26 april 2021

 

Rusland claimt massale vernietiging wapens IS

Rusland claimt massale vernietiging wapens IS

MOSKOU –
Met bombardementen op tientallen doelen in Syrië heeft de Russische luchtmacht terreurbeweging Islamitische Staat (IS) naar eigen zeggen een grote klap gegeven. “Russische luchtaanvallen hebben geresulteerd in vernietiging van het merendeel van munitie, zware voertuigen en uitrusting van IS”, claimde het Russische ministerie van Defensie dinsdag.

In totaal vielen de Russen de afgelopen 24 uur volgens het ministerie 86 doelen van IS aan in Syrië. De Sukhoi-bommenwerpers hadden het onder meer voorzien op commandoposten, munitie- en wapendepots, voertuigen en bases, somde tv-zender RT op.
Rusland is de voornaamste buitenlandse bondgenoot van het regime in Damascus.

https://www.telegraaf.nl/buitenland/24611085/___Wapens_IS_vernietigd___.html

De Russen pakken aan! En kijk wat er gebeurd?
Wat Amerika zijn ISIS niet wil aan doen kan dus wel!

Zie in de link wat de telegraaf aangeeft, geen verwijzing naar Rusland natuurlijk, stel je voor…

Poetin kritiseert VS-beleid over Syrië

MOSKOU –
Terwijl de Russische luchtmacht aanvalsvluchten boven Syrië blijft uitvoeren, heeft president Vladimir Poetin dinsdag in Moskou opnieuw aangedrongen op een politieke oplossing voor de burgeroorlog. Tegelijk beschuldigde hij de Verenigde Staten ervan daaraan niet te willen meewerken. “Ik denk dat sommige van onze partners gewoon pap in het hoofd hebben”, zei Poetin op een bijeenkomst voor zakenlieden. (Hahaha geweldige opmerking. Dat idee kreeg ik ook toen ik vandaag even keek naar een tweede kamer debat, slim zijn ze niet bepaald!????!!!)

“Als we niet alleen maar willen schieten, maar een politieke oplossing willen vinden, moeten de krachten in het land samen met andere krachten op het grondgebied van Syrië tot samenwerking komen”, zei Poetin. Daartoe moeten volgens hem alle buitenlandse machten hun invloed uitoefenen op alle Syriërs.
De Kremlin-leider hield de Verenigde Staten voor dat ze geen informatie delen over terroristische doelen in Syrië en ook niet duidelijk zeggen waarop niet geschoten moet worden. Militairen van beide landen waren in een videoconferentie op zondag alleen maatregelen overeengekomen om incidenten in het luchtruim van Syrië te voorkomen. Sinds 2014 voert een door de VS geleide coalitie luchtaanvallen uit tegen terroristische milities van Islamitische Staat (IS) in Syrië

Lees ook:   IQ Test regering AB Normaal

Gerelateerde berichten