web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

’Vriend Poetin in Papers vrijuit’

’Vriend Poetin in Papers vrijuit’
De Russische president Vladimir Poetin heeft zich donderdag achter zijn vriend geschaard, die wordt genoemd in de zogenoemde Panama Papers. Cellist Sergej Roldoegin streek geen miljarden euro’s op, zoals volgens de media achter de Panama Papers het geval is. Het geld dat hij wel verdiende met zijn bedrijf, gaf hij uit aan instrumenten, die hij vervolgens weer aan openbare instellingen doneerde.

Roldoegin is een van de vele namen die worden genoemd in de Panama Papers. De miljoenen documenten zijn afkomstig van Mossack Fonseca, een juridisch adviesbureau in Panama dat bedrijven en individuen helpt hun geld te stallen in belastingparadijzen.

,,Er is een zekere vriend van de president van Rusland, hij deed dit en dat, en aspecten ervan hebben met corruptie te maken”, zo vatte Poetin de aantijgingen samen. ,,Maar daar is geen sprake van.” Roldoegin kocht dure instrumenten in het buitenland, die uiteindelijk naar Rusland zullen worden gehaald en in het beheer van de staat komen, aldus de president.
Poetin zei donderdag dat de onthullingen van de Panama Papers deel uitmaken van een gecoördineerde aanval op Rusland. ,,Onze tegenstanders zijn vooral bezorgd over de eenheid en consolidatie van de Russische natie”, aldus de president.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/25557433/___Vriend_Poetin_in_Papers_vrijuit___.html

 

 

Lees ook:   Coronavirus - de voorloper van de wederkomst van Greta Thunberg
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥