web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

‘Niets te vrezen van Rusland’

Kremlin reageert op NAVO-verhaal
‘Niets te vrezen van Rusland’

MOSKOU – De buitenwereld heeft in principe niets te vrezen van Rusland, maar de grootmacht kan bedreigingen niet over zijn kant laten gaan en zal zijn belangen dus beschermen. Dat heeft het Kremlin donderdag laten weten als reactie op het NAVO-verhaal dat de geallieerde strijdkrachten versterking behoeven in Europa, met name in Polen en de Baltische landen.

,,We hebben bij herhaling gezegd dat een herrijzend Rusland voor niemand een bedreiging vormt”, zei Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov tijdens een persconferentie. ,,Maar tezelfdertijd kan Rusland geen acties negeren die de nationale belangen kunnen schaden. Die zullen we traditiegetrouw verdedigen, waar nodig.”

De Russische regering zet die uitspraken kracht bij door de stationering van drie nieuwe pantserdivisies, met in totaal ten minste 15.000 militairen maar mogelijk zelfs 60.000, aan de grenzen in het westen en zuiden. Voorzitter van de Defensiecommissie Viktor Oserov sprak van een verplaatsing van al bestaande troepen. Dat is volgens de internationale regels volstrekt legitiem.
De NAVO beslist tijdens een top in Warschau op 8 en 9 juli over het legeren van extra eenheden in Estland, Letland, Litouwen en Polen. Daarop vooruitlopend liet de Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter zich deze week tijdens een bezoek aan Duitsland in vergelijkbare bewoordingen uit. ,,We willen geen koude oorlog en helemaal geen hete. We zijn er niet op uit Rusland tot vijand te maken. Maar laat duidelijk zijn: we zullen onze bondgenoten verdedigen.”

https://www.telegraaf.nl/buitenland/25731800/___Niets_te_vrezen_van_Rusland___.html

Amerika opzouten aub!!
Kssjtttttt je hebt hier niets te zoeken… Amerika is alleen maar in oorlog op het grondgebied van anderen valt ook niet op

Lees ook:   Beroemdheden die hun ziel verkochten aan de ''duivel''

 

https://www.gewoon-nieuws.nl/2016/05/is-de-navo-echt-zo-dom/#.Vyv2dPnhCUk

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de leukste plaatjes en video's te kunnen bekijken