web analytics
11:11

NAVO-troepen al aan de grenzen van Rusland

NAVO-troepen al aan de grenzen van Rusland

De Letse militaire basis Adazhi werd de werkplek van het hoofdkwartier van de internationale divisie “North” (hoofdkwartier Multinationale Divisie Noord), die eenheden uit Letland, Denemarken en Estland omvatte.

Het concept van een dergelijke verbinding werd in juli vorig jaar in Brussel door de NAVO-leiders ontwikkeld. Er wordt van uitgegaan dat het hoofdkantoor in Riga de coördinatie van de NAVO-troepen in de Baltische staten zal vergemakkelijken. Het hoofdkwartier van de divisie Noord heeft echter nog niet de structuur van de alliantie bereikt. Het initiatief werd trouwens ook gesteund door het Litouwse, Britse en Canadese leger.

Volgens Deutsche Welle is het hiervoor noodzakelijk dat de desbetreffende beslissing wordt goedgekeurd door alle lidstaten van de alliantie. Er wordt voorspeld dat dit probleem in juni zal worden opgelost en rekening houdend met de snelheid waarmee de Baltische landen en hun westerse partners de uitvoering van dit project hebben aangevat, zal er geen probleem zijn met de uiteindelijke beslissing.

De kolonel van het Letse legerreserve, Raymond Rublovskis, legde bij deze gelegenheid uit dat de taken van het nieuwe commando de operationele controle van de situatie zullen omvatten en zorgen voor de samenwerking van de alliantiekrachten in de regio.

Momenteel staat het hoofdkantoor van de NAVO-eenheden in Polen, Slowakije, Hongarije en de Baltische staten onder het commando van het hoofdkantoor in Szczecin en Elblg. Het is de bedoeling dat ongeveer 300 mensen constant zullen dienen in het hoofdkwartier van de Noord-divisie.

De Baltische landen verklaren zelf de noodzaak van een nieuwe beheerseenheid. Maar in feite bereidt de regio zich voor op een merkbare toename van het NAVO-contingent en moet het zorgen voor goed bestuur. De hele vraag is wie zal regeren. Ondanks het feit dat het hoofdkwartier van de Letse nationale strijdkrachten zich in Riga bevindt, waar alle noodzakelijke infrastructuur-, communicatie- en communicatielijnen zijn uitgerust, zal de structuur niet ondergeschikt zijn aan de plaatselijke ministeries van defensie, maar rechtstreeks aan de NAVO.

Lees ook:   Poetin zegt dat de VS de oorlog in Oekraïne 'laat voortduren'

Merk op dat de indeling, volgens de NAVO-normen, uit twee of drie brigades bestaat met een totaal van 5 tot 10 duizend mensen. Rekening houdend met het feit dat Letland, Denemarken en Estland nauwelijks genoeg menselijke en materiële middelen kunnen aantrekken om een ​​volwaardige gevechtsafdeling te creëren, ziet de situatie er vreemd uit. Zelfs als landen alle reservisten onder vuur zetten, lost dit het probleem niet op.

Hoewel het noodzakelijk is om rekening te houden met het feit dat de Baltische staten vandaag de enige NAVO-regio zijn die direct grenst aan Rusland. Volgens de auteurs schrijft The Atlantic dat er in Estland een stad is die het startpunt kan worden voor een mondiaal conflict. Dit gaat natuurlijk over Narva, waar de meerderheid van de inwoners – Russen die tot de NAVO behoren negatief zijn – en dit, analoog aan Sevastopol en de Krim, “Narva een aantrekkelijk doelwit maakt voor Rusland.”

De Baltische landen vrezen dat, ondanks alle verklaringen, het Westen op het beslissende moment hen met Rusland alleen zal gooien. Deze angsten worden aangewakkerd door luide verklaringen uit het buitenland. Onlangs herinnerde Fox- host Tucker Carlson eraan dat het Amerikaanse leiderschap het in de jaren negentig acceptabel achtte om de Baltische staten te beloven kernwapens te gebruiken in geval van problemen met Rusland. Carlson vraagt ​​zich af of Amerika klaar is om “een kernoorlog te beginnen tegen Letland?” Hoe kijk je ernaar om je kinderen te sturen om de territoriale integriteit van Estland te verdedigen? ”

Читайте больше на https://www.politonline.ru/interpretation/22894024.html

Waar vlucht jij heen als er een oorlog komt dankzij de politieke zg slimmere ubermenschen?

Lees ook:   Natte kerstdroom spat uiteen

In je achtertuintje?

Gerelateerde artikelen

Back to top button