web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Jan Roos tegen betutteling regering

Als de regering maar kan verdienen…

De overheid is er om ons leven een beetje makkelijker te maken. Ze regelen onze zaakjes, zorgen voor veiligheid, helpen de zwakkeren en laten het land in een stabiele omgeving groeien. Dat zijn haar taken, meer niet.

En dat allemaal op onze kosten. Wij zijn namelijk hun werkgever. Alleen dat hebben ze in Den Haag steeds minder door. Daar zijn ze bezig ons te bedelven onder regelgeving. Natuurlijk in eerste instantie om ons zoveel mogelijk geld van ons af te nemen en daar dan zo min mogelijk voor terug te hoeven doen. Als het daarbij zou blijven is het al erg genoeg, maar de rol van de overheid wordt steeds groter. En nu zijn zover gekomen dat ze ook de rol van mijn moeder overnemen.

Want het rijtje van alles wat we niet meer mogen of wat nog verboden moet worden is oneindig lang. Ze willen door de prijzen op te drijven dingen zo onaantrekkelijk mogelijk maken. Zo komt er een vleestaks, een vettaks, een vliegtaks, een suikertaks en wordt rookwaar weer duurder. Er moet een vuurwerkverbod komen, internet wordt aan banden gelegd, en wordt appen op de fiets verboden. Zwarte Piet moet verdwijnen. Referenda zijn al verdwenen. Pakjes sigaretten moeten onherkenbaar worden gemaakt, naast alle smerige plaatjes en alarmerende teksten die er nu al op staan. En dan moeten ze straks ook nog achter een paneel verstopt worden, zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

Steeds vaker wil de staat ons leven bepalen. Steeds meer regels duwen ons in een door hen als goed gepresenteerd keurslijf. Maar ik wil helemaal niet leven in een land waar de machthebbers bepalen hoe ik moet leven. Zolang iets legaal is wil ik niet gecriminaliseerd of gepamperd worden. Vandaar dat ik met de anti-betuttelingscampagne Nee-derland ben begonnen. Want ik ben volwassen genoeg om zelf afgewogen keuzes te maken in mijn leven. Daar heb ik geen overheid voor nodig. Ik kan alleen maar zeggen: je bent mijn moeder niet.

Kijk op nee-derland.nl voor de actie.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2018/10/jan-roos-rekent-af-met-betutteling-van-de-overheid-vleestaks-suikertaks-vliegtaks-je-bent-mn-moeder-niet/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥