web analytics
11:11 Dubbele getallen

Gevluchte Pool uitgeleverd

Gevluchte Pool uitgeleverd

Een voortvluchtige Pool die nog straf moet uitzitten wegens het doodrijden van een echtpaar en hun kleinkind in Meijel, is aangehouden in Engeland en dinsdag uitgeleverd aan Nederland. (Voor een taakstrafje?)

Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdagavond bekendgemaakt. De 35-jarige Pool moet nog 439 dagen de cel in wegens het veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk op 19 mei 2013 in het Limburgse Meijel.

Te hard
Met zijn auto reed hij toen een tweejarig meisje uit Heesch en haar grootouders op de fiets aan. Zij kwamen daarbij om het leven. Volgens het OM was er geen drank in het spel, maar reed de Pool te hard en verloor hij de macht over het stuur.

De man werd achterhaald door een samenwerking van speciale Nederlandse en Poolse opsporingsteams, die zoeken naar voortvluchtigen en onvindbare mensen die meer dan 300 dagen aan celstraf moeten uitzitten.

Seizoensarbeider
Door die samenwerking met de Polen werd een adres van de veroordeelde in Engeland achterhaald. Daar is hij op 14 augustus door de Engelse politie aangehouden in een woning in de Thames Valley, ten westen van Londen. De man bleek daar te werken als seizoensarbeider.

De Pool werd in 2014 door de rechtbank tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar veroordeeld. Die uitspraak leidde tot verontwaardiging binnen en buiten de rechtszaal. De vader van het omgekomen meisje was zo kwaad dat hij een stoel gooide naar de rechter in Roermond. Omdat zo veel ophef ontstond over het vonnis, plaatste de rechtbank een uitgebreide uitleg op de website. Daarin stond dat het niet zeker was dat de Poolse automobilist veel te hard heeft gereden en dat de man een blanco strafblad had.
Het OM nam met dat vonnis geen genoegen. In hoger beroep legde het gerechtshof in Den Bosch hem vorig jaar vijftien maanden gevangenisstraf en een rijontzegging van vier jaar op. Na aftrek van de elf dagen in voorarrest na de fatale aanrijding in Meijel zit hij nu nog 439 dagen uit. Hij is onmiddellijk na zijn uitlevering overgebracht naar een gevangenis.

Lees ook:   Bestaan chemtrails nu wereldwijd toegegeven!

https://www.telegraaf.nl/binnenland/26467408/__Gevluchte_Pool_uitgeleverd__.html

angry - Google zoeken:

Wat had die rechter deze man gegeven als het zijn dochter en ouders was geweest????????????

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button