web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Toevallig weer die Notre Dame

https://www.thisisinsider.com/statues-removed-from-notre-dame-cathedral-days-before-fire-2019-4

Statues removed from Notre-Dame Cathedral days before fire - INSIDER

Goh doet me denken aan 9-11

Wat ze allemaal niet verzinnen die illuminati!

🙂 Tis toch wat…

-Donderdag – enkele dagen voor de historische Notre-Dame-kathedraal in Parijs raakte Frankrijk overspoeld door een enorme brand – een groep religieuze beelden werd voor het eerst sinds meer dan een eeuw uit de top van het gebouw gehaald als onderdeel van reparaties naar de spits van het gebouw, meldt de Associated Press .

-Op donderdag werd een 100 meter hoge (105 yard) kraan gebruikt om 16 koperen beelden naar beneden te halen die de 12 apostelen en vier evangelisten vertegenwoordigden. De figuren, elk met een hoogte van iets minder dan 10 voet, werden naar de grond gebracht en vervolgens naar zuidwest Frankrijk gestuurd om aan de restauratie te worden gewerkt.

Het project om de torenspits van het gebouw te repareren en aan de standbeelden te werken, kostte 6 miljoen euro ($ 6,8 miljoen), meldde de Associated Press . Op maandag vatte de iconische torenspits het vuur , waardoor het frame van het gebouw in brand werd gestoken.

Vóór de brand bevond de kathedraal zich in het kader van omvangrijke renovaties , die naar schatting $ 150 miljoen euro ($ 169 miljoen) per New York Times kostten .

Volgens een artikel uit de New York Times in 2017 had de kerk, die in de 12e en 13e eeuw werd gebouwd, de afgelopen jaren een ingrijpende renovatie ondergaan.

The Times sprak in 2017 tot kathedraalwoordvoerder André Finot, die zei dat het gebouw in veel opzichten reparaties nodig had – beelden, balken, waterspuwers en de luchtbogen die een integraal onderdeel vormen van de structuur van het gebouw.

“Overal waar de steen is geërodeerd, en hoe meer de wind waait, hoe meer al deze kleine stukjes blijven vallen,” zei Finot. “Het draait overal uit de hand.”

Afbeelding kan het volgende bevatten: wolk en tekst

Apart!

 

 

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥