web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politiek-Elite

Nieuwstrend: Maak kosten Gouden Koets openbaar

Er is veel ophef rondom de restauratie van de Gouden Koets. Premier Mark Rutte schreef dinsdag in antwoord op Kamervragen van Alexander Pechtold dat de kosten geheim blijven. Maar nu is er een Kamermeerderheid voor transparantie van de restauratie.

Vooral op sociale media ontstond opschudding over de geheimhouding. SP en D66 lieten gisteren al weten dat ze zich niet neerleggen bij deze beslissing. Vandaag maakt ook PvdA bekend dat zij voor transparantie van de kosten zijn.

Rutte zegt dat de openbaarmaking van de restauratiekosten niet zou stroken met artikel 41 van de Grondwet. Volgens dat artikel mag koning Willem-Alexander zelf bepalen, weliswaar binnen de begroting, hoe hij zijn ‘Huis’ inricht en hoe hij de financiële middelen die hij jaarlijks krijgt daarvoor inzet. De Kamermeerderheid is het hier niet mee eens.

Vanochtend werd duidelijk dat ook experts zeggen dat Rutte de kosten openbaar moet maken. Staatsrechtsgeleerde Wim Voermans zegt dat Rutte’s redenering onjuist is en dat onze premier verantwoordelijk is voor het handelen van de koning. Volgens de grondwet moet hij inlichtingen geven over de Gouden Koets.

https://www.eenvandaag.nl/politiek/65147/nieuwstrend_maak_kosten_gouden_koets_openbaar

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥