21 januari 2021

 

Noord-Korea dreigt met aanval

Noord-Korea dreigt met aanval
Noord-Korea heeft gedreigd met een aanval op Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Het stalinistische land is woedend over een geplande legeroefening van de bondgenoten, berichtte persbureau Yonhap.

De machtige Noord-Koreaanse Nationale Defensie Commissie dreigde onder meer met de inzet van kernwapens. ,,Als we op de knop drukken om onze vijanden uit te roeien, zullen alle basissen van de provocateurs worden teruggebracht tot een zee van vlammen en as”, meldde de commissie in een verklaring.
De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn maandag begonnen aan hun grootste gezamenlijke legeroefening tot dusver. Zo’n 17.000 Amerikaanse manschappen en 300.000 Zuid-Koreaanse militairen oefenen onder meer op het uitschakelen van Noord-Koreaanse massavernietigingswapens.
Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen dat Noord-Korea daadwerkelijk van plan is aan te vallen. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie liet weten geen ongebruikelijke militaire activiteiten te hebben waargenomen in het Noorden.
De oorlogstaal van Pyongyang staat niet op zichzelf. De spanning op het Koreaanse schiereiland loopt al geruime tijd op. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un beval zijn strijdkrachten vrijdag te zorgen dat ,,op ieder moment” kernwapens kunnen worden ingezet. Eerder dit jaar voerde het land een kernproef uit.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/25334104/__Noord-Korea_dreigt_met_aanval__.html

En wéér is Amerika bezig met stoken…

Laat dat land met rust! Bemoei je er niet mee Amerika!

https://www.ad.nl/ad/nl/38261/Nieuws/article/detail/4258355/2016/03/07/VS-en-Zuid-Korea-trekken-zich-niets-aan-van-boze-Kim-Jong-un.dhtml

Lees ook:   Martin Bosma over de NPO

Gerelateerde berichten