web analytics
11:11 Dubbele getallen
Paranormaal

‘Hond van oorlogsheld spookt op militaire basis’

‘Hond van oorlogsheld spookt op militaire basis’

Britse paragnosten claimen contact te hebben met de geest van de hond van Guy Gibson, een legendarische bombardementspiloot uit de Tweede Wereldoorlog.

De Britse piloot gaf leiding aan de ‘Dam Busters’, het 617de squadron van de Royal Air Force, die in 1943 stuwdammen in de Ruhr vernietigden, waardoor het Ruhrgebied een maand zonder stroom kwam te zitten. De aanval was een enorme opsteker voor het Britse moreel.

Vlak voor de legendarische aanval overleed de zwarte Labrador van Guy Gibson, genaamd Nigger, nadat het dier was overreden door een auto. Gibson kon zijn trouwe viervoeter niet zelf begraven, maar liet vlak voor zijn vertrek instructies achter om Nigger te begraven naast zijn kantoor op een militaire basis in Lincoln. ‘Nigger’ werd ook het codeword dat de piloten gebruikten als een dam vernietigd werd.

In de jaren na de dood van Nigger wordt regelmatig een zwarte hond gezien op de basis, tegenwoordig een Royal Air Force-museum. Paragnosten kregen recentelijk toestemming om deze getuigenissen eens grondig te onderzoeken. De onderzoekers wisten tijdens drie nachten op de basis met de geest van de hond contact te maken. Zij gebruikten hiervoor infra-rood licht, bewegingssensoren en videocamera’s.

Paul Drake, die het onderzoek leidde, werd nieuwsgierig naar de paranormale verschijningen na het zien van een foto uit 1987 waarop een mysterieuze zwarte hond te zien is bij de opening van een monument voor de Dam Busters. ‘Ons gereedschap om elektromagnetische velden in een gebouw te meten is erg gevoelig en elke keer was er een reactie in het kantoor van Guy Gibson. Na de vraag ‘ben je hier?’ schoten de meters uit,’ zegt Drake.

Lees ook:   Scientist photographed soul leaving body

Het onderzoek is gefilmd door de BBC

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien