevechten waren in het stadscentrum … Een vriend uit Moskou belde me en zei: “Geef snel commentaar op wat er nu in Damascus gebeurt … ”

Maar Damascus zat op dat moment vast met files, omdat de lunchtijd begon. Wat voor soort gevechten zijn er ?! … Daar kunnen mensen gewoon niet terug naar huis voor de lunch vanwege de overvloed aan auto’s, omdat er overal files zijn, bijna heel Damascus zit in de file. En iemand daar gaf verkeerde informatie dat ze bijna in het centrum van de hoofdstad van de strijd gaan.

Ik vertelde hem: mensen staan ​​gewoon in de file en chauffeurs vloeken elkaar uit, ze kunnen niet vertrekken. Alleen zulke gevechten. Dat was de situatie. Dus dit alles was enorm overdreven, veel dingen waren opgestapeld. En in het algemeen, natuurlijk, moet je afstand nemen van dit stereotype dat ze allemaal slecht zijn, slechte mensen en meer. Dat is wat de westerse propaganda al lange tijd probeert op te leggen.

In principe waren er in Syrië lange tijd, toen het regime bestond, geen scherpe meningsverschillen, laat staan ​​botsingen. Dit alles wordt vertroebeld door het Westen, VS. Ze steunden de meest verwoede onverzoenlijke oppositie en de meest onverbiddelijke radicalen, zij wakkerden zelf al deze schandalen aan, verergerden de tegenstrijdigheden.

En toen bleek dat deze hele militaire geschiedenis begon, kwamen er mensen met hun eigen hulp aan, volkomen vreemden, en deze immigranten die, om verschillende redenen, vandaar wegvluchtten. Daarom sleepte dit militaire conflict zich ook voort. Eerder trokken tenslotte heel wat mensen uit de intelligentsia die het niet eens waren met de autoriteiten, weg of vertrokken daar.

Ze probeerden vervolgens terug te keren onder het mom van de noodzaak om Syrië te bevrijden van het vermeende bloedige regime. Ze brachten dit idee van bevrijding, strijd enzovoort naar voren. Maar in feite was het met hun hulp dat de oorlog begon, en toen namen ze actief deel aan deze bloedvergieten.

Ze hebben zelf natuurlijk meer gehandeld op het gebied van propaganda. En anderen leidden of controleerden al deze militaire detachementen van terroristen, zogenaamd rebellen. Iemand handelde alleen. Maar dit alles ontwikkelde zich tot zo’n groot plaatje. Daarom ontstond dergelijke chaos in Syrië. Maar godzijdank, nu normaliseert alles. Syrië leeft weer vredig genoeg, herstelt en ontwikkelt zich opnieuw.

Geïnterviewd Inna Novikova

Voorbereid voor publicatie door Yuri Kondratyev

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1455404-zinin/

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten